وال استریت ژورنال گزارش داده است که کوالکام قصد خرید اینتل را دارد. هرچند این معامله «دور از قطعیت» توصیف شده است، اما به‌گفته منابع ناشناس، این یک سقوط بزرگ برای شرکتی است که با ارزش‌ترین شرکت تولیدکننده پردازنده در جهان بوده است، و پردازنده‌های x86 آن برای سال‌ها از تراشه‌های Arm کوالکام پیشتاز بوده است.

کوالکام به‌دنبال خرید اینتل

بعد ز انتشار گزارش وال استریت ژورنال، نیویورک تایمز نیز این گزارش را تایید کرده و گفته است کوالکام هنوز پیشنهاد رسمی برای اینتل ارسال نکرده است.

اگر این معامله صورت بگیرد، اتفاق بزرگی برای کوالکام خواهد بود که امسال به‌عنوان بخشی از استراتژی AI PC مایکروسافت، پس از سال‌ها تسلط بر بازار تراشه‌های لپ‌تاپ، وارد بازار پردازنده‌های دسکتاپ شده است.

در این میان، اینتل در ضعیف‌ترین وضعیت خود در سال‌های اخیر قرار دارد و اگرچه بسیاری از کسب‌وکارهای آن هنوز سودآور هستند، اما این شرکت پس از گزارش ضرر و زیان 1.6 میلیارد دلاری اخیر، اعلام کرد که استراتژی خود را تغییر می‌دهد و 15 درصد از نیروی کار خود را در ماه آگوست امسال اخراج کرد.

پت گلسینگر مدیرعامل اینتل، آن زمان گفت که این شرکت تمام کارهای غیرضروری خود را متوقف خواهد کرد و کسب‌وکار ساخت پردازنده را، که سال‌ها از آن به عنوان نقطه قوت اینتل در مقابل AMD و بسیاری از سازندگان پردازنده یاد می‌کرد، کنار خواهد گذاشت.

اینتل همچنین اخیرا مجبور شد تا به TSMC برای ساخت پیشرفته‌ترین پردازنده‌های خود متکی شود تا به بازسازی پروسه‌های ساخت خود ادامه دهد و فرایند تولید 18A این شرکت نیز ظاهرا با مشکلاتی مواجه شده است.

هرچند AMD، به‌عنوان رقیب اصلی اینتل، نیز در طول سال‌های گذشته روزهای سختی داشت و مجبور بود راه‌های رفته خود را بازگردد، اما گیمرها در هر مرحله به AMD کمک کردند. به غیر از نینتندو سوییچ که پردازنده‌های آن توسط انویدیا ساخته شده‌اند، همه کنسول‌های بزرگ در دهه گذشته از پردازنده‌های AMD بهره برده‌اند و اخیرا نیز گزارش‌ شد که اینتل فرصت تغییر این شرابط را با پلی‌استیشن 6 از دست داده است.

اینتل همچنین اخیرا پس از آنکه دو نسل از پردازنده‌های پرچمدارش دچار آسیب‌پذیری شدند، اعتماد خود را در بین گیمرهای PC از دست داد. هرچند که این شرکت موافقت کرد گارانتی‌ها را چند سال دیگر تمدید کند و آپدیت‌هایی نیز منتشر کرد تا از بروز آسیب‌پذیری‌ها جلوگیری کند.

به نظر می‌رسد مشکل اصلی اینتل در مورد رهبری سیلیکون است. جراکه این شرکت هنوز بازیگر بزرگی در پردازنده‌های سرور هوش مصنوعی نیست و انویدیا بر آن تسلط دارد و حتی در حد یک شرکت کوچک قابل‌توجهی مثل AMD نیز نیست. حتی تلاش‌های این شرکت برای ساخت پردازنده‌های گرافیکی اختصاصی خودش برای گیمرها نیز به نتیجه نرسیده است.

در حالی‌که کوالکام، AMD و اپل همچنان بازیگران کوچک‌تری در بخش پردازنده‌های لپ‌تاپ‌ محسوب می شوند. اینتل تاکنون دو بار پروسه ساخت تراشه‌های لپ‌تاپ پرچم‌دار خود را برای مقابله با تهدید عمر باتری و مزایای گرافیک یکپارچه تغییر داده است. حالا باید منتظر بمانیم و ببینیم آیا پردازنده‌های جدید لونار لیک این شکت در ماه اکتبر و بعد از آن موفق خواهند بود یا خیر.

source
کلاس یوس

توسط petese.ir