به گزارش تجارت‌نیوز، مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی با حضور در سفارت ترکیه در ایران روز ملی جمهوری ترکیه را به دولت و ملت این کشور تبریک گفت.

وی تصریح کرد: دولت سیزدهم در چارچوب سیاست همسایگی و در عرصه سیاست خارجی اهمیت زیادی برای توسعه مناسبات همه جانبه با همسایگان قائل است و در این میان جمهوری ترکیه دارای جایگاه و اهمیت ویژه ای است‌. همکاری دو قدرت بزرگ منطقه یعنی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه علاوه بر منافع متقابل دو کشور می‌تواند صلح و ثبات و امنیت و توسعه و رفاه را در منطقه به ارمغان بیاورد.

به گفته بذرپاش، این دو همسایه با برخورداری از اشتراکات فراوان فرهنگی، دینی و با قرار گرفتن در جاده تاریخی ابریشم نقشی مؤثر در معادلات منطقه ای داشته و دارند. خوشبختانه روابط دو کشور در مسیر درستی قرار داشته و به صورت فزاینده ای در حال توسعه و تعمیق است و دیدارهای متقابل مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه طی سال‌های اخیر بیانگر روابط خوب سیاسی و اعتماد متقابل میان آنها برای توسعه به همکاری‌ها است.

وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه توسعه و تعمیق روابط دو جانبه را با عزم سیاسی قوی دنبال می‌کنند که در این راستا جناب آقای اردوغان، رئیس جمهور محترم ترکیه به منظور برگزاری هفتمین دوره شورای عالی همکاری ایران و ترکیه (28 تیر (1401) در رأس هیئتی بلند پایه و مرکب از چند وزیر کابینه به تهران سفر کرد و در جریان این سفر سند بلندمدت همکاری میان دو کشور و اسناد متعدد همکاری در حوزه‌های مختلف بین دو کشور به امضا رسید.

وی ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک متقابلاً رئیس‌جمهور ایران به منظور برگزاری هشتمین نشست شورای عالی همکاری‌های دو کشور و بررسی راه‌های ارتقا مناسبات به آنکاراسفر خواهد کرد و امیدوارم بتوانیم در آینده ای نزدیک بیست و نهمین کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی را در تهران با حضور وزیر جوانان و ورزش جمهوری ترکیه و رئیس طرف ترکیه ای کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور برگزار کنیم.

میزان مبادلات تجاری ایران و ترکیه

وی یادآوری کرد: ترکیه سومین شریک تجاری ایران در صادرات و واردات است و حجم تجارت میان دو کشور پس از پاندمی و از سال 1401 روند افزایشی گرفته است. بر اساس گزارش سازمان توسعه تجارت ایران حجم تجارت ایران و ترکیه بالغ بر 13.4 میلیارد دلار افزایش یافته است. با توجه به ظرفیت‌های بالای دو کشور و جایگاه ژئوپلتیک و ژئواکونومیک دو کشور، این حجم تجارت بین دو کشور به هیچ وجه رضایت‌بخش نیست و با حجم تجارت هدف‌گذاری شده 30 میلیارد دلاری از سوی رهبران دو کشور فاصله زیادی داریم و نیل به این هدف تعیین شده، تلاش مضاعفی را از سوی دستگاه‌های ذیربط دو کشور می‌طلبد.

وی اضافه کرد: دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه تقریباً در تمامی حوزه‌های اقتصادی و تجاری نقش مکمل دارند. همکاری دو کشور در حوزه انرژی اعم از نفت و گاز و برق علاوه بر تامین نیازهای متقابل می‌تواند بستری برای همکاری‌های منطقه‌ای در این حوزه فراهم کند.

وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: همچنین موقعیت جغرافیایی دو کشور فرصت گران‌بهایی را برای همکاری و هم افزایی در حوزه حمل‌ونقل فراهم آورده است و خوشبختانه مسئولین دو کشور با درک این مهم در صدد همکاری‌های نزدیک‌تر و واقع بینانه‌تر در زمینه تکمیل کریدورهای حمل‌ونقل غرب به شرق و شمال – جنوب هستند.همچنین تقویت همکاری‌ها در حوزه‌های تجاری گمرکی، علمی محیط زیست و مسئله آب از دیگر حوزه های قابل توجه است که در کشور تمرکز و برنامه ریزی هدفمندی برای آن دارند و اراده هر دو طرف بسط و توسعه این همکاری‌ها در راستای منافع دو کشور و منافع ملت‌های منطقه است.

بذرپاش یادآور شد: حدود 400 سال است که مرز مشترک ایران و ترکیه مرز دوستی و برادری و صلح و ثبات بوده و همچنان هم خواهد بود. امیدوارم به عنوان کارگزاران این دو کشور بزرگ بتوانیم نقش خود را در تداوم تحکیم و گسترش این مناسبات دوستانه به‌خوبی ایفا نماییم و برگی به این تاریخ درخشان همسایگی و برادری اضافه کنیم.

منبع: تسنیم

 

source

توسط petese.ir