چه برای تجربه بازی آنلاین باشد و چه کارهای معمولی روزانه، همه ما می‌خواهیم سرعت اینترنت بالاتری داشته باشیم با این حال، گاهی اوقات سرعت اینترنت سریع نیست و باعث ناامیدی و اتلاف وقت می‌شود. با اینکه سرعت اینترنتی در وهله اول به نوع کیفیت ارائه خدمات دهنده اینترنت (ISP) مربوط می‌شود، اما ترفندهای دیگری نیز وجود دارند که به شما کمک می‌کنند سرعت اینترنتی خوبی داشته باشید. در این بررسی به ۷ ترفند برای افزایش سرعت اینترنت در ایران اشاره می‌کنیم.

7 ترفند برای افزایش سرعت اینترنت در ایران

بررسی و تست سرعت اینترنت

ابتدا توصیه می‌کنیم برای بررسی و تست سرعت اینترنت اقدام کنید. شما می‌توانید از ابزار تست سرعت آنلاین مانند Speedtest by Ookla، Fast.com یا تست سرعت گوگل استفاده کنید. این پلتفرم‌ها معیارهای کلیدی اتصال اینترنت شما از جمله سرعت دانلود، سرعت آپلود و تأخیر (پینگ) را اندازه‌گیری می‌کنند. همچنین ارائه‌دهنده خدمات اینترنت مانند مخابرات در پلتفرم خود یک بخش به عنوان تست سرعت ارائه می‌دهند که با مراجعه به آنها می‌توانید برای این کار اقدام کنید.

برای انجام تست سرعت اینترنت، مرورگر خود را باز کنید، به یکی از وبسایت‌های تست سرعت بروید. این کار فقط چند ثانیه طول می‌کشد. پس از تکمیل نهایی کار، اطلاعاتی دریافت خواهید کرد که نشان می‌دهد داده‌ها با چه سرعتی منتقل می‌شوند. سرعت دانلود که بر حسب مگابیت بر ثانیه (Mbps) اندازه گیری می‌شود، نشان دهنده سرعت دریافت داده‌ها است، در حالی که سرعت آپلود نشان می‌دهد که با چه سرعتی می‌توانید داده‌ها را دریافت کنید.

تست سرعت اینترنت

ترفندهای افزایش سرعت اینترنت در ایران

وقتی سرعت اینترنت خود را بررسی کردید، وقت آن است که شبکه خود را برای دستیابی به حداکثر سرعت بهینه سازی کنید. برای این کار به ترفندهای زیر توجه کنید:

۱- مکان مودم یا آنتن‌های وایرلس خود را مشخص کنید

تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا در اتاق نشیمن خود اتصال عالی دارید، اما تنها در چند متری به مودم سرعت خوبی ندارید؟ این مشکل بدین دلیل است که سیگنال وای فای شما می‌تواند توسط اجسام جامد مانند دیوار قطع یا مسدود شود. بهترین کار این است که مودم یا روتر خود در یک مکانی مرکزی در خانه که فضای دورتادور آن باز باشد. همچنین مودم را در کنار وسایلی که تداخل سیگنال ایجاد می‌کنند (مانند مایکروویو، تلفن‌های وایرلس، مانیتور کودک و بلندگوهای بلوتوث) قرار ندهید.

۲- باند فرکانس یا کانال خود را تنظیم کنید

اکثر مودم‌ها اکنون از فناوری دو باند استفاده می‌کنند، به این معنی که می‌توانند سیگنال‌های وایرلس را در فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز یا ۵ گیگاهرتز منتشر کنند. گاهی اوقات کانال وای فای شما نیز ممکن است شلوغ شود. اگر اینطور است، می‌توانید کانال Wi-Fi خود را تغییر دهید. مودم‌هایی که در فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز هستند باید به سمت کانال‌های ۱، ۶ یا ۱۱ متمایل شوند، زیرا این کانال‌ها با هم همپوشانی ندارند و کمترین احتمال تداخل دستگاه‌های دیگر را می‌دهند. همچنین باند ۵ گیگاهرتز دارای ۲۴ کانال غیر همپوشانی است.

۳- روتر و مودم وایرلس خود را ارتقا دهید

یک گلوگاه می‌تواند باعث کندی گسترده در شبکه شود و گاهی اوقات آن گلوگاه دقیقاً در مودم یا روتر شما قرار می‌گیرد. تجهیزات قدیمی می‌توانند قدرت سیگنال ضعیف‌تری به شما بدهند و سرعت اینترنت را کم کنند. با خرید تجهیزات جدید مانند مودم فیبر نوری می‌توانید سیستم خود را ارتقا دهید. با این حال، این موضوع به سیم کشی فیبر نوری نیاز دارد و بر هزینه‌های شما میفزاید، اما بالاترین سرعت را ارائه می‌دهد. اگر هم از فیبر نوری استفاده نمی‌کنید، مودم جدیدتر یا مشخصات بالاتر بگیرید.

۴- شبکه وایرلس خود را گسترش دهید

اگر فضای شما به اندازه کافی بزرگ باشد، حتی قدرتمندترین مودم و روتر که در بهترین موقعیت قرار می‌گیرند، باز هم می‌توانند مشکل داشته باشند. شما چند گزینه برای رفع این مشکل دارید. تقویت کننده‌های وای فای محدوده پوشش شبکه شما را گسترش می‌دهند. از طرفی، سیستم‌های شبکه مش وای فای یک روتر را با چندین دستگاه جایگزین می‌کنند تا پوشش وای فای را در منطقه اختصاص داده شده افزایش دهند. یکی که به روتر شما وصل شده است و دیگری که به سوکت دیواری اتاق می‌رود که در آن اتصال بهتری می‌خواهید.

۵- وای فای را با کابل اترنت جایگزین کنید

اگر مجبور نیستید، نیازی به استفاده از Wi-Fi ندارید. اتصال کابلی با استفاده از کابل شبکه همیشه عملکرد بهتری را ارائه می‌دهد، زیرا سیگنال اینترنت لازم نیست از دیوارها یا سایر اجسام جامد عبور کند و مستقیما از طریق کابل به دستگاه شما می‌رسد. اکثر مودم‌ها دارای چندین پورت اترنت هستند، بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک کابل با طول مناسب تهیه کنید. به دلیل مشکلات احتمالی در تاخیر سرعت، اکثر کارشناسان توصیه می‌کنند در صورت امکان کابل را کوتاه بگیرید تا فاصله انتقال سیگنال کم باشد.

۶- اتصالات غیر ضروری شبکه را حذف کنید

اگر با کندی شبکه مواجه هستید، باید هر دستگاه مزاحم از شبکه خود حذف کنید. در حالی که این کار وقت گیر به نظر می‌رسد، کارشناسان شبکه پیشنهاد می‌کنند رمز عبور وای فای خود را تغییر دهید و روتر خود را مجددا راه‌اندازی کنید. همچنین خرید مودم یا روتر جدیدتر معمولاً امکان اولویت بندی دستگاه‌ها یا خدمات خاص را فراهم می‌کند. به این ترتیب می‌توانید در تنظیمات مودم برخی از دستگاه‌های غیرضروری را حذف یا نادیده بگیرید تا سرعت اینترنت افزایش پیدا کند.

۷- طرح خود به اینترنت سریع‌تر ارتقا دهید

اگر همه این راه حل‌ها را امتحان کرده‌اید و هنوز از سرعت اینترنت خود راضی نیستید، احتمالاً وقت آن است که با ارائه‌دهنده خدمات اینترنت خود تماس بگیرید و از آنها کمک فنی بخواهید. همانطور که قبلا ذکر شد، برخی از طرح‌های اینترنتی اکنون حداکثر سرعت تا ۱۰ گیگابیت در ثانیه را ارائه می‌دهند، به شرطی که مودم مناسب برای آن را تهیه کرده باشید. پس اگر هزینه پرداخت اینترنت سریع‌تر را دارید، طرح خود را تغییر دهید. با این کار می‌توانید کیفیت اینترنت بهترین داشته باشید.

ترفندهای افزایش سرعت اینترنت در ایران

عوامل موثر بر سرعت اینترنت در ایران

در ادامه به عوامل موثر بر سرعت اینترنت در ایران اشاره می‌کنیم:

  • دسترسی به زیرساخت‌های قدیمی مخابراتی بر سرعت کلی اینترنت تأثیر می‌گذارد. شبکه‌های فیبر نوری سرعت بیشتری دارند.
  • پهنای باند مشترک با سایر کاربران در همان منطقه می‌تواند سرعت‌های فردی را به خصوص در ساعات اوج مصرف کاهش دهد.
  • برخی از سیاست‌ها و محدودیت‌ها از جمله مکانیسم‌های فیلتر کردن و کنترل محتوا می‌توانند سرعت اینترنت را محدود کنند.
  • تقاضای بالای کاربران، به ویژه در مناطق شهری می‌تواند باعث ازدحام شبکه و کاهش سرعت اینترنت شود.
  • کیفیت خدمات در بین ISPها متفاوت است و بر سرعت و ثبات اینترنت تأثیر می‌گذارد.
  • مناطق روستایی یا دورافتاده معمولاً به دلیل زیرساخت‌های توسعه یافته کمتر، سرعت اینترنت پایین‌تری دارند.
  • نوع اتصال از جمله DSL، ADSL، ۴G، ۵G و فیبر نوری سرعت‌های متفاوتی را ارائه می‌دهند که فیبر و ۵G عموماً سریع‌ترین گزینه‌ها هستند.
  • کیفیت مودم، قابلیت‌های روتر و سازگاری دستگاه شبکه در حفظ یا افزایش سرعت اینترنت نقش دارند.
  • عوامل محیطی مانند شرایط آب و هوایی نامناسب به خصوص برای اینترنت ماهواره‌ای یا وایرلس می‌توانند اتصال را مختل کنند.

کلام آخر

افزایش سرعت اینترنت می‌تواند تجربه شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد و فعالیت‌هایی مانند پخش جریانی، بازی، کنفرانس ویدیویی و دانلود را روان‌تر و کارآمدتر کند. برای رسیدن به این هدف، طرح اینترنت خود را ارتقا دهید، زیرا پهنای باند بالاتر می‌تواند منجر به سرعت بیشتر شود. علاوه بر این، بهینه سازی شبکه Wi-Fi با تغییر موقعیت مودم، استفاده از اتصال کابلی در صورت امکان و به حداقل رساندن تداخل سایر دستگاه‌ها می‌توانند قدرت سیگنال را تا حد زیادی بهبود بخشند و تأخیر را کاهش دهند. همچنین خرید مودم با مشخصات بهتر به میزان زیادی در بهبود سرعت موثر باشد.

رپورتاژ / ۳۵۹۹۵۷

source

توسط petese.ir