شفقنا زندگی – بیست و هفتم آبان، مصادف با هفدهم نوامبر، به نام روز جهانی نوزاد نارس نامگذاری شده است، به همین مناسبت با علت های تولد نوزاد نارس و راهکارهای مداخله ای در این زمینه آشنا می شویم.

به گزارش شفقنا زندگی به نقل از بهداشت نیوز، تولد زودرس و وزن کم هنگام تولد، مهمترین علت های زمین های عوارض و مرگ دوره نوزادی را تشکیل می دهد.

تغییر سبک زندگی، استرس و بیماری های زمینه ای مادر، بارداری در سنین بالاتر از گذشته، درمان های نوین ناباروری، اقبال به چند قلو زایی، مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر و ارتقای فناوری های پزشکی و مراقبت های ویژه بخش های نوزادان که منجر به قابل حیات ساختن نوزادان بسیار کم وزنی شده است که در گذشته قابلیت زنده ماندن را نداشته اند، از جمله عوامل تولد زودرس است.

در حال حاضر از هر ۱۰ نوزاد در سراسر جهان، یک نوزاد نارس متولد می شود. از این تعداد بخشی به دلیل عوارض نارسی به ویژه «سندرم دیسترس» تنفسی فوت می کنند و شمار قابل توجهی از نوزادان زنده مانده، مدت زیادی از زندگی خود را با عوارض رشد و تکامل ناشی از نارسی به سر می برند و مراقبت های این نوزادان نارس هزینه زیادی را بر نظام سلامت  تحمیل می کند.

در کشور ما سالیانه حدود ۱.۲ میلیون نوزاد متولد می شوند که حدود ۱۱ درصد از آنان نارس هستد. میزان مرگ نوزادان در کشور هم اکنون ۸.۳ است و از آنجایی که مهمترین علت مرگ نوزادان نارسی است، حساس سازی مادران، پزشکان، کارکنان بهداشتی، متخصصان زنان، نوزادان و سیاستگذاران نظام سلامت می تواند در کاهش میزان نارسی نوزادان تاثیرگذار باشد.

همچنین با افزایش مسوولیت پذیری اجتماعی و جلب مشارکت سازمان های مردم نهاد و خیرین در امر مراقبت از نوزادان نارس و ارتقای آگاهی اقشار جامعه در زمینه مراقبت های موردنیاز، از میزان تولد زودرس و نوزادان نارس کاسته شود.

بنابراین مدیریت و برنامه ریزی منسجم و استانداردسازی مراقبت های قبل و حین بارداری و زمان زایمان و دوره نوزادی در کاهش نارسی و پیامدهای آن، به ویژه کاهش مرگ نوزادان، نقش بسزایی دارد.

source

توسط petese.ir