21 آبان 1403 ساعت 18:43
بزرگترین غار جهان در ویتنام است و آنقدر عظمت دارد که میتواند 15 مجموعه از اهرام مصر را در خود جای دهد. همچنین یک بوئینگ 747 میتواند از داخل گذرگاههای غار پرواز کند.
در سال ۱۹۹۰ یک فرد ویتنامی بهنام Ho Khanh در حال گشتوگذار در جنگل بود که بهصورت اتفاقی بزرگترین غار جهان را کشف کرد. او ابتدا جریان شدید باد را احساس کرد و سپس جریان آب را شنید. همین نیز سبب شد که یکی از شگفتیهای جهان را پیدا کند. جالب اینجاست که او دیگر نتوانست این غار را پیدا کند؛ زیرا بهشدت توسط درختان و بافت گیاهی محاصره شده بود.
بزرگترین غار جهان تا سال ۲۰۰۹ پنهان مانده بود
مدتها گذشت تا اینکه در سال ۲۰۰۹ Khanh توانست مسیر پیشین خود را پیدا کرده و تیمی از پژوهشگران بریتانیایی را بهسمت ورودی غار هدایت کند. پژوهشگران انگلیسی در همان ابتدا متوجه شدند که سون دونگ یک غار عادی نیست. بررسیهای بیشتر نیز نشان داد که آنها توانستهاند بزرگترین غار طبیعی جهان را پیدا کنند. حجم کلی غار ۳۸.۵ میلیون متر مربع است که یعنی میتوان ۱۵ هرم بزرگ جیزه از مجموعه اهرام مصر را در آن قرار داد.
غار سون هونگ در نزدیکی پارک ملی فونگ نها-که بانگ قرار دارد و احتمالا حدود ۲ تا ۳ میلیون سال پیش شکل گرفته است. در واقع آبهای دو رود مختلف سبب شده که یک صخره غولپیکر ۴۰۰ میلیون ساله دچار فرسایش شده و غار شکل بگیرد.
عجیب اینکه پژوهشگران بعدها پی بردند که این غار بزرگتر از تخمینهای پیشین است. یک گروه از کاوشگران در سال ۲۰۱۹ متوجه شد که غار سون دونگ از طریق تونلی به یک غار دیگر بهنام هانگ تونگ متصل میشود. بدینترتیب میتوان گفت که سون هونگ ۱.۶ میلیون متر مربع یا تقریبا بهاندازه دو سوم یکی از اهرام مصر بزرگتر از ارزیابیهای پیشین است.
برای درک عظمت این غار باید گفت که هر غار دیگری در جهان را میتوان بهراحتی در سون هونگ جا داد. سون دونگ همچنین میزبان بزرگترین قندیل آهکی جهان نیز هست که طول آن به ۸۰ متر میرسد. بزرگترین غار جهان به سه قسمت تقسیم شده است که شامل ورودی، گذرگاه فسیلی و گذرگاه گلی پاسچندل میشود. هرکدام از آنها نیز ترکیبات و صحنههای خاصی را در برابر چشمان انسان قرار میدهند.
همانطور که از نام آنها مشخص است، گذرگاه فسیلی مملو از باقیمانده جانوران دریایی است که زمانی در این منطقه زندگی میکردند. بررسیهای دانشمندان نشان میدهد که در گذشته دور یک دریای باستانی در مرکز ویتنام وجود داشته است.
گذرگاه پاسچندل میزبان یک دیوار ۹۰ متری کلسیتی است که با عنوان دیوار بزرگ ویتنام شناخته میشود. کاوشگران در دومین بازدید خود از این غار در سال ۲۰۱۰ توانستند ابعاد این دیوار را تخمین بزنند.
در قلب بزرگترین غار جهان نیز سقف سقوط کرده است تا پرتوهای نور خورشید بتوانند بهداخل غار بتابند. در نتیجه پس از گذشت هزاران سال دو جنگل بسیار بزرگ در سون هونگ شکل گرفتهاند.
source