مزایا و معایب سرور مجازی چیست؟

مزیت‌های متعدد سرورهای مجازی باعث‌شده تا امروزه بسیاری از کسب‌وکارهای درحال رشد برای ارایه‌ی تجربه‌ی کاربری بهتر و برطرف کردن کمبودهای زیرساختی خود از هاست‌ اشتراکی به VPS مهاجرت کنند. اگر شما هم کسب‌وکار آنلاین دارید و به فکر خرید سرور مجازی هستید، حتمن قبل از اقدام به خرید این مطلب را بخوانید. ما در ادامه سرور مجازی را تعریف می‌کنیم و مهم‌ترین مزیت‌های آن را شرح می‌دهیم. با ما همراه باشید.

سرور اختصاصی چیست؟

قبل از آشنایی با سرور مجازی، بهتر است به سوال سرور اختصاصی چیست؟ پاسخ دهیم. Dedicated Server نوعی سرویس میزبانی است که منابع آن به‌طور کامل در اختیار مشتری قرار می‌گیرد. در این نوع از زیرساخت شما علاوه‌بر منابع مستقل و قدرت‌مند، می‌توانید پهنای باند اختصاصی نیز داشته باشید. این سرور همه‌ی نیازهای زیرساختی (دسترسی، سرعت، بهبود عملکرد یا غیره) کسب‌وکار شما را به‌سادگی و بدون کم‌ترین دردسر برطرف خواهد کرد. در مقابل، سرور مجازی با تکنولوژی مجازی‌ساز در نتیجه‌ی تقسیم‌بندی یک سرور فیزیکی اختصاصی شکل می‌گیرد و منابع اختصاصی و مقاس‌پذیری را در اختیار شما قرار می‌دهد.

تفاوت سرور مجازی با سرور اختصاصی چیست؟

سرور مجازی و اختصاصی در عین تشابه با یکدیگر، تفاوت‌هایی دارند و هریک از این زیرساخت‌ها برای کاربردهای مختلف انتخاب مناسبی هستند. برای مثال سرور مجازی می‌تواند برای کسب‌وکارهای در حال رشد مناسب باشد، چراکه آن‌ها هنوز به منابع یا پهنای باند خیلی زیاد نیاز ندارند، در طرف دیگر سازمان‌های بزرگ‌تر با نیاز به ذخیره‌سازی اطلاعات یا پردازش‌های بیش‌تر به سرور اختصاصی نیاز خواهند داشت. در ادامه چند مورد از تفاوت‌های سرور مجازی و اختصاصی را بیان می‌کنیم:

قیمت:

از آن‌جایی‌که شما با داشتن سرور اختصاصی در مقایسه با سرور مجازی منابع بیش‌تری را در اختیار دارید، باید هزینه‌ی بیش‌تری هم پرداخت کنید. در طرف دیگر باید بدانید که ممکن است برخی از منابع سرور مجازی مانند پردازنده به‌شکل اشتراکی ارایه شوند و در زمان‌های افزایش بیش‌ از حد ترافیک شما را با محدودیت‌ در افزایش منابع روبه‌رو کنند.

پهنای باند:

 همان‌طور که گفتیم در سرور مجازی برخی از منابع سرور فیزیکی مانند پهنای باند، اشتراکی هستند. یعنی اگر وب‌سایت دیگری روی همان سرور فیزیکی باشد و ترافیک زیادی ایجاد کند روی سرعت سایت شما تاثیر می‌گذارد. این در حالی است که در سرور اختصاصی همه‌ی پهنای باند فقط به شما اختصاص داده می‌شود.

امنیت:

 همه‌ی دسترسی‌های سرور اختصاصی در دست مالک آن است و هچ‌کس به‌غیر از شما امکان وصل شدن به زیرساخت را نخواهد داشت، بنابراین اگر اشتباهی در تنظیمات سرور رخ ندهد، امنیت بسیار مستحکم و مطلوبی را تجربه خواهید کرد.

مزایا و معایب سرور مجازی چیست؟ - ویجیاتو

انواع سرور مجازی را بشناسید

سرور مجازی با توجه به نیاز هر کسب‌وکار انواع مختلفی دارد. با این تعریف، اگر مدیریت سرور را در نظر بگیریم به دو نوع «مدیریت‌شده» و «مدیریت‌نشده» تقسیم می‌شود. سرور مجازی مدیریت‌شده همان‌طور که از نام آن پیدا است به سروری گفته می‌شود که به‌شکل آماده (پس از راه‌اندازی و نصب شدن برنامه‌های مورد نیاز برای کاربر) ارایه می‌شود و شما برای استفاده از آن به دانش فنی یا تیم تخصصی نیاز نخواهید داشت. در طرف دیگر سرورهای مدیریت‌نشده به‌شکل خام ارایه می‌شوند و دارنده‌ی این سرور باید تکیه‌ به دانش فنی خود همه‌ی تنظیمات مرتبط با زیرساخت را انجام دهد.

قبل از خرید سرور مجازی باید بدانید، موقعیت جغرافیایی آن نقش کلیدی در پیشرفت کسب‌وکار شما دارد؛ سرور مجازی ایرانی و خارجی دو نوع از سرور هستند که کاربردهای مشابه دارند و فقط در منطقه‌های جغرافیایی متفاوتی مستقر شده‌اند. اگر بیش‌تر کاربران شما داخل کشور هستند و می‌خواهید سایت شما سریع‌تر برای آن‌ها باز شود، بهتر است سرور مجازی ایرانی انتخاب کنید چون هم قیمت پایین‌تری دارد و  هم در ۹۹.۹۹ درصد مواقع پایدار است.

برخی از شرکت‌های ارایه‌دهنده‌ی سرور مجازی، این زیرساخت را براساس سیستم‌عامل نیز تقسیم‌بندی می‌کنند، اما درنظر داشته باشید که هر سیستم‌عاملی روی سرور مجازی قابل نصب است و شما هنگام خرید باید با توجه به زبان برنامه‌نویسی وب‌سرویس خود یا هر کاربری دیگری مناسب‌ترین سرور را انتخاب کنید، برای مثال اگر قصد دارید یک وب‌سایت با زبان PHP یا وردپرس راه‌اندازی کنید، بهتر سرور مجازی لینوکس را بخرید.

مهم‌ترین کاربردهای سرور مجازی

سرور مجازی کاربردهای فراوانی دارد و به‌تقریب به توسعه‌ی هر کاری کمک می‌کند، برای مثال از VPS می‌توان به‌عنوان میزبانی قدرت‌مند و مقیاس‌پذیر برای سایت‌های پربازدید استفاده کرد یا در راه‌اندازی ایمیل سرور، گیم سرور و دیتابیس سرور از آن کمک گرفت.

اما کاربرد سرور مجازی فقط به همین چند مورد محدود نمی‌شود، شما با در اختیار داشتن این زیرساخت می‌توانید منابع اختصاصی و IP ثابت نیز داشته باشید و در کارهای متنوع از آن‌ها استفاده کنید. امروزه بسیاری از افراد فعال در بازارهای مالی بین‌المللی مانند بورس، فارکس و رمزارز و غیره با خرید سرور مجازی و استفاده از امکان آی‌پی‌ ثابت آن می‌توانند با سرعت و بدون محدودیت معامله‌های متعددی را به ثمر برسانند.

چند مزیت مهم که با خرید سرور مجازی به‌دست می‌آورید!

بسیاری از افراد با دلیل فرار از محدودیت‌ها و امنیت نامطلوب هاست‌های اشتراکی و پرهیز از هزینه‌های سرورهای اختصاصی، به خرید سرور مجازی روی می‌آورند. در واقع، سرور مجازی بهترین گزینه‌ برای افرادی است که تمایل دارند از قابلیت‌های سرور اختصاصی در مقیاس کوچک‌تر استفاده کنند. مهم‌ترین مزیت‌ها در ادامه شرح داده می‌شوند:

عملکرد سرور مجازی

به‌دلیل داشتن منابع اختصاصی مانند RAM، CPU، پهنای باند و… بسیار بالاتر از هاست اشتراکی است. منابع قدرت‌مند سرور مجازی به شما این امکان را می‌دهد که در سریع‌ترین زمان محتوای سایت خود را به‌دست کاربران‌تان برسانید و بدون کم‌ترین اختلال سرویس‌هایتان را توسعه دهید.

امنیت سرور مجازی

امنیت یکی از بهترین و مهم‌ترین مزیت‌های سرور مجازی است. در سرور مجازی برخلاف هاست اشتراکی فعالیت و ترافیک وب‌سایت‌های دیگر، امنیت وب‌سایت شما را تهدید نمی‌کند چراکه هر وب‌سایت سیستم‌عامل و منابع اختصاصی خود را دارد و این امر خطر نفوذ را کاهش می‌دهد.

قیمت سرور مجازی

هزینه‌ی سرور مجازی از سرور اختصاصی کم‌تر است و با توجه به امکانات ارایه‌شده قیمتی مقرون‌به‌صرفه دارد.

انعطاف پذیری

انعطاف‌پذیری در سرور مجازی حرف اول را می‌زند. به عبارت دیگر شما با استفاده از سرور مجازی می‌توانید در هر لحظه، به تناسب نیاز خود منابع زیرساخت را افزایش یا کاهش دهید.

source
کلاس یوس

توسط petese.ir