بانک مرکزی به سوالات مطرح شده در زمینه حذف چک های کاغذی پاسخ داد بر اساس اعلام معاون فناوری بانک مرکزی، چک کاغذی در آینده ای نزدیک حذف خواهد شد.چندی پیش مشخص شد که قرار است چک الکترونیکی جایگزین چک کاغذی شود اما زمان آن مشخص نبود. اکنون مهران محرمیان، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی به این سوال که چک کاغذی چه زمان حذف خواهد شد؟ پاسخ داده است.
بیشتر بخوانید:
حذف چک کاغذی 3 سال زمان میبرد
او در این باره توضیح داد: «چک کاغذی از شبکه بانکی تا ۳ سال آینده حذف و با چک الکترونیکی جایگزین میشود، چک الکترونیکی ساده و راحت است، بانک مرکزی از نظر تامین زیر ساختها برای سفته و برات الکترونیکی آماده است و به زودی در اولین بانک عملیاتی میشود.»
محرمیان در ادامه به چک های الکترونیکی اشاره کرد و گفت: «تاکنون ۳۰۰ هزار چک الکترونیکی در شبکه بانکی نقد شده و گرچه یک درصد از کل چکها هم نیست، اما زیر ساخت فراهم است و به زودی در سراسر شبکه بانکی اجرا میشود.»
وی افزود: «سهم چکهای الکترونیکی به تدریج در شبکه بانک افزایش مییابد.سامانه توثیق الکترونیکی ستاره در وزارت اقتصاد مستقر است و برای تسهیلات خرد استفاده میشود. فرد وام گیرنده با وثیقه الکترونیکی سریع به وام میرسد و این وثیقه الکترونیکی در وامهای خرد، جایگزین ضامن میشود.»
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در خصوص بانکداری الکترونیکی ایران توضیح داد: «۹۳.۵ درصد از اشخاص بزرگسال کشور به تراکنشهای بانکی الکترونیک دسترسی دارند، در آمریکا این رقم ۹۳ درصد است.»
محرمیان در ادامه عنوان کرد که یارانه نقدی و داشتن حساب بانکی یارانهبگیران چه اثری بر این آمار دارد. براساس اعلام وی زیرساخت بانکی از ۳۰ سال قبل در شبکه بانکی فراهم شده است، طرح یارانه نقدی هم کمک کرد تا به آمار ۹۳.۵ درصدی برخورداری از بانکداری الکترونیکی برسیم.
او به تمهیدات در نظر گرفته شده برای استفاده از ریال دیجیتال اشاره کرد و گفت: «با توجه به زیرساختهای فراهم شده شبکه بانکی، امکان اجرای ریال دیجیتال در کشور فراهم شده است، اما برای رفع مشکلات، ابتدا در جزیره کیش اجرا شد تا ایرادهای کار در عمل برطرف شود.با اجرای ریال الکترونیکی در کیش، اگر راننده و مسافر نرم افزار ریال دیجیتال را نصب کرده باشند، با نزدیک کردن دستگاههای تلفن همراه خود و اسکن کردن کیو آر کد، به راحتی هزینه کرایه تاکسی را دریافت و پرداخت میکنند.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «الان چک الکترونیک، برات الکترونیک و سفته الکترونیکی در شبکه بانکی عملیاتی شده است.بانک مرکزی به عنوان مقام ناظر بانکی به راحتی به ناترازیها پی میبرد و این مشکل به شبکه بانکی اعلام میشود.»
بیشتر بخوانید:
source
کلاس یوس