تیک تاک به علت قتل یک نوجوان حداقل 1 سال در آلبانی مسدود شد. این شبکه اجتماعی چینی اصلیترین نقش در نزاع جنجالی بین دو نوجوان را ایفا کرده است.
به نقل از دیلی نیوز؛ شبکه اجتماعی تیک تاک که یک شبکه اجتماعی چینی و ویدئومحور است، نزدیک به 2 سال در تنش با دولت آمریکاست. این شبکه اجتماعی هنوز نتوانسته ثابت کند که قصدش از فعالیت در ایالات متحده آمریکا، جاسوسی از این کشور نیست. اخیراً هم دادگاه آمریکا یک قدم به مسدودسازی تیک تاک نزدیکتر شد.
اما با ماجرای تیکتاک و دولت آمریکا کاری نداریم؛ موضوع اصلی خبر امروز، یک قتل است که منجربه مسدودسازی حداقل 1 ساله تیک تاک به علت قتل یک نوجوان در آلبانی شد. موضوع این خبر به نزاع بین دو همکلاسی 14 ساله در آلبانی برمیگردد که در این شبکه اجتماعی با یکدیگر دعوا کرده و سپس یکی از آنها دیگری را به قتل میرساند. همچنین پس از این قتل، ویدئوهایی در این شبکه اجتماعی و در حمایت از این قتل منتشر شده است. ریز و درشت ماجرا را در ادامه مطلب بخوانید.
شرح ماجرای مسدود شدن تیک تاک به علت قتل یک نوجوان
ادی راما، نخست وزیر آلبانی، در حضور جمعی از والدین و خانوادههای دانشآموزان در پایتخت این کشور گفت که تیک تاک مسدود شده است. پس از اعلام این خبر، روزنامه فوق نیز رسماً خبر 1 سال مسدود شدن این شبکه اجتماعی چینی را تأیید کرد.
وی اعلام کرد:
«روند مسدودسازی تیک تاک در طی 6 تا 8 ماه از ژانویه تکمیل میشود. تیک تاک در کشور ما دیگر وجود نخواهد داشت.»
اصل ماجرا به نزاع دو همکلاسی که ظاهراً با هم مشکل داشته و مشکلات خود را در تیک تاک با اوج رساندند، برمیگردد. این موضوع موجب اعتراضات شدیدی در آلبانی شده است.
مطبوعات این کشور گزارش دادهاند که پس از دعوای این دو نوجوان در تیک تاک که منجربه به قنل یکی از آنها شد، ویدئوهایی در حمایت از این قتل در این شبکه اجتماعی منتشر شده است.
نخست وزیر آلبانی در این خصوص بیان کرد:
«مشکل امروز بچههای ما نیستند، مشکل امروز ما هستیم، مشکل امروز جامعه ما است، مشکل امروز تیک تاک و دیگرانی هستند که فرزندان ما را گروگان گرفتهاند.»
این موضوع قطعاً از سمت تیکتک پیگری میشد. براین اساس، تیک تاک از دولت آلبانی خواسته است که فوراً نسبت به مسدودسازی و شرح ماجرا شفافسازی کند. سخنگوی تیکتاک در بیانیهای گفته است که ما هیچ مدرکی پیدا نکردهایم که مهاجم یا قربانی حساب تیکتاک داشتهاند و چندین گزارش در واقع تایید کردهاند که ویدیوهای منتهی به این حادثه در پلتفرمی دیگر منتشر شدهاند، نه تیکتاک.
دولت آلبانی در حالی شبکه اجتماعی تیکتاک را در این کشور مسدود کرده است که این پلتفرم، تحت مالکیت یک شرکت چینی، برای ادامه فعالیت در ایالات متحده تلاش میکند و ممکن است در تاریخ ۱۹ ژانویه 2025 دسترسی خود به بازار آمریکا را از دست بدهد.
علاوه بر این، چندین کشور اروپایی از جمله فرانسه، آلمان و بلژیک محدودیتهایی برای استفاده کودکان از شبکههای اجتماعی در نظر گرفتهاند. همچنین استرالیا قصد دارد در یک قانون جنجالی، استفاده از شبکههای اجتماعی را برای کودکان زیر ۱۶ سال ممنوع کند.
بیشتر بخوانید:
source
کلاس یوس