18 آبان 1403 ساعت 18:18

در این مطلب به معرفی پولدارترین فرد چین که در واقع موسس یکی از پرطرفدارترین رسانه های اجتماعی حال حاضر است می‌پردازیم.

اگر از دنیای مجازی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین عوامل در زندگی انسان‌ها نام ببریم، بی راه نگفته‌ایم. امروزه نقش شبکه های اجتماعی و یا رسانه های اجتماعی در زندگی ما بسیار کلیدی و حیاتی بوده و همین موضوع سبب محبوبیت آن در میان میلیاردها انسان کره زمین شده است. از همه این مسائل که گذر کنیم، به پرطرفدارین رسانه های اجتماعی حال حاضر جهان می‌رسیم.

در حال حاضر اینستاگرام و تیک تاک سردمداران این عرصه هستند. اما شاید جالب باشد که بدانید بنیان‌گذار پلتفرم تیک تاک که یک شخص چینی است، در سال ۲۰۲۴ توانسته با دارایی خالص قابل توجهی به پولدارترین فرد چین تبدیل شود. در ادامه قصد داریم تا به معرفی این مرد موفق بپردازیم و دارایی خالص وی را اعلام کنیم.

موسس تیک تاک و پولدارترین فرد چین کیست؟

پولدارترین فرد چین

تیک تاک یک رسانه اجتماعی رایگان برای سیستم عامل اندروید و آی او اس است که علیرغم حاشیه های زیاد خود در برخی کشورها از جمله ایران و حتی آمریکا با محدودیت هایی همراه است. این رسانه اجتماعی در سال ۲۰۱۶ برای اولین بار در کشور چین در دسترس قرار گرفت و پس از یکسال به کشورهای دیگر راه یافت.

این پلتفرم رایگان به کاربران اجازه می‌دهد تا ویدیوهای ۳ الی ۱۰ دقیقه ای در قالب سرگرمی، چالش، رقص، دوربین مخفی و… را آپلود و از آن کسب درآمد کنند. همچنین کاربرانی که ویدیوهای بارگذاری شده دیگران را تماشا می‌کنند در برخی موارد محدود و براساس سطح محتوا باید هزینه هایی را پرداخت کنند.

اوج محبوبیت و دانلود اپلیکیشن تیک تاک از سال ۲۰۱۹ آغاز شد و توانست در بازه زمانی یاد شده تا ماه اکتبر ۲۰۲۰ به رکورد ۲ میلیارد دانلود در سرتاسر جهان دست پیدا کند. همچنین طبق داده های کلادفلر، تیک تاک با پشت سر قرار نهادن گوگل به محبوب‌ترین وب سایت سال ۲۰۲۱ تبدیل شده است.

اما موسس تیک تاک که ۴۱ سال سن دارد و هم اکنون ثروتمندترین فرد چین شناخته می‌شود، «ژانگ یی‌مینگ» نام دارد. وی یکی از پایه گذاران شرکت مادر تیک تاک با نام «بایت دنس» است. طبق آخرین آمار بدست آمده ثروت مینگ هم اکنون ۴۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار تخمین زده می‌شود. این رقم نسبت به سال گذشته حدود ۴۳ درصد رشد داشته است. با این‌حال وی از سال ۲۰۲۱ از سمت خود در تیک تاک کناره گیری کرد و هم اکنون حدود ۲۰ درصد از سهام کمپانی بایت دنس را در اختیار دارد.

بیوگرافی ژانگ یی‌مینگ، بنیان‌گذار تیک تاک

پولدارترین فرد چین

ژانگ یی‌مینگ در ۱ آوریل ۱۹۸۳ در فوجیان چین به دنیا آمد. پدر و مادر وی کارمند دولت بودند و او تنها پسر خانواده بود. او در 18 سالگی به دانشگاه نانکای در تیانجین رفت و در رشته مهندسی الکترونیک و مهندسی نرم افزار تحصیل کرد. سپس ژانگ یی‌مینگ در سال ۲۰۰۵ با مدرک BEng در رشته مهندسی کامپیوتر فارغ التحصیل شد.

در سال ۲۰۰۸، ژانگ برای کار در مایکروسافت استخدام شد اما با قوانین شرکتی آن احساس خفقان کرد. او مایکروسافت را ترک کرد تا به استارت آپ Fanfou بپیوندد که در نهایت شکست خورد. در سال ۲۰۰۹، زمانی که Expedia در شرف تصاحب Kuxun بود، ژانگ کسب و کار جستجوی املاک و مستغلات Kuxun را در دست گرفت و ۹۹fang.com، اولین شرکت خود را راه‌اندازی کرد.

پولدارترین فرد چین

او در ابتدای سال 2012 از این تجارت خارج شد. ژانگ فکر می‌کرد که کاربران چینی گوشی‌های هوشمند برای یافتن اطلاعات در برنامه‌های تلفن همراه موجود در سال ۲۰۱۲ با مشکل مواجه هستند و غول جستجوی Baidu نتایج جستجو را با تبلیغات نامعلوم ترکیب می‌کند. دیدگاه وی در این خصوص این بود که محتوای مرتبط را با استفاده از توصیه‌های ایجاد شده توسط هوش مصنوعی به کاربران ارائه داد. اما این دیدگاه توسط سرمایه گذاران مورد استقبال قرار نگرفت تا اینکه گروه بین المللی Susquehanna با سرمایه‌گذاری در استارتاپ موافقت کرد.

در آگوست ۲۰۱۲، شرکت ByteDance برنامه خبری Toutiao را راه اندازی کرد و توانست در عرض دو سال بیش از ۱۳ میلیون کاربر روزانه جذب کند. پس از آن هلدینگ Sequoia Capital، که در ابتدا ایده ژانگ را رد کرده بود، سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری را در سال ۲۰۱۴ انجام داد. ژانگ بر روی گسترش ByteDance در سطح جهانی و با الهام از شرکت‌های فناوری ایالات متحده مانند گوگل تمرکز کرد.

نحوه کسب درآمد از تیک تاک

پولدارترین فرد چین

پلت‌فرم یوتیوب در ازای بازدید ویدیوهای آپلود شده، بخشی از هزینه تبلیغاتی که در ابتدا و اواسط آن ویدیو پخش می‌شود را به صاحبان کانال ها پرداخت می‌کند. شبکه رسانه‌ای اینستاگرام هم به اینفلئونسرهای پرمخاطب به ازای هر پستی که منتشر می‌کنند، هزینه‌ای را می‌پردازد. اما اوضاع در مورد تیک تاک متفاوت است. تیک تاک چنین مدل کسب درآمدی را صرفا برای مقیمان آمریکا دارد و به تابعان دیگر کشورها بابت تولید محتوا پول نمی‌دهد.

در تیک تاک چیزی به اسم الماس وجود دارد که کاربران می‌توانند با پرداخت پول، آنها را خریده و سپس این الماس‌ها را به صاحبان پیج‌هایی که محتوای مورد علاقه آنها را منتشر می‌کند، گیفت کنند. بدین ترتیب اگر محتواهای منتشر شده باعث پرداخت الماس از سوی مخاطبان شود، می‌توان این الماس‌ها را به پول نقد تبدیل کرده و درآمدزایی قابل توجهی داشت.

همچنین بخوانید: مالک تیک تاک پس از فروش ویرانه‌ای را تحویل آمریکایی‌ها خواهد داد یوتیوب با این روش جدید تبلیغات داد کاربران را در می‌آورد آیا واقعاً شبکه های اجتماعی به شما گوش می‌دهند؟

source

توسط petese.ir