کوالکام از تراشه اسنپ‌دراگون ایکس پلاس برای لپ‌تاپ‌ها رونمایی کرد. این تراشه مبتنی بر Arm بوده و در واقع یک اسنپ‌دراگون ایکس الیت با هسته‌های کمتر و فرکانس کلاک پایین‌تر است. سایر مشخصات این دو پردازنده یکسان هستند.

مشخصات اسنپ‌دراگون ایکس پلاس

در حالی‌که کوالکام تاکنون درباره تراشه پرچمدار اسنپ‌دراگون ایکس الیت صحبت کرده، اما اخیرا لیست گیک‌بنچ به وجود اسنپ‌دراگون ایکس پلاس اشاره داشت. حالا این پردازنده به طور رسمی رونمایی شده است و برخلاف شایعات قبلی، به جای چهار نسخه فقط یک نسخه دارد. کوالکام ادعا کرده که اسنپ‌دراگون ایکس پلاس دارای قدرتمندترین NPU لپ‌تاپ جهان با توان 45 ترافلاپس است. این تراشه با لیتوگرافی 4 نانومتری (احتمالا TSMC N4P) ساخته شده است.

اسنپ‌دراگون ایکس پلاس

البته ادعاهای کوالکام درباره Snapdragon X Plus کمی گیج‌کننده است. به گفته کوالکام این پردازنده می‌تواند بهتر از Intel Core Ultra 7 155H و AMD Ryzen 9 7940HS عمل کند که این موضوع فقط با فعال کردن محدودیت‌های Power Limit صادق است. این تراشه می‌تواند برای ویندوزهای 25 تا 45 واتی در رقابت با نمونه‌های اینتل و AMD مناسب باشد. پردازنده گرافیکی Adreno آن نیز با حداکثر توان 20 وات می‌تواند با اینتل و AMD رقابت کند. البته کوالکام می‌خواهد به جای توان پردازشی این تراشه، روی کارایی آن تاکید کند، یعنی همان کاری که اپل با موفقیت در سری M خود انجام داد.

اسنپ‌دراگون ایکس پلاس تنها یک نسخه با 10 هسته پردازشی در پیکربندی 6+4 دارد و سرعت کلاک تک هسته‌ای آن 3.4 گیگاهرتز است. این تراشه به‌طور پیش فرض از پردازنده گرافیکی کوالکام استفاده می‌کند، اما این شرکت اشاره‌ای به پشتیبانی یا عدم پشتیبانی آن از dGPU‌ها همانند اسنپ‌دراگون ایکس الیت نکرده است.

این تراشه می‌تواند از نمایشگرهای 120 هرتزی 4K به طور داخلی یا سه نمایشگر 120 هرتزی 4K / دو نمایشگر 60 هرتزی 5K به‌طور اکسترنال از طریق رابط DP 1.4 پشتیبانی کند. سایر مشخصات آن شامل پشتیبانی از حداکثر 64 گیگابایت رم LPDDR5x 8,488 و حافظه UFS 4.0/PCIe Gen4/SD v3.0 می‌شود. این پردازنده همچنین دارای یک ISP Spectra است که به سنسور دوربین اجازه می‌دهد ویدیوهای 4K HDR یا عکس‌های 64 مگاپیکسلی ثبت کند.

اسنپ‌دراگون ایکس پلاس

ایکس الیت همچنین دارای یک مودم اسنپ‌دراگون x65 5G است که از هر دو شبکه 5G زیر 6 گیگاهرتز و mmWave پشتیبانی می‌کند. با این‌حال، لازم است که از طریق یک درگاه M.2 وصل شود. سایر قابلیت‌های اتصال بی‌سیم آن شامل وای‌فای 7، وای‌فای 6E، بلوتوث 5.4 و بلوتوث LE می‌شود. دستگاه‌های مجهز به اسنپدراگون ایکس پلاس می‌توانند 3 درگاه USB 4.0 داشته باشند.

انتظار می‌رود لپ‌تاپ‌های مجهز به این تراشه اواسط سال 2024 روانه بازار شوند که جایگزین ارزان‌تری برای مدل‌های مجهز به اسنپ‌دراگون ایکس الیت خواهند بود.




source
کلاس یوس

توسط petese.ir