در این مطلب با بررسی موتورولا اج 50 همراه شما هستیم که یک گوشی اقتصادی با نمایشگر پرنور، چیپ‌ست شتاب یافته اسنپدراگون و دوربین تله فوتوی جدید است.

راهنمای خرید تکراتو

موتورولا اج 50، دومین گوشی اقتصادی امسال از خانواده اج است. این گوشی نسبت به سری قبل تصویری روشن‌تر، پردازنده‌ای قوی‌تر و یک دوربین تله فوتوی 3x جدید دارد. همچنین، نمایشگر این گوشی بزرگتر شده و مدت زمان پشتیبانی نرم‌افزاری آن هم بیشتر از قبل شده است. این گوشی موتورولا طراحی خوب و ارگونومیکی هم دارد.

در مجموع، Edge 50 تغییرات و آپگریدهای زیادی داشته که باعث شده نسبت به سری قبل، بهتر و پیشرفته‌تر باشد. با این حال، می‌توان گفت که این گوشی حتی بین محصولات موتورولا هم بیشترین ارزش خرید را ندارد. در این مطلب با بررسی موتورولا اج 50 همراه شما هستیم و نگاهی دقیق داریم به همه مشخصات و ویژگی‌های این گوشی و پیشرفت‌ها و ارزش خرید آن را ارزیابی می‌کنیم.

بررسی موتورولا اج 50

موتورولا اج 50 در یک جعبه کارتنی معمولی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد که هیچ پلاستیکی در آن به کار نرفته است. در جعبه این گوشی موتورولا به غیر از خود گوشی و دفترچه راهنمای آن، تنها یک کابل شارژ USB-C، ابزار خارج کردن سیم کارت و یک قاب محافظ همرنگ خود گوشی به چشم می‌خورد. یک گلس محافظ هم روی نمایشگر گوشی نصب شده و مثل همه گوشی‌های موتورولا، با باز کردن این جعبه یک بوی عطر خاص به مشام می‌رسد.

بررسی موتورولا اج 50

قیمت این گوشی در سایت موتورولا از 599 یورو شروع می‌شود. فهرست مشخصات موتورولا اج 50 را در جدول زیر مشاهده می‌کنید.

بررسی موتورولا اج 50 مشخصات فنی موتورولا اج 50
طراحی و ساختار
  • 160.8 × 72.4 × 7.8 میلی‌متر
  • وزن 180 گرم
  • قسمت جلو گلس، قسمت پشت جیر یا چرم مصنوعی، فریم آلومینیوم
  • تک سیم کارت (نانو سیم) یا دو سیم کارت (نانو سیم، eSIM) یا دو سیم کارته (نانو سیم، دوآل استندبای)
  • گواهینامه IP68 برای مقاومت در برابر نفوذ آب و خاک (تا 30 دقیقه در عمق یک و نیم متری)
  • دارای گواهینامه MIL-STD-810H
  • رنگ‌بندی نارنجی، خاکستری و سبز
نمایشگر
  • P-OLED، نرخ نوسازی 120 هرتز، با پشتیبانی از 1 میلیارد رنگ و HDR10+، حداکثر روشنایی 1600 نیت (peak)
  •  6.7 اینچ، نسبت نمایشگر به بدنه حدود 92.2 درصد
  • رزولوشن 2712×1220 پیکسل، تراکم پیکسل حدود 446  ppi
  • رویه محافظ کورنینگ گوریلا گلس 5
نرم‌افزار
  • اندروید 14 و دریافت 5 آپدیت اصلی اندروید
تراشه
  • اسنپدراگون 7 نسل 1 AE (تولید شده با فرایند 4 نانومتری)
  • پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای شامل 1 هسته 2.5 گیگاهرتزی کورتکس A710 و 3 هسته 2.36 گیگاهرتزی کورتکس A710 و 4 هسته 1.8 گیگاهرتزی کورتکس A510
  • پردازنده گرافیکی Adreno 644
رم و حافظه داخلی
  • رم 8 گیگابایتی با حافظه داخلی 256 گیگابایتی
  • رم 12 گیگابایتی با حافظه داخلی 256 گیگابایتی
  • رم 12 گیگابایتی با حافظه داخلی 512 گیگابایتی
  • درگاه حافظه ندارد
دوربین اصلی
  • 50 مگاپیکسل، لنز واید، PDAF چند جهته با دیافراگم f/1.8 و سیستم لرزشگیر OIS
  • 10 مگاپیکسل تله فوتو با دیافراگم f/2.0 و PDAF، زوم اپتیکال 3 برابری و OIS
  • 13 مگاپیکسل اولترا واید با دیافراگم f/2.2 و PDAF
  • فلش دوآل LED، پانوراما، HDR
  • قابلیت ضبط ویدیوی 4k با نرخ 30 فریم بر ثانیه، 1080 پیکسل با نرخ 30، 60، 120 و 240 فریم بر ثانیه
دوربین سلفی
  • 32 مگاپیکسلی واید با دیافراگم f/2.4
  • HDR
  • قابلیت ضبط ویدیوی 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه، 1080 پیکسل با نرخ 30 و 120 فریم بر ثانیه
باتری
  • غیرقابل تعویض با ظرفیت 5000 میلی‌آمپر ساعت
  • شارژ باسیم 68 وات، شارژ بی‌سیم 15 وات
صدا
  • اسپیکر استریو
  • جک هدفون 3.5 میلی‌متری ندارد
شبکه و قابلیت‌های اتصال
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e، سه باند و وای فای دایرکت
  • بلوتوث نسخه 5.2، A2DP ،LE
  • NFC دارد
  • رادیو ندارد
  • GPS, GLONASS, GALILEO
  • USB Type-C 2.0 و OTG
  • اینترنت 5G
سنسورها
  • اثر انگشت (زیر نمایشگر، نوری)، شتاب سنج، ژیروسکوپ، مجاورت، قطب نما
قیمت Motorola Edge 50 حدود 599 یورو

بررسی موتورولا اج 50 از نظر طراحی و ساختار

باریک شدن کناره‌های موتورولا اج 50 باعث شده که کار کردن با این گوشی با یک دست بسیار راحت باشد. البته پنل چرم پشت گوشی هم در این زمینه تأثیر دارد چون بر خلاف گلس به کار رفته در سایر گوشی‌ها، سر و لغزنده نیست. یکی دیگر از مزایای استفاده از چنین موادی این است که اثر انگشت را به خود جلب نمی‌کند. این گوشی موتورولا رنگ‌های سبز، خاکستری و هلویی دارد. یکی از قسمت‌های طراحی این گوشی که نیاز به بهبود و اصلاح دارد، ماژول پشت است چون چیدمان خاص فلاش و دوربین‌ها باعث شده که این قسمت از گوشی خیلی متفارن نباشد.

بررسی موتورولا اج 50

دکمه‌های سمت راست هم برجستگی زیادی نسبت به بدنه گوشی دارند و این طراحی باعث شده که پیدا کردن آنها کاملاً راحت باشد. با این حال، این دکمه‌ها به خصوص دکمه پاور گوشی کمی سست به نظر می‌رسند و مثلاً ممکن است گاهی اوقات شک کنید که این دکمه‌ها را فشار داده‌اید یا خیر.

بررسی اج 50 موتورولا نشان داده که حسگر اثرانگشت این گوشی کاملاً سریع و دقیق کار می‌کند و مشکلاتی مثل عدم تشخیص اثرانگشت یا تأخیر در شناسایی آن، در این گوشی مشاهده نمی‌شود. می‌توانید از قفل چهره هم برای این گوشی استفاده کنید اما اگر نگران حریم خصوصی و اطلاعات خودتان هستید، احتمالاً اسکنر اثرانگشت برای شما گزینه بهتری است.

بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های موتورولا در بازار ایران

بررسی موتورولا اج 50 از نظر نمایشگر

نمایشگر OLED اج 50 تصویری بسیار واضح و شاداب با نرخ نوسازی 120 هرتز دارد اما ممکن است لبه‌های منحنی شکل این نمایشگر مورد پسند همه نباشد؛ چون در این قسمت، کمی سایه و انعکاس مشاهده می‌شود. این مشکل در اج 50 نسبت به سایر گوشی‌های مشابه جدی‌تر است اما به احتمال زیاد پس از گذشت مدتی به این طراحی عادت می‌کنید.

بررسی موتورولا اج 50

برای استفاده در محیط‌های باز، نمایشگر این گوشی روشنایی کافی را دارد و به گفته موتورولا، حداکثر روشنایی آن به 1600 نیت می‌رسد. این نمایشگر با کورنینگ گوریلا گلس 5 ساخته شده که نسبت به گوریلا گلس 3 پیکسل 8a مقاوم‌تر است اما انحنای آن باعث شده که احتمال شکستن و خورد شدن چنین نمایشگری بیشتر باشد.

بررسی گوشی موتورولا اج 50 نشان داده که کیفیت نمایشگر این گوشی بین گلکسی A55 و پیکسل 8a قرار دارد. رنگ‌های نمایشگر این گوشی نسبت به گوشی پیکسل دقیق‌تر هستند و روشنایی آن هم نسبت به گوشی گلکسی بیشتر است.

بررسی موتورولا اج 50 از نظر نرم‌افزار

نقد و بررسی موتورولا اج 50 را با نگاهی به نرم‌افزار و سیستم عامل این گوشی ادامه می‌دهیم. همانطور که در فهرست مشخصات فنی Motorola Edge 50 مشاهده می‌کنید، این گوشی با اندروید 14 ارایه می‌شود و خوشبختانه تا 5 سال آپدیت نرم‌افزاری دریافت می‌کند. بنابراین، با اینکه این محصول موتورولا با جدیدترین نسخه اندروید در اختیار کاربران قرار نمی‌گیرد، اما تا اندروید 19 را دریافت می‌کند.

بررسی موتورولا اج 50

مثل همه گوشی‌های موتورولا، این مدل هم با پوسته اندروید Hello UI عرضه می‌شود که یکسری قابلیت خاص برای ارتقای تجربیات کاربری دارد. مثلاً در این نسخه از یکسری حرکت دست خاص برای کار با دوربین و فلاش پشتیبانی می‌شود که کاربران موتورولا هم علاقه زیادی به آن دارند.

یکی از ابزارهای جدید این نسخه، Smart Connect است که با استفاده از آن می‌توانید سایر دستگاه‌های متصل به همان شبکه را کنترل کنید. قابلیت بعدی، Share Hub نام دارد که با استفاده از آن می‌توانید فایل‌ها را تنها با کشیدن و رها کردن، از گوشی به کامپیوتر منتقل کنید.

در مجموع، گوشی‌های موتورولا نرم‌افزار خوبی دارند و خوشبختانه بررسی اج 50 موتورولا نشان داده که استفاده از نسخه به کار رفته در این گوشی هم با وجود اضافه شدن یکسری قابلیت جدید، مثل همیشه ساده و راحت است. تنها ایرادی که قبلاً به نرم‌افزار گوشی‌های موتورولا وارد می‌شد، محدودیت مدت زمان پشتیبانی نرم‌افزاری از آنها بود که خوشبختانه حالا شاهد رفع این مشکل هستیم.

بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های 2024

بررسی موتورولا اج 50 از نظر عملکرد

همانطور که در فهرست مشخصات Motorola Edge 50 مشاهده می‌کنید، این گوشی با چیپ‌ست اسنپدراگون 7 نسل 1 AE ساخته شده که AE در اینجا به معنای نسخه شتاب یافته است. این یعنی این چیپ‌ست اسنپدراگون نسبت به نسخه معمولی آن قدرت بیشتری دارد. حداکثر سرعت کلاک این چیپ‌ست به 2.5 گیگاهرتز می‌رسد اما حداکثر سرعت کلاک برای مدل معمولی، 2.4 گیگاهرتز بود.

بررسی موتورولا اج 50

شاید چیپ‌ست و حافظه داخلی اج 50 قدیمی به نظر برسند اما تجربه بررسی موتورولا اج 50 نشان داده که این ترکیب عملکرد خیلی خوبی دارد. همه اپلیکیشن‌ها در این گوشی به سرعت و کاملاً روان اجرا می‌شوند. حتی باز کردن دوربین یا اجرای نرم‌افزارهای ادیت ویدیو هم در این گوشی سرعت خیلی خوبی دارد.

اج 50 از نظر سرعت اجرای بازی‌ها هم بسیار خوب عمل می‌کند و نرخ فریم لازم را برای اجرای بازی‌های آنلاین رقابتی دارد اما نه برای بالاترین سطح تنظیمات. حین اجرای تست‌های سنگین، این گوشی کمی داغ می‌شود اما نه در حدی که کار کردن با آن راحت نباشد.

لازم به ذکر است که در تست‌های بنچمارک گیک‌بنچ و 3DMark گوشی‌های رقیبی مثل گوگل پیکسل 8a و گلکسی A55 فایوجی سامسونگ رکوردهای بهتری را به ثبت رسانده‌اند اما همانطور که اشاره شد، عملکرد این گوشی برای اجرای کارهای روزمره بسیار خوب است. بعید است که از نظر عملکردی با این گوشی کمبود خاصی را حس کنید مگر هنگام اجرای بازی‌های بسیار سنگین یا کار کردن روی پروژه‌های بزرگ و سنگین.

می‌توانید این گوشی را با 12 گیگابایت رم و 512 گیگابایت حافظه داخلی تهیه کنید که برای یک میان رده رقم خوبی است. اما نوع حافظه این گوشی UFS 2.2 است که از نظر سرعت و بهره‌وری انرژی در سطح حافظه UFS 3.1 گلکسی S24 و پیکسل 9 قرار ندارد.

بررسی موتورولا اج 50 از نظر باتری

بررسی Motorola Edge 50 را با نگاهی به مشخصات باتری این گوشی و سرعت و ماندگاری شارژ آن ادامه می‌دهیم. باتری موتورولا اج 50 با وجود بدنه باریک خود گوشی ظرفیت خوبی دارد و موتورولا توانسته برای این گوشی از یک باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی استفاده کند که سطح استاندارد برای گوشی‌های امروزی محسوب می‌شود. باتری پیکسل 8a و گلکسی A55 به ترتیب 4492 و 5000 میلی‌آمپر ساعتی هستند.

بررسی موتورولا اج 50

بررسی گوشی موتورولا اج 50 نشان داده که این گوشی علیرغم داشتن این باتری بزرگ، به سختی به اندازه یک روز کامل ماندگاری شارژ دارد. به خصوص، گیمینگ بیشترین تأثیر را روی ماندگاری شارژ دارد و رکورد ثبت شده برای ماندگاری شارژ اج 50 حین اجرای بازی، 7 ساعت و 1 دقیقه است. این گوشی برای تست‌های وبگردی و ویدیو استریم هم رکوردهای 14 ساعت و 52 دقیقه و 8 ساعت و 3 دقیقه را به ثبت رسانده است. این یعنی ماندگاری شارژ موتورولا اج 50 نسبت به پیکسل 8a و گلکسی A55 سامسونگ کمتر است.

همانطور که قبلاً اشاره شد، این گوشی موتورولا از سرعت شارژ باسیم 68 وات پشتیبانی می‌کند اما بدون شارژر در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

همانطور که اشاره شد، ماندگاری شارژ باتری Motorola Edge 50 جزء بهترین‌ها نیست اما خوشبختانه این گوشی نسبت به محصولات رقیب با سرعت بهتری شارژ می‌شود. 15 دقیقه شارژ موتورولا اج 50، سطح شارژ این گوشی را به 47 درصد می‌رساند و این گوشی ظرف 52 دقیقه، به طور کامل شارژ می‌شود.

بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های میان رده 2024

بررسی موتورولا اج 50 از نظر کیفیت صدا و بازخوردهای لمسی

همانطور که در جدول مشخصات موتورولا اج 50 مشاهده می‌کنید، این گوشی مجهز به یک سیستم اسپیکر استریو است و بررسی موتورولا اج 50 نشان داده که هر دو اسپیکر این گوشی صدای خیلی بلندی دارند؛ هر چند کیفیت صدای این گوشی چندان خوب نیست. فرکانس‌های میانی و پایین وضوح خوبی ندارند و به سختی می‌توان برای مدت طولانی از صدای گوشی لذت برد.

توصیه می‌شود که برای مشاهده فیلم یا گوش دادن به موزیک در این گوشی از هدفون استفاده کنید. البته این گوشی جک هدفون ندارد و برای اتصال هدفون به آن باید از بلوتوث یا کابل USB-C استفاده کنید.

برخلاف کیفیت صدا، موتور ویبره داخل این گوشی عملکرد خیلی خوبی دارد. بازخوردهای لمسی این گوشی کاملاً قوی و سریع هستند و بعید است که رضایت کاربران را جلب نکنند.

بررسی موتورولا اج 50 از نظر دوربین

نقد و بررسی موتورولا اج 50 را با ارزیابی سیستم دوربین این گوشی به پایان می‌بریم که شامل یک لنز اصلی 50 مگاپیکسلی، یک اولتراواید 13 مگاپیکسلی و یک تله فوتوی 10 مگاپیکسلی است. در قسمت جلوی گوشی هم یک دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی داریم.

بررسی موتورولا اج 50

یکی از ویژگی‌های اج 50 که معمولاً در گوشی‌هایی با این قیمت مشاهده نمی‌شود، دوربین تله فوتوی 3x این گوشی است. با توجه به اینکه روزبروز اهمیت سیستم دوربین گوشی برای کاربران بیشتر می‌شود، این تنوع لنز هم می‌تواند قابلیت جذابی باشد؛ به خصوص اینکه خیلی از کاربران بیشتر از لنز تله فوتو استفاده می‌کنند تا اولتراواید.

در مجموع، سیستم دوربین Motorola Edge 50 کیفیت تصویر خوبی دارد. هر از گاهی هنگام عکاسی با دوربین اصلی، کمی نشت نور مشاهده می‌شود اما این دوربین رنگ‌هایی غنی و عملکرد HDR خوب دارد و جزئیات تصویر هم حتی در محیط‌های تاریک، زیاد است.

همانطور که انتظار می‌رود، سطح جزئیات دوربین‌های تله فوتو و اولتراواید این گوشی به اندازه دوربین اصلی نیست. به خصوص، تصاویر دوربین اولتراواید گوشی بسیار صاف به نظر می‌رسند، اما در صورت عکاسی در شرایطی با نور مناسب، این تصاویر هم قابل استفاده و مفید هستند.

بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های گیمینگ 2024

کیفیت ویدیو

بررسی Motorola Edge 50 نشان می‌دهد که سیستم لرزشگیر تطبیق پذیر این گوشی عملکرد چندان خوبی ندارد و گزینه Horizon Lock این گوشی برای ضبط ویدیو بسیار بهتر است. البته در این حالت هم تصویر برش خورده و برای تولید تصاویری با کیفیت خوب، باید در محیطی با نور مناسب فیلمبرداری کنید.

متأسفانه، عملکرد دوربین موتورولا اج 50 برای حالت ضبط ویدیو در مجموع خوب نیست. به خصوص کیفیت HDR این گوشی بسیار ضعیف است و این محصول موتورولا از نظر نورپردازی سایه‌ها و همچنین قسمت‌های روشن بسیار ضعیف عمل می‌کند. این ویدیوها کاملاً رنگ پریده هستند و سطح جزئیات آنها هم بسیار کم است.

جمع‌بندی

در پایان بررسی موتورولا اج 50 می‌توان گفت که این گوشی از نظر سیستم دوربین یا قدرت پردازشی چندان خوب نیست. همچنین، کیفیت صدای اسپیکرهای این گوشی ضعیف و ماندگاری شارژ آن کم است و گوشی‌هایی مثل پیکسل 8a و گلکسی A55 از این نظر بهتر هستند. بین گوشی‌های امسال خود موتورولا هم گزینه‌های جایگزین خیلی خوبی مشاهده می‌شود. مثلاً Edge 50 Neo امکانات نسبتاً مشابهی دارد اما یکسری مشکل عجیب در دوربین این گوشی مشاهده می‌شود. یا مثلاً اج 50 پرو 100 یورو گران‌تر است اما چیپ‌ست سریع‌تر و دوربین بهتری دارد.

در مجموع، با در نظر گرفتن سایر گزینه‌های موجود در بازار، حتی بین محصولات خود موتورولا، به سختی می‌توان خرید این گوشی را توصیه کرد. البته این گوشی هم عملکرد یا دوربین اصلی بدی ندارد اما با قیمت مشابه، می‌توانید محصولات بهتری تهیه کنید.

سوالات پرتکرار

آیا موتورولا اج 50 ارزش خرید دارد؟

با در نظر گرفتن سایر گزینه‌های موجود در بازار، حتی بین محصولات خود موتورولا، به سختی می‌توان خرید این گوشی را توصیه کرد. البته این گوشی هم عملکرد یا دوربین اصلی بدی ندارد اما با قیمت مشابه، می‌توانید محصولات بهتری را خریداری کرد.

موتورولا اج 50 چند دوربینه است؟

سیستم دوربین این گوشی شامل یک لنز اصلی 50 مگاپیکسلی، یک اولتراواید 13 مگاپیکسلی، یک تله فوتوی 10 مگاپیکسلی و یک دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی است.

قیمت موتورولا اج 50 چقدر است؟

قیمت این گوشی در سایت موتورولا از 599 یورو شروع می‌شود.

بیشتر بخوانید:

منبع: phonearena

نظر شما درباره بررسی موتورولا اج 50 چیست؟ آیا این گوشی ارزش خرید دارد؟ دیدگاه خود را با بخش تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار گوشی را با ما دنبال کنید.

source
کلاس یوس

توسط petese.ir