از دماسنج گرفته تا چراغ‌ها و تلویزیون‌ها، محصولات هوشمند به خانه‌ی ما راه پیدا کرده‌اند. اما متاسفانه هک کردن بسیاری از این دستگاه‌ها کار چندان سختی نیست. همان‌طور که در اخبار جدید می‌بینیم جاروی رباتیک هک شده از شرکت Ecovacs مشکلاتی را برای مصرف‌کنندگان خود ایجاد کرده است.

جاروی رباتیک Ecovacs Deebot X2 اخیرا به اخبار فناوری راه پیدا کرده، اما نه به آن دلیلی که سازندگانش انتظار داشته‌اند. «دنیل سونسون» یک وکیل اهل مینه‌سوتای آمریکا است که خبر داده اوایل امسال جاروی رباتیکش هک شده و زبان به ناسزا گشوده است.

به گزارش ای‌بی‌سی نیوز، این جاروی رباتیک هک شده حتا پس از آن‌که صاحبش رمز عبور حساب خود را تغییر داده، باز هم به ادای الفاظ ناپسند و نژادپرستانه خود ادامه داده است. فحاشی این جاروی رباتیک تنها زمانی متوقف شده که صاحبش آن را خاموش کرده است. از آن پس، او این دستگاه را در گاراژ خانه‌ی خود نگه‌داری می‌کند.

این البته تنها یکی از مواردی است که ای‌بی‌سی نیوز در گزارش خود به آن اشاره می‌کند. یک شهروند اهل ال پاسوی ایالات متحده نیز گزارش داده که یک شب با سر وصدای جاروی رباتیک Ecovacs خود بیدار شده و این دستگاه را در حال فحاشی یافته است. دیگر کاربران از لس آنجلس و شهرهای دیگر آمریکا نیز موارد مشابهی را گزارش داده‌اند.

هک شدن این دستگاه‌ها اغلب در ماه می امسال رخ داده‌اند. در حالی‌که پژوهشگران امنیت سایبری در ماه دسامبر سال گذشته به شرکت Ecovacs نسبت به آسیب‌پذیری دستگاه‌هایشان هشدار دادند. ظاهرا این آسیب‌پذیری از متصل‌کننده بلوتوث جاروها که فاصله‌ای بیش از 100 متر را پشتیبانی می‌کند ناشی می‌شود.

این شرکت در پی انتشار اخبار هک شدن جاروهای رباتیک خود، در بیانیه‌ای اعلام کرده کاربران نباید زیاد نگران این موضوع باشند. زیرا هک کردن دستگاه‌ها به «دانش و فناوری خاصی» نیازمند است و فقط «در موارد نادر» اتفاق می‌افتد.

اگرچه خبرنگار ای‌بی‌سی با این موضوع مخالفت می‌کند. او مدعی است که توانسته به سادگی و از طریق آسیب‌پذیری بلوتوث یک جاروی مدل Ecovacs X2 Omni را هک کرده و به دوربین و میکروفون آن دسترسی پیدا کند. آن هم تنها با استفاده از یک دستگاه گوشی هوشمند ساده. (و البته کمک یکی از متخصصان امنیت سایبری که اولین بار این آسیب‌پذیری را کشف کرد به نام «دنیس گیس»).

 




source
کلاس یوس

توسط petese.ir