شورای اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۱۱ دسامبر تحریم‌های جدیدی را علیه ایران به دلیل ارسال پهپاد به روسیه وضع کرد.

آگهی

در بیانیه این شورا آمده است که «نظر به حمایت نظامی ایران از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین، شورای اتحادیه اروپا ۶ شخص و ۵ نهاد را ذیل چارچوب اقدامات محدودکننده خود تحریم می‌کند.»

این شورا روز دوشنبه اعلام کرد که اقدامات محدودکننده‌ای را علیه اشخاص و نهادهای درگیر در توسعه و تولید پهپادهای بدون سرنشین ایرانی که در جنگ تجاوزکارانه غیرقانونی روسیه علیه اوکراین استفاده می‌شود، اعمال کرده است.

این اشخاص و نهادها اولین اسامی تحریمی در چارچوب جدید «اقدامات محدودکننده در ارتباط حمایت نظامی ایران از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین» هستند. در توضیح آمده است که «این چارچوب جدید در حقیقت مکمل چهار فهرست تحریمی دیگر در ارتباط با پهپادهای ایرانی هستند که قبلا ذیل سایر رژیم‌های تحریمی تعریف شده بودند.»

فهرست جدید تحریم‌شدگان شامل شرکت «شکاد صنعت آسماری»، مدیرعامل، قائم مقام و دانشمند ارشد آن است. سایر شرکت‌های سازنده قطعات پهپاد از جمله شرکت «بهارستان کیش» و مدیر عامل آن، و شرکت «سعد سازه فراز شریف» و مدیرعامل آن نیز در این فهرست دیده می‌شوند.

علاوه بر این، شرکت «سرمد الکترونیک سپاهان» ارائه دهنده خدمات مهندسی هوافضا و «شرکت کیمیا پارت سیوان» که گفته می‌شود به «بهبود برنامه پهپادی نیروی قدس سپاه پاسداران کمک می‌کند» نیز در لیست تحریم‌های اروپا قرار گرفتند.

این نهادها و افراد مشمول انسداد دارایی و ممنوعیت سفر به اتحادیه اروپا خواهند شد. علاوه بر این، تأمین وجوه یا منابع اقتصادی به طور مستقیم یا غیرمستقیم برای یا به نفع اشخاص حقیقی یا حقوقی، نهادها یا ارگانهای فهرست شده، ممنوع است.

مبنای حقوقی تحریم‌های اتحادیه اروپا

شورای اتحادیه اروپا در جمع‌بندی خود به تاریخ ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که «هر نوع حمایت نظامی ایران از جنگ تجاوزکارانه غیرقانونی، ناموجه و ناحق روسیه علیه اوکراین» را به شدت محکوم و غیرقابل قبول می‌داند.

در بیانیه شورای اتحادیه اروپا آمده است که «تسلیحات ارائه شده از جمله هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) ایران به روسیه به طور بی‌رویه علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های اوکراین مورد استفاده قرار می‌گیرد و باعث ویرانی هولناک و رنج انسانی می‌شود.»

این بیانیه خاطرنشان می‌کند که برنامه پهپادی ایران توسط «وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران» و «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» که هر دو ذیل تدابیر محدودکننده اتحادیه اروپا در رابطه با عدم اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی هستند، اجرا می‌شود و شامل خرید، توسعه، تولید و انتقال پهپاد به روسیه می‌شود.

برنامه پهپادی ایران بر پایه شرکت‌های دولتی و خصوصی انجام میشود و از قابلیت‌های تحقیقاتی داخلی بهره می برد.

شورای اتحادیه اروپا در تاریخ ۲۰ ژوئیه ۲۰۲۳، با توجه به حمایت نظامی ایران از جنگ روسیه علیه اوکراین چارچوب جدیدی را برای اقدامات محدودکننده خود ایجاد کرد که صادرات قطعات مورد استفاده در ساخت و تولید پهپاد از اتحادیه اروپا به ایران را ممنوع می‌کند.

این شورا همچنین، محدودیت‌های سفر و توقیف دارایی‌ها را علیه افراد مسئول، حمایت‌کننده یا درگیر در برنامه پهپاد ایران وضع می‌کند.

source

توسط petese.ir