این مطالعه جدید نشان می‌دهد که صبحانه غنی از کربوهیدرات برای مردان و صبحانه غنی از چربی برای زنان، مناسب است و باعث می‌شود آن‌ها روز خود را به خوبی آغاز کنند.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، این مطالعه پیشنهاد می‌کند که برای دریافت سطوح بهینه انرژی و سلامت، متابولیسم مردان ممکن است به صبحانه غنی از کربوهیدرات بهترین پاسخ را بدهند، در حالی که زنان ممکن است در زمان بیدار شدن از وعده‌های غذایی با درصد چربی بالاتر سود بیشتری ببرند. انتخاب غذاهای مناسب برای متابولیسم نیز ممکن است به کاهش و حفظ وزن شما کمک کند.

 

متابولیسم به مجموعه پیچیده‌ای از فرآیندهای شیمیایی در بدن اطلاق می شود که از طریق آن مواد مغذی به انرژی تبدیل می‌شوند، رشد می‌کنند و در نتیجه آن آسیب‌های سلولی ترمیم می‌شوند.

این مطالعه اخیر بر اساس یک مدل ریاضی ایجاد شده توسط محققان انجام گرفته که به آن‌ها اجازه می دهد تا تاثیر انتخاب‌های مختلف رژیم غذایی بر متابولیسم مردان و زنان را شبیه سازی کنند.

هدف این مدل ریاضی پر کردن شکاف‌های موجود در دانش موجود در مورد تفاوت‌های بین روش‌های پردازش چربی توسط مردان و زنان بود. تحقیقات پزشکی از لحاظ تاریخی بیشتر بر سلامت مردان متمرکز بوده است، بنابراین اطلاعات کمتری در مورد تاثیر غذاها بر متابولیسم زنان در دسترس است. با استفاده از این مدل، محققان توانستند نتایج رژیم غذایی را برای زنان شبیه سازی کنند، به ویژه در مواردی که اطلاعات بالینی وجود ندارد.
 
تغذیه انسان در درجه اول شامل کربوهیدرات، چربی و پروتئین است. زنان به جای متابولیسم کربوهیدرات که توسط مردان انجام می‌گیرد، بیشتر به متابولیسم لیپید (اسید چرب) متکی هستند.

به گفته نویسندگان این مطالعه، آنچه مهم‌تر است این است که این تفاوت‌ها در متابولیسم می‌تواند منجر به تفاوت در پاسخ‌های متابولیک و خطر بیماری شود، بنابراین مهم است که درک کامل‌تری از آن‌ها به دست آوریم.

میشل روتنشتاین، متخصص تغذیه که در این مطالعه شرکت نداشت، غذاهایی را پیشنهاد کرد که افراد از هر جنس ممکن است برای صبحانه در نظر بگیرند. به گفته او، انتخاب صبحانه‌های غنی از کربوهیدرات که دارای درشت مغذی‌های متعادل و حاوی فیبر محلول هستند می‌تواند برای مردان مفید باشد. این می‌تواند شامل مواردی مانند بلغور جو دوسر، یک اسموتی متعادل، یا یک کاسه توت، آجیل و ماست باشد.برای زنان، روتنشتاین چربی‌های سالم برای قلب را که سرشار از چربی‌های غیراشباع هستند، توصیه کرد. این می‌تواند شامل مواردی مانند پودینگ چیا، املت تخم مرغ گیاهی یا پنیر با دانه های کتان و سیب باشد.

محقق ارشد این مطالعه دکتر آنیتا تی لیتون استاد ریاضیات کاربردی، علوم کامپیوتر، داروسازی و زیست شناسی در دانشگاه واترلو، گفت: به نظر می رسد دانش موجود تناقضی را نشان می دهد: زنان تمایل دارند چربی بیشتری نسبت به مردان در طول دوره جذب حفظ کنند، اما اکسیداسیون چربی به طور قابل توجهی در طول دوره پس از جذب نشان می‌دهند. مدل ما می‌تواند توصیه‌های غذایی متناسب با جنسیت را راهنمایی کند که سلامت متابولیک را بهینه می‌کند و از عوارضی مانند هیپرگلیسمی یا هیپوگلیسمی (افزایش و کاهش قند) پس از خوردن غذا جلوگیری می‌کند. شبیه‌سازی‌ها را می‌توان انجام داد تا ببینیم چگونه یک بدن خاص ممکن است به وعده‌های غذایی با انواع ترکیبات واکنش نشان دهد.

مبع:همشهری

source

توسط petese.ir