پاول دوروف بنیانگذار و مدیرعامل تلگرام هفته‌ی گذشته در کانال رسمی خود نوشت این پیام‌رسان اطلاعات کاربران متخلف، از جمله آی‌پی و شماره تماس آن‌ها را در اختیار مقامات قضایی قرار می‌دهد. او البته تاکید کرد که تلگرام تنها در صورتی که با درخواست رسمی و مشروع از سوی دولت‌ها یا قانون‌گذاران مواجه شود این اطلاعات را به آن‌ها خواهد داد. این البته چیز تازه‌ای نیست و به گفته‌ی او تلگرام همواره پیرو قوانین محلی بوده و از سال 2018 این کار را انجام داده است. تنها چیزی که تغییر کرده، روش‌های دریافت و شفافیت در فرایند است.

با این حال دوروف لازم دیده این هفته هم در مطلبی در کانال رسمی خود، بر این موضوع تاکید کند. آن‌چه دوروف هفته‌ی گذشته نوشته بود، به نظر یک اطلاعیه مهم درباره یک «تغییر اساسی» در سیاست‌های تلگرام می‌رسید. اما در عمل و به گفته‌ی او، «چیزهای کمی تغییر کرده‌اند.»

دوروف که در تابستان امسال در اقدامی عجیب در فرانسه بازداشت و محاکمه شد، نوشته است:

از سال 2018 تلگرام قادر بوده طبق سیاست‌های حریم خصوصی‌مان در بیشتر کشورها، آدرس IP و شماره تلفن خلافکاران را در اختیار مقامات قرار دهد.

او در ادامه تصریح کرده که تلگرام در صورت دریافت «درخواست قانونی» در فرم صحیح، آن را «تایید» کرده و سپس آدرس آی‌پی و شماره تلفن «خلافکاران خطرناک» را در اختیار مقامات قضایی قرار می‌دهد.

دوروف ادعا می‌کند که در فصل اول سال میلادی جاری، 75 درخواست قانونی از کشور برزیل را بررسی کرده و به آن‌ها پاسخ داده است. این عدد در سه ماهه دوم سال به 63 و در فصل تابستان به 65 درخواست رسیده است. همچنین در هند، که بیشترین کاربر تلگرام را دارد، در فصل اول سال 2024 به 2461 درخواست قانونی، در فصل دوم به 2151 درخواست و در فصل سوم به 2380 درخواست رسیدگی شده است.

اروپا به عنوان یک بازار جدید برای تلگرام، در حال تغییر استفاده از این امکان است. دوروف می‌گوید که در سه ماهه سوم 2024 تعداد درخواست‌های قانونی رسیده به تلگرام افزایش چشم‌گیری داشته‌اند. او البته این موضوع را ناشی از آن می‌داند که مقامات اروپایی «روش درست درخواست» را به تازگی کشف کرده‌اند.

پاول دوروف میلیارد روسی-فرانسوی که فعلا با قید وثیقه پنج میلیون یورویی آزادی مشروط دارد، پس از دستگیری در فرانسه تغییراتی در تلگرام ایجاد کرده است. او البته ادعا می‌کند که «اصول اساسی ما تغییر نکرده» و تنها متن سیاست‌های حریم خصوصی تلگرام در کشورهای مختلف یکسان شده است. او نوشته:

ما [تلگرام] همیشه پیرو قوانین محلی [کشورهای مصرف‌کننده] بوده‌ایم، تا جایی که با ارزش‌های ما یعنی آزادی و حریم خصوصی در تضاد نباشند.

در عین حال که تلگرام حالا به صراحت و با شفافیت می‌گوید که در صورت درخواست رسمی دولت‌ها اطلاعات کاربران خود را در اختیار آن‌ها قرار خواهد داد، دوروف مدعی است که «تلگرام برای محافظت از فعالان و شهروندان عادی از دولت‌ها و شرکت‌های فاسد ساخته شده» است. در عین حال تلگرام «به خلافکاران اجازه سواستفاده از پلتفرم یا فرار از قانون را نخواهد داد.»

پیام‌رسان اجتماعی تلگرام از سال 1396 در ایران مسدود و دسترسی به آن تنها از طریق تغییر آی‌پی ممکن است.

source
کلاس یوس

توسط petese.ir