خانمهایی که به دلایلی مانند ابتلا به تخمدان پلی کیستیک، تغییرات هورمونی، شیردهی، ابتلا به اختلالات تیروئید و استرس با تأخیر پریود مواجه هستند، میتوانند با مشورت پزشک زنان داروهایی را مصرف کنند که تخمک گذاری را منظم کرده و ریزش دیوارۀ داخلی رحم به طور منظم و دورهای اتفاق بیفتد. در این بررسی قصد داریم که به معرفی ۱۰ قرص قوی برای پریود شدن بپردازیم.
آیا میتوان با قرص پریود را جلو انداخت؟
انواع قرص برای پریود شدن سریع وجود دارند که با استفاده از آنها میتوان تغییرات هورمونی را مورد مدیریت قرار داده و برنامۀ خونریزی پریود را منظم کرد. از بین این داروها میتوانیم به نورتیسترون و قرصهای خوراکی ترکیبی اشاره کنیم که سطح استروژن و پروژسترون خون را متعادل میکنند. به این واسطه پریود را جلو میاندازند.
۱۰ قرص که باعث میشوند زودتر پریود شوید
در شرایطی که پریود دیر میشود خانمها بهدنبال اسم قرص برای پریود شدن فوری هستند. در ادامه ۱۰ دارو را معرفی خواهیم کرد که ممکن است قوی ترین قرص برای پریودی باشند، اما لازم است بدانید که این داروها فقط باید با مشورت و نظارت پزشک زنان مصرف میشوند.
۱- نورتیسترون
یک داروی مبتنی بر پروژسترون است که اغلب با کنترل سطح هورمون منجر به پریود شدن خانمها میشود.
۲- مدروکسی پروژسترون
معمولاً برای رفع چرخههای قاعدگی نامنظم یا درمان تأخیر در پریود تجویز میشود. در حقیقت، مصرف مدروکسی پروژسترون به تنظیم سطح پروژسترون منجر میشود.
۳- قرصهای ضد بارداری خوراکی ترکیبی
قرصهای ضد بارداری حاوی استروژن و پروژسترون هستند و خانمها میتوانند با تنظیم زمان مصرف آنها به منظم شدن یا پریود شدن خود کمک کنند.
۴- کلومیفن
کلومیفن یک قرص برای پریود شدن فوری است که معمولاً برای تحریک تخمک گذاری استفاده میشود، گاهی اوقات میتواند به شروع چرخههای قاعدگی منظم در زنان با شرایطی مانند (PCOS) کمک کند.
۵- مترونیدازول
مترونیدازول قرص قوی برای پریود شدن به حساب میآید. در حقیقت این دارو برای درمان عفونتها به کار میرود و با درمان عوامل عفونت زا به رفع علامت بیماریهای عفونی از جمله بی نظمی پریود کمک میکند.
۶- دوفاستون
یکی از داروهای مهمی که در افزایش سطح پروژسترون و تنظیم تعادل هورمون.های جنسی مؤثر است، دوفاستون نام دارد. این داروی هورمونی در درمان بی نظمی و تأخیر پریود بسیار مؤثر است.
۷- مپرات
مپرات دارویی حاوی مدروکسی پروژسترون استات است که سطح هورمون پروژسترون را افزایش میدهد. اغلب برای کمک به مدیریت بی نظمیهای چرخۀ قاعدگی و رفع تأخیر در خونریزی پریود تجویز میشود. اما برای رفع سایر مسائل مربوط به تغییرات هورمونی نیز استفاده میشود.
۸- مکملهای زنجبیل
انواع قرص گیاهی به عنوان قرص قوی برای پریود شدن طرفداران بسیاری دارند. زنجبیل از مواد گیاهی مهمی است که به تحریک جریان خون کمک میکند و در بعضی موارد به پریود شدن خانمهایی که با تأخیر قاعدگی همراه هستند، کمک خواهد کرد.
۹- کپسول یا دمنوش زردچوبه
از دیگر داروهای گیاهی که برای تحریک خونریزی در رحم استفاده میشوند، زردچوبه است. این مادۀ خوراکی با تأثیر بر سطح هورمون پروژسترون و استروژن میتواند بر عملکرد دستگاه تناسلی از جمله رحم اثر گذاشته و مشکل تأخیر در پریود را رفع کند.
۱۰- کپسول یا دمنوش جعفری
به دلیل پتانسیل جعفری برای تحریک انقباضات رحمی، کپسول یا دمنوش جعفری به عنوان یک قرص قوی برای پریود شدن اما به شکل گیاهی شناخته شده است.
عوارض و فواید استفاده از قرص برای پریود شدن
استفاده از قرصهای مختلف برای سریع پریود شدن، میتواند برای تنظیم چرخۀ قاعدگی کمک کننده باشد و به این واسطه خانمها از علائم مرتبط با تأخیر و بی نظمی پریود رهایی یابند. با این حال، داروهایی برای سریع پریود شدن مانند هر داروی دیگری، عوارض جانبی دارند که نباید آنها را نادیده گرفت.
مزایای قرصها برای پریود شدن
- تنظیم چرخۀ قاعدگی: قرصهای هورمونی میتوانند با تنظیم سطح استروژن و پروژسترون، تأخیر و بی نظمی چرخههای قاعدگی را رفع کنند.
- رفع مشکل پریود نشدن: به زنانی که با مشکل پریود نشدن به دلیل عدم تعادل هورمونی، استرس یا شرایطی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک مواجه هستند، کمک میکند.
- برقراری تعادل هورمونی: در شرایط تغییرات هورمونی چنین قرصهایی میتوانند به تعادل سطح هورمونها کمک کنند.
- درمان اختلالات قاعدگی: قرصهای سریع پریود شدن میتوانند به مدیریت علائم بیماریهایی مانند اندومتریوز با بیماریهای عفونی کمک کنند.
- مدیریت علائم قاعدگی: برخی از زنان هنگام مصرف داروهای هورمونی از علائم شدید قبل از قاعدگی رهایی مییابند.
عوارض جانبی احتمالی
- تهوع و استفراغ: یک عارضۀ جانبی رایج قرصهای پریود شدن به ویژه در چند دوز اول تهوع و استفراغ است.
- افزایش وزن و حفظ آب: برخی از قرصها میتوانند به دلیل جمع شدن مایعات در بافتها باعث افزایش موقت وزن شوند.
- تغییرات خلق و خو: تغییرات هورمونی میتواند خلق و خو را تحت تأثیر قرار دهد. گاهی اوقات خانمها با اضطراب یا تحریک پذیری مواجه میشوند.
- سردرد و میگرن: نوسانات هورمونی ممکن است باعث سردرد در برخی از زنان شوند.
- حساسیت پستان: حساسیت موقت یا تورم سینهها بر اثر خوردن قرصهای امکان پذیر است.
- بروز لکه بینی: بعضی از زنان ممکن است لکه بینی بین چرخههای قاعدگی را تجربه میکنند، به ویژه هنگامی که برای اولین بار این داروهای هورمونی را مصرف میکنند.
کم خطر ترین قرص های اورژانسی
کم خطرترین قرصهای اورژانسی پیشگیری از بارداری معمولاً آنهایی هستند که مادۀ فعال واحد دارند و در طی ۷۲ ساعت یا ۱۲۰ ساعت پس از رابطۀ جنسی محافظت نشده مصرف میشوند.
قرصهای مبتنی بر لوونورژسترل
قرصهای حاوی هورمون لوونورژسترول، هورمون پروژسترون مصنوعی هستند که در ۷۲ ساعت پس از مقاربت جنسی محافظت نشده مؤثر هستند، اما میتوانند تا ۵ روز و با کاهش تدریجی مانع از بارداری خانمها شوند. عوارض جانبی این داروها معمولاً حالت تهوع، خستگی و چرخۀ قاعدگی نامنظم هستند.
قرصهای مبتنی بر اولیپریستال استات
قرصهای حاوی مادۀ فعال اولیپریستال استات با عقب انداختن تخمک گذاری مانع از بارداری خانمها میشود. عوارض جانبی این داروها به طور کلی خفیف و مواردی مانند سردرد، گرفتگی و درد شکم و تأخیر در قاعدگی هستند.
راهنمای مراجعه به پزشک
اگر شما هم تصمیم دارید که مشکل بی نظمی و تأخیر در قاعدگی را رفع کنید، میتوانید با پزشک متخصص زنان مشورت کنید. برای این منظور، میتوانید از قابلیت کلینیک هرلایف بهره مند شوید.
شاید شما هم بپرسید که چه قرصی بخورم تا پریـود شوم؟ در پاسخ به این سؤال میتوانیم قرصهای متنوعی را ذکر کنیم که به شما در زود پریـود شدن کمک میکنند. نورتیسترون، مدروکسی پروژسترون، دوفاستون و انواع قرصهای خوراکی ترکیبی به همراه داروهای گیاهی مختلف در رفع تأخیر و بی نظمی پریـود شما مؤثر هستند. برای اینکه داروهای مذکور بیشترین تأثیرگذاری و کمترین عارضۀ جانبی را داشته باشند، باید تحت نظر پزشک زنان به استفاده از آنها اقدام کنید./۳۶۹۳۰۰
source