رپرتاژ آگهی –  بدون مقدمه‌چینی می‌رویم سر اصل مطلب! قطع شیر شبانه نوزاد دلایل متعددی دارد:

  • بیدار شدن‌های مکرر در طول شب باعث کمبود خواب و خستگی مادر می‌شود و تاثیر منفی روی سلامت جسمی و روحی او دارد
  • شیر شب باعث وابستگی بیش از حد نوزاد به مادر می‌شود
  • نوزادانی که در طول شب شیر می‌خورند، علاوه بر پوسیدگی دندان‌ها، بیشتر در معرض خطر چاقی و مشکلات متابولیکی در آینده هستند

برای همین لازم است که شیر شب نوزاد بعد از سنین۶ ۷ ماهگی قطع شود. در ادامه مقاله توضیح دادیم که چطور می‌توانید این کار را انجام دهید.

When you stop night feeding, you might notice that your child seems hungrier or wants to feed more during the day. This is natural and OK.

ترجمه: وقتی شیر شبانه را متوقف کنید، ممکن است متوجه شوید که کودک شما گرسنه‌تر به نظر می‌رسد یا می‌خواهد در طول روز بیشتر شیر و غذا بخورد. این طبیعی است و مشکلی ندارد. منبع: raisingchildren

منظور از شیر شبانه چیست و چرا باید آن را قطع کنیم؟

 

منظور از شیر شب نوزاد، شیری است که کودک در طول شب و بین زمان خواب و اولین وعده شیر خوردن در روز می‌خورد؛ یعنی از وقتی که کودک به خواب می‌رود (منظور شیر قبل از خواب نیست) تا وقتی که بیدار می‌شود، شیری که می‌خورد شیر شبانه محسوب می‌شود.

 

خب حتماً واقفید که کیفیت خواب مادر و نوزاد در سنین شیردهی چقدر مهم است! بیدار شدن‌های مکرر در طول شب برای شیردهی، هم باعث خستگی و بی‌انرژی بودن مادر در طول روز می‌شود، هم کیفیت و تنظیم خواب کودک را بر هم می زند.
برای همین، با قطع شیر شب، هم مادر و هم نوزاد می‌توانند از خوابی آرام و عمیق لذت ببرند و سلامتی و رشد کودک را ارتقا دهند.

علاوه بر این، چه در شیر مادر و چه در شیر خشک، یک‌سری مواد قندی وجود دارد که با خوردن شیر شبانه، این مواد روی دندان‌ها می‌ماند و باعث پوسیدگی و سیاه‌شدن دندان‌های کودک می‌شوند. به‌علاوه، وقتی این مواد قندی وارد بدن کودک می‌شود، انسولین شروع به ترشح می‌کند و همین ترشح انسولین در بدن، رشد کودک را با اختلال مواجه می‌کند.

یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که اغلب والدین با آن درگیر هستند، پیدا کردن زمان درست برای قطع شیر شبانه است.

تایم طلایی برای قطع شیر شب نوزاد چه زمانی است؟

اول از همه باید این را بدانید که نیازهای تغذیه‌ای هر کودک با دیگری متفاوت است. مثلاً ممکن است متابولیسم و سیستم بدن کودک شما نیاز داشته باشد که هر سه ساعت در طول شب شیر بخورد، ولی کودک دیگری که هم سن و سال کودک شماست، ۵ تا ۷ ساعت در شب بدون نیاز به شیر بخوابد.

در کل سن نوزاد، فاکتور مهمی برای قطع شیر شبانه است.

نوزادان تازه متولدشده

شیر شبانه برای نوزادان در سنین ۰ تا ۲ ماهگی یک ضرورت است! اغلب نوزادان در این سن، هر ۲ تا ۴ ساعت در طول شب به شیر خوردن نیاز دارند. مثلاً اگر نوزاد شما ساعت ۱۰ شب می‌خوابد و حدود ساعت ۷ صبح بیدار می‌شود، تقریباً باید ۲ تا ۳ بار در طول شب برای شیر دادن به او بیدار شوید!

نوزادان ۳ و ۴ ماهه

طبق گفته آکادمی اطفال آمریکا، بیشتر نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند، بین ۲ تا ۴ ماهگی دیگر نیازی به شیر شبانه ندارند.

اما خب تجربه والدین نشان داده که خیلی از نوزادان در این سن از شیر شبانه دست نمی‌کشند و بسیاری از نوزادان ۴ ماهه همچنان به ۲ تا ۳ وعده شیر شبانه نیاز دارند تا بتوانند ۱۰ تا ۱۲ ساعت در شب بخوابند. چرا؟

چون میزان خواب نوزادان سه چهار ماهه به نسبت نوزادان تازه متولدشده بیشتر و طولانی‌تر است و طبیعتاً نمی‌توانند در این مدت گرسنه بمانند!

نوزادان ۵ ماه به بالا

پس از ۵ ماهگی، خیلی از نوزادان می‌توانند ۵ تا ۶ ساعت بدون شیر شبانه بخوابند. مثلاً در سنین ۷ تا ۸ ماهگی بیشتر نوزادان فقط به یک بار شیر خوردن در طول شب نیاز دارند و در ۹ ماهگی می‌توانند با شیر شب خداحافظی کنند!

 

یک جمع‌بندی داشته باشیم؟

به‌طور خلاصه، در سنین بین ۶ تا ۷ ماهگی، وقتی که کودک شما شروع به خوردن غذای کمکی می‌کند و سرعت رشد او کاهش می‌یابد، می‌توانید شیر شبانه را قطع کنید.

این نکته را هم فراموش نکنید که کودکان با هم فرق دارند و قبل از قطع شیر شب باید مطمئن شوید که کودک شما از نظر جسمی و فیزیکی آماده ترک شیر شبانه است.

حالا چطور باید شیر شب نوزاد را قطع کنیم؟

۵ نکته و ترفند برای قطع شیر شبانه کودک

اگر پزشک روند و الگوی رشد و وزن‌گیری کودک شما را سنجید و تایید کرد که می‌توانید شیر شبانه نوزاد را قطع کنید، می‌توانید این ۵ راهکار را به کار ببندید.

۱. در طول روز کودک را سیر کنید!

برای قطع شیر شب و یک خواب راحت، باید در طول روز و در فواصل منظم به کودک‌تان غذا بدهید و مطمئن شوید که تمام مواد غذایی مورد نیاز خود را دریافت کرده است.

هرچه کودک در طول روز کالری بیشتری دریافت کند و با شکم سیرتری به رخت‌خواب برود، احتمال بیدار شدن در طول شب و نیاز به شیر شبانه هم کمتر می‌شود.

۲. جایگزینی برای شیر شب پیدا کنید

گرسنگی تنها دلیل شب‌بیدار‌ی‌های کودک نیست! به جای شیر دادن، می‌توانید روش‌های دیگری را برای دوباره خواباندن کودک امتحان کنید. نوازش، آواز خواندن، تکان دادن ملایم، لالایی خواندن، پستانک دادن یا حمام کردن با آب ولرم می‌تواند به آرامش کودک شما و کاهش بهانه‌گیری او برای طلب شیر کمک کند.

۳. شیر شب را به‌تدریج کاهش دهید

کاهش تدریجی شیر شبانه به کودک‌تان کمک می‌کند که به مرور زمان به مقدار کمتر شیر در شب عادت کرده و آن را با شیر روز جبران کند.

برای مثال، اگر کودک شما معمولاً ۲۰۰ میلی‌لیتر شیر در شب می‌خورد، ابتدا آن را به ۱۸۰ میلی‌لیتر، سپس به ۱۵۰ میلی‌لیتر و به همین ترتیب کاهش دهید تا کاملا قطع شود.

۴. فواصل شیردهی را افزایش دهید

اگر در طول شب چندین بار شیر می‌دهید (چه با شیشه چه شیر مادر)، می‌توانید زمان و فاصله بین دفعات شیردهی را افزایش دهید تا آخرین وعده شیر شب با اولین وعده شیر صبح ادغام و یکی شود. مثلاً اگر کودک شما معمولاً هر ۲ ساعت یک بار برای شیر خوردن از خواب بیدار می‌شود، می‌توانید این فاصله را به تدریج و نیم ساعت نیم ساعت بیشتر کنید تا شیر شب قطع شود؛ مثلاً شب اول هر ۲.۵ ساعت یک بار شیر دهید، شب سوم هر ۳ ساعت و به همین ترتیب.

۵. یکی در میان به کودک شیر بدهید

تکنیک یکی در میان در شیردهی یعنی اگر کودک‌تان در طول شب ۴ نوبت طلب شیر می‌کند، نوبت اول و سوم را به او شیر بدهید و دو نوبت دیگر را به‌جای شیر، به او آب بدهید، او را در آغوش بگیرید، نوازش کنید، لالایی بخوانید تا دوباره به خواب برود. در این قسمت بهتر است از پدر هم برای خواباندن کودک کمک بگیرید.

نکته پایانی و مهم

اگر کودک شما بیمار است، به‌تازگی دندان درآورده است، می‌خواهید به سر کار برگردید، مشغله مهمی دارید و در طول در روز کمتر در دسترس هستید، قطع شیر شبانه را به تعویق بیندازید. حذف شیر شبانه به خودی خود برای کودک تغییر مهمی محسوب می‌شود و می‌تواند آرامش او را تحت تاثیر قرار دهد.

پس قبل از قطع شیر شب مطمئن شوید زمان کافی برای توجه و نوازش کودک خود دارید و می‌توانید کاری کنید که احساس ارتباط بیشتری کند و در نیمه‌های شب کمتر به دنبال آرامش باشد.

حرف آخر…

قطع شیر شبانه نوزاد یک فرایند تدریجی است و همه چیز، از زمان مناسب برای این کار گرفته تا نحوه انجام آن به وضعیت جسمی کودک شما بستگی دارد. فراموش نکنید که هر کودکی نیازهای متفاوتی دارد؛ پس برای قطع شیر شب عجله نکنید و با ترفندهایی که در این مقاله گفتیم، به کودک‌تان اجازه دهید کم‌کم خودش را با شرایط جدید وفق دهد.

اگر سوال، نظر یا پیشنهادی دارید، حتماً در بخش نظرات برای ما بنویسید.

 

 

source
کلاس یوس

توسط petese.ir