معرفی رشته تحصیلی معماری، معرفی گرایش ها و درآمد و بازار کار

معرفی رشته معماری : رشته معماری پرطرفدار ترین و بهترین رشته هنری می باشد اما خیلی ها هنوز بازارکار و در آمد این رشته را نمی دانند. در ادامه همراه ما باشید.

معرفی رشته تحصیلی معماری، معرفی گرایش ها و درآمد و بازار کار

معرفی رشته تحصیلی معماری، معرفی گرایش ها و درآمد و بازار کار

دروس رشته معماری در دانشگاه

رشته مهندسی معماری در مقطع کارشناسی در مجموع ۱۴۰ واحد درسی را در برمی گیرد که ۲۰ واحددرسی آن مربوط به دروس عمومی، ۲۹ واحد درسی آن مربوط به دروس پایه، ۶۰ واحد مربوط به دروس اصلی، ۲۷ واحد دروس تخصصی و ۴ واحد درسی آن هم به دروس اختیاری اختصاص دارد.

دروس پایه رشته مهندسی معماری :

هندسه کاربردی کارگاه مصالح – هندسه مناظر ریاضیات و آمار – درک و بیان محیط بیان معماری ۱ و ۲ – انسان، طبیعت، معماری – مقدمات طراحی معماری ۱ و ۲

دروس اصلی رشته معماری :

مبانی نظری معماری آشنایی با معماری جهان – مدیریت و تشکیلات کارگاه مصالح ساختمانی – نقشه برداری تنظیم شرایط محیطی – برداشت از بناهای تاریخی آشنایی با معماری معاصر – تاسیسات الکتریکی (نور و صدا) مقاومت مصالح و سازه های فلزی – تاسیسات مکانیکی سازه های بتنی – ایستایی متره و برآورد – ساختمان ۱ و ۲ – روستا ۱ و ۲ – طرح معماری ۱ و ۲ و ۳

دروس تخصصی رشته مهندسی معماری :

آشنایی با مبانی برنامه ریزی کالبدی تحلیل فضاهای شهری – آشنایی با مرمت ابنیه طرح معماری ۴ و ۵ – طراحی فنی طرح نهایی

بازار کار و در آمد رشته معماری

در رابطه با بازار کار رشته مهندسی معماری باید گفت که همانند سایر رشته ها در صورتی که فارغ التحصیلان این رشته از توانایی و مهارت کافی برخوردار باشند آینده شغلی مناسبی در انتظارشان خواهد بود. آنها می توانند در حوزه های طراحی همچون طراحی های اولیه اجزا و اجرای کار، نظارت بر انجام عملیات ها و پروژه های ساختمانی و همچنین مدیریت و هماهنگی پروژه های شهرسازی، طراحی پارک ها و میادین شهری، انجام کارهای پژوهشی و آموزشی در زمینه طراحی فضا، انجام کارهای طراحی دکوراسیون داخلی، تاسیس موسسات پیمانکاری و احداث ساختمانی و همچنین اشتغال در کلیه سازمان های دولتی مرتبط نظیر شهرداری فعالیت کنند.

البته توجه به این نکته بسیار ضروری است که مهندسان معماری برای اینکه بتوانند به صورت رسمی نقشه های ساختمانی را طراحی و یا امضا کنند یا به عنوان ناظر معمار ساختمان مشغول به کار شوند باید در آزمونهای نظام مهندسی شرکت کنند. فارغ التحصیلان این رشته می توانند در سه شاخه طراحی، نظارت و اجرا در آزمونهای نظام مهندسی شرکت کنند و گواهی اشتغال به کار رسمی یا اصطلاحا مهر نظام مهندسی را بگیرند.

در رابطه با درآمد مهندسان این رشته باید گفت که حق الزحمه آنها به صورت پروژه ای و در حجم متر مربع زیربنای کل محاسبه و پرداخت می شود و در شهرهای مختلف نیز متفاوت است و همچنین تعداد پروژه هایی که برای هر مهندس وجود دارد به نسبت شهری که در آن فعالیت می کند متفاوت است. به عنوان مثال حق الزحمه یک پروژه مسکونی دو طبقه با مساحت ۳۰۰ مترمربع زیربنای کل در شهر تهران در سال ۱۳۹۹ برای ناظر معماری حدود ۵ میلیون تومان و برای طراح معماری حدود ۴ میلیون تومان می باشد و در سایر شهرستانهای استان تهران حدود ۲۰ درصد کمتر است، در نتیجه می توان گفت حداقل درآمد ماهانه کارشناسان معماری در دفاتر شهری استان تهران از حدود ۵ میلیون تومان شروع می شود و با تسلط به نرم افزارهای مورد نیاز و داشتن مهارت های بیشتر میزان ۱۰ میلیون تومان و بالاتر و تا چندین برابر نیز می رسد.

در آمد رشته معماری

گرایش های رشته مهندسی معماری در مقطع ارشد

گرایش معماری – معماری
گرایش معماری – منظر
گرایش تکنولوژی معماری
گرایش معماری – انرژی
گرایش معماری – مرمت بناها و بافت های تاریخی
گرایش معماری – مدیریت پروژه و ساخت
گرایش معماری – معماری داخلی

حوزه کاری مهندس معمار

  1. طراحی (تک بنا یا مجموعه زیستی کوچک)، از طرح های اولیه تا مراحل اجرایی کار و طراحی اجزا و عناصر تشکیل دهنده بنا
  2. رهبری و سرپرستی دفاتر مشاور معماری (مهندسی مشاور)
  3. نظارت عمومی و عالی بر صحت انجام کار در عملیات اجرایی ساختمانی (مهندسی ناظر)
  4. مدیریت و هماهنگی اجرایی پروژه های معماری (مدیریت پروژه)
  5. تاسیس و سرپرستی موسسات پیمانکاری و احداث ساختمان
  6. همکاری با همه متخصصانی که کار آن ها به نحوی با ساماندهی محیط زیست مرتبط است. مانند اکولوژیست ها، جغرافی دانان، اقلیم شناسان، برنامه ریزان اقتصادی و اجتماعی و…
  7. طراحی پارک ها و میادین شهری و محوطه سازی آن ها
  8. مشارکت در پروژه های برنامه ریزی و طراحی شهری و شهرسازی
  9. طراحی تک بناها در مقیاس کوچک و انجام دکوراسیون داخلی
  10. انجام کارهای پژوهشی و آموزشی در زمینه طراحی فضا

تحصیلات لازم برای ورود به شغل مهندسی معماری

فارغ التحصیلان رشته مهندسی معماری و مهندسی عمران در مقطع کارشناسی بهترین گزینه برای ورود به مشاغل مرتبط با معماری هستند. همچنین فارغ التحصیلان رشته ها و گرایش های مختلف کارشناسی ارشد معماری نیز می توانند به صورت تخصصی تر وارد این شغل شوند.

وظایف مهندس معماری

  • یافتن پروژه جدید از طریق بازاریابی و دادن توضیحات لازم برای مشتری
  • مشورت با مشتری برای تعیین نیاز مشتری و الزامات لازم برای ساختمان ها
  • بررسی و تحلیل شرایط و خصوصیات زمین و محوطه ساخت و ساز
  • تعیین خصوصیات فیزیکی و کمی طرح همراه با تخمین مواد و تجهیزات لازم و هزینه یابی و زمان بندی اولیه پروژه
  • تهیه طرح ها و نقشه های پروژه با استفاده از نرم افزارهای طراحی و مدل سازی کامپیوتری
  • همکاری با سایر مهندسان از جمله مهندسان تاسیسات مکانیک، مهندسان برق و دیگران در انجام محاسبات فنی و تاسیسات مکانیکی و برقی.
  • نظارت بر کار تکنسین ها و کارگران
  • بستن قرارداد با پیمانکاران
  • مدیریت پروژه های ساخت و ساز
  • بازدید از محل پروژه برای اطمینان یافتن از پیشرفت آن مطابق با برنامه

حوزه کاری مهندس معمار

همراه ما باشید

source

توسط petese.ir