سالانه بازیهای موبایلی مختلفی منتشر میشوند که حواشی بسیاری دارند، این بازیها در اختیار گیمرها قرار میگیرند و سعی میکنند تا یک تجربه دوست داشتنی باشند. اما گاهی محتوایی که این بازیها دارند، باعث میشود تا برخی از کشورها آنها را سانسور کنند و اجازه انتشار به آنها داده نشود. این موضوع میتواند برای ناشر این بازیها بسیار گران تمام شود. چرا که نهتنها آنها بازار چند ده میلیونی این کشورها را از دست دادهاند، بلکه سایر کشورها نیز محتوای این بازیها را با دقت بیشتر بررسی خواهند کرد و احتمال ممنوع شدن مجدد آنها وجود دارد. این اتفاق برای بسیاری از بازیهای کامپیوتری و کنسولی افتاده. اما روی پلتفرم موبایل چطور؟ آیا این پلتفرم هم بازی ممنوعه دارد؟ این در این مطلب از ویجیاتو همراه ما باشید تا نگاهی به ۱۰ بازی موبایلی بیندازیم که بنا به دلایلی در کشورهای مختلف جهان ممنوع شدهاند.
Plague Inc – چین
کشور چین یکی از سختگیرانهترین قوانین ممکن برای انتشار بازیهای ویدئویی در این کشور را دارد. بسیاری از بازیهای بزرگ کامپیوتری مانند IGI 2: Covert Strike و Command & Conquer: Generals که نامهایی آشنا برای ما گیمرهای ایرانیاند، در این کشور ممنوع اعلام شدهاند. اما بازیهای موبایلی نیز از این قوانین سختگیرانه در امان نبودند و برخی از بازیهای موبایلی مانند فریفایر، در چین ممنوع هستند و تجربهشان برایتان گران تمام خواهد شد.
اما شاید یکی از اصلیترین بازیهای موبایلی که در کشور چین ممنوع شده، Plague Inc باشد. این بازی که یک عنوان شبیهساز – استراتژیک موبایلی است، از شما میخواهد تا یک ویروس بزرگ و مرگبار بسازید و آن را در تمام کشورهای جهان گسترش دهید. به همین دلیل با توجه به شیوع بیماری کرونا از کشور چین و حساسیتهایی که جوامع بینالمللی نسبت به این موضوع داشتند، دولت چین این بازی را برای همیشه ممنوع اعلام کرد.
Grand Theft Auto: San Andreas – تایلند
سری جیتیای جزو آن دسته از فرنچایزهای ویدئویی است که در بسیاری از کشورها ممنوع اعلام شده. اما تایلند، دلیل محکمی برای ممنوعیت بازی Grand Theft Auto: San Andreas داشت. این بازی که برای پلتفرم موبایل نیز پورت شده است، در سال ۲۰۰۸ در کشور تایلند ممنوع اعلام شد. دلیل این اتفاق به جایی باز میگردد که یک پسر ۱۸ ساله تایلندی پس از تجربه و تاثیراتی که این بازی روی آن داشت، یک راننده تاکسی را در بانکوک، پایتخت تایلند به طرز وحشتناکی به قتل رساند.
ممنوعیت جیتیای سن آندرس و سایر بازیهای این سری تا سال ۲۰۱۳ ادامه داشتند و با انتشار نسخه پیسی GTA V، این ممنوعیتها نیز کمی سادهتر شد و حال شما میتوانید ورژن پیسی جیتیای وی را بدون دردسر خاصی در این کشور بازی کنید.
Bully – برزیل
Bully یکی دیگر از بازیهای پر حاشیه استودیوی راکستار است که نهتنها در برزیل، بلکه در انگلستان نیز ممنوع اعلام شد. البته ممنوعیت بازی در انگلیس، کمی کمتر نسبت به بزریل بود. همانطور که میدانید در سال ۲۰۱۶ بود که راکستار تصمیم به پورت این بازی برای پلتفرم موبایل گرفت و پس از آن دولت برزیل به سبب صحنههای خشن این بازی و آسیبی که روی روان نوجوانان داشت، تصمیم گرفت تا این بازی را ممنوع اعلام کند.
هر چند که این ممنوعیت اکنون دیگر برداشته شده، اما هنوز هم اگر کسی نسخه فیزیکی بازی را داشته باشد، میتواند در دردسر بزرگی بیفتد و جریمههای چند ده هزار دلاری را پرداخت کند. بولی برای اولینبار در سال ۲۰۰۶ عرضه شد و به موفقیت نسبتا خوبی نیز دست پیدا کرد.
Mobile Legends: Bang Bang – هند
چند سالی میشود که روابط میان هند و چین چندان مطلوب پیش نمیرود. روابط سیاسی این دو کشور چندان ایدهآل نیست و همین موضوع حواشی بسیار زیادی را به دنبال داشت. اما جالب است بدانید که دولت هند در اقدامی پیشبینی نشده، تصمیم به ممنوعیت بیش از ۵۹ بازی و اپلیکیشن چینی گرفت! جاییکه نام عناوین بزرگی چون پابجی، Clash of Kings و حتی Rules of Survival نیز به چشم میخورد.
اما شاید یکی از بزرگترین بازیهایی که تاکنون در کشور هند ممنوع اعلام شده باشد، Mobile Legends: Bang Bang است. این بازی که اتفاقا جزو بازیهای پردانلود کشور هند نیز به شمار میرفت، در سپتامبر سال ۲۰۲۰ به دلیل اینکه منشا چینی داشت، برای همیشه ممنوع اعلام شد و کاربران هندی از تجربه آن محروم شدند.
The Sims Mobile – ازبکستان
دولت ازبکستان نیز در اقدامی عجیب تصمیم گرفت تا یکسری از آیپیهای بزرگی مانند سری رزیدنت اویل، سایلنت هیل، کال آو دیوتی بلک آپس و حتی مورتال کامبت را نیز ممنوع اعلام کند. منتهی در میان لیستی که آنها اعلام کرده بودند، نسخه موبایلی سری The Sims یا همان The Sims Mobile، غیرمنتظرهترین چیزی بود که هرکسی انتظارش را میکشید.
بازی دوست داشتنی سیمز موبایل در کشور ازبکستان به سبب اتلاف وقت و تاثیر بدی که روی جامعه این کشور داشت، از سوی دولت ازبکستان ممنوع اعلام شد و اگر کسی به سراغ این بازی برود، با چالشهای سختی روبرو خواهد شد.
Clash of Clans – ویتنام
کلش آف کلنز بزرگترین بازی استراتژیک موبایلی است. عنوانی که در سال ۲۰۱۳ توسط استودیوی سوپرسل ساخته شد و به محبوبیت بسیار زیادی نیز دست پیدا کرد. چیزی که دنیای این بازی را نسبت به سایر بازیهای استراتژیک آن دوره خاص میکرد، کیفیت خوب این بازی و همچنین گیمپلی خلاقانه آن بودند که سبب جذابیت کلش آف کلنز شده بودند. اما آیا میدانستند که حتی این بازی موبایلی نیز در یکی از کشورهای دنیا ممنوع اعلام شده؟
کلش آف کلنز در کشور ویتنام به دلیل نقض قوانین این کشور و همچنین تاثیرات بسیار بدی که داشت، ممنوع اعلام شد. هرچند که خوشبختانه این ممنوعیتها مانند سابق چندان سختگیرانه نیستند، اما باز هم تجربه این بازی در کشور تایلند، میتواند برایتان دردسرهای زیادی به دنبال داشته باشد.
Call of Duty: Mobile – بلژیک
یکی از ترندهای عجیبی که در طول چندین سال اخیر به دنیای بازیهای ویدئویی اضافه شد، مبحث لوت باکسها هستند. لوت باکسهایی که شما در ازای پرداخت مبلغی میتواند چیزهای رندومی را به دست بیاورید. از اسکین و گان بگیرید، تا چیزهای مختلف! لوت باکسها در بازیهای بزرگی چون پابجی موبایل، ایپکس لجندز حتی کلش رویال نیز پیدا میشوند و ظاهرا دولت بلژیک قوانین سختگیرانهای برای مقابله با چنین ترندی دارد. جالب است بدانید که کشور بلژیک تاکنون بازیهای بزرگی چون Gears of War 4، فیفا ۱۷ و حتی Mario Kart Tour را نیز به دلیل استفاده از لوت باکسها ممنوع اعلام کرده است!
منتهی در میان این بازیها بدون شک، بزرگترین بازی موبایلی که تاکنون ممنوع اعلام شده، چیزی نیست جز کال آو دیوتی موبایل! بازی کال آو دیوتی موبایل نیز جزو بازیهایی بود که قربانی چنین قوانینی شد و این بازی به دلیل استفاده از لوت باکسها در کشور بلژیک ممنوع است!
PUBG Mobile – هند
ازهم یک بازی موبایلی دیگر از کشور هند! همانطور که پیشتر نیز درباره آن صحبت کردیم، هند و چین روابط چندانی خوبی با یکدیگر ندارد و دولت هند در اقدامی تصمیم به ممنوع اعلام کردن ۵۹ بازی و اپلیکیشن چینی گرفت. لیستی که Mobile Legends: Bang Bang نیز جزو آنها بود، اما این لیست صرفا با همین بازی موبایلی خاتمه پیدا نکرد و لیستی که دولت هند اعلام کرده بود، بیشتر از این حرفها بود.
پابجی موبایل یکی دیگر از آن دسته از بازیهایی بود که به سبب ریشه چینی که داشت، ممنوع اعلام شد. این بازی محبوبیت بسیار زیادی در میان کاربران و گیمرهای هندی داشت و از آنجایی که پابجی دوست نداشت تا بازار هند را از دست بدهد، آنها در سال ۲۰۲۱ ورژن مخصوص این کشور را اینبار با همکاری استودیوی Krafton – سازنده پابجی پیسی – ساختند که با نام Battlegrounds Mobile India یا همان PUBG: India نیز شناخته میشود.
Roblox – امارات
امارات نیز جزو کشورهایی محسوب میشود که سابقه درخشانی در ممنوع کردن بازیهای مختلف دارد. از سری مکسپین بگیرید، تا مافیا و حتی جیتیای، فالاوت و نهایتا گاد آو وار که در مقاطعی در این کشور ممنوع بودند. منتهی بازی روبلاکس جزو عناوینی است که شاید هیچکسی انتظار دیدنش را به عنوان یک بازی ممنوعه در این کشور نداشت. اما راستش را بخواهید، امارات قوانین سختگیرانهای برای این بازی وضع کرد و آنها در سال ۲۰۱۸ نسخه موبایلی و کنسولی بازی روبلاکس را ممنوع اعلام کردند.
بازی روبلاکس در سال ۲۰۱۸ توسط دولت امارات ممنوع اعلام شد و آنها دلیل این موضوع را تاثیرات بد این بازی روی کودکان اعلام کردند. اما خوشبختانه چند وقت بعد، امارات دیدگاهش را نسبت به روبلاکس تغییر داد و ممنوعیت این بازی در این کشور برداشته شد.
Fortnite – عراق
نهایتا نوبتی هم که باشد، نوبت به بازی فورتنایت میرسد. فورتنایت یک بازی جذاب و دوست داشتنی در سبک بازیهای بتل رویال است که توسط استودیوی اپیک گیمز برای بسیاری از پلتفرمها از جمله پلتفرم موبایل پورت شده است. اما آیا میدانستند که فورتنایت در کنار بازی پابجی موبایل، توسط دولت عراق ممنوع اعلام شده است؟
ماجرا به جایی بر میگردد که دولت عراق فورتنایت را به دلیل اعتیادآور بودن و همچنین تاثیرات بدی که روی جوانان عراقی داشت، ممنوع اعلام کرد. به همین دلیل اگر در کشور عراق به سراغ این بازی بروید، با مشکلات بزرگی رو به رو خواهید شد.
بیشتر بخوانید:
source
کلاس یوس