«سنا»، کارنامه هفتگی 8 فرصت سرمایهگذاری در بورس را بررسی میکند:
بازده همه ابزارهای سرمایهگذاری بورسی مثبت شد
بورس
فصل اقتصاد – تازهترین آمارهای تجمیعی از عملکرد هفته گذشته بازارها و ابزارهای مالی فعال در فرصتهای سرمایهگذاری موجود در بازار سرمایه ایران منتشر شد. طبق آمار مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری در پایان هفته منتهی به 28 آذر 1403، همه 8 ابزارهای مالی فعال در بورس بازده مثبت کسب کردند. در این بین به ترتیب صندوقهای اهرمی و سهامی گوی رقابت را از سیار صندوقها ربوده و با کسب بازده، 4.5 و 4.4 به ترتیب در صدر قرار گرفتند. صندوق های زعفران هم بعد از دو هفته متوالی نزول، بازده مثبت کسب کردند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا) ، در حال حاضر به جز بازار اوراق مشتقه، بازارهای فیزیکی کالایی و…، دستکم 8 ابزار مالی برای سرمایهگذاران خرد در مجموعه بازار سرمایه ایران در حال فعالیت است. این بازارها شامل؛ بازار معاملات سهام بیش از 700 شرکت و ناشر پذیرفته شده در بورس و فرابورس، همچنین حدود 500 صندوق، از جمله، صندوقهای کالایی، مشتمل بر طلا و زعفران، صندوقهای سهامی، صندوقهای با درآمد ثابت، مختلط، اهرمی بازارگردانی و صندوق در صندوق، هستند. به باور کارشناسان، این ابزارهای مالی فرصتهای متنوعی را در اختیار سرمایهگذاران با ریسکپذیریهای متفاوت قرار داده است.
صندوقهای سهامی در اوج
آمار مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس و اوراق بهادار از عملکرد هفته منتهی به 28 آذر 1403 نشان میدهد: میانگین بازده بازار سهام، در هفته گذشته به 5.39 درصد رسید. صندوهای اهرمی و سهامی نیز روند صعودی هفتههای گذشته را ادامه داده و به ترتیب با کسب بازده هفتگی 4.5 و 4.4 بالاترین بازده را داشتهاند.
در این هفته اهرمیها با بیش از 6 هزار 600 میلیارد تومان ورود منابع و خروج 5187 میلیارد تومان با خالص ورود 1465 میلیارد تومان مواجه شدند. همچنین صندوقهای سهامی با 5 هزار میلیارد تومان ورود منابع و خروج 1515 میلیارد تومان، خالص ورود و خروج 3548 میلیارد تومانی تجربه کردند.
اقبال بالای سهامداران به سرمایهگذاری در صندوقهای کم ریسک
آمارهای هفته قبل نشان میدهد؛ درآمد ثابتها همچنان مورد اقبال سهامداران هستند به طوریکه این صندوقها در این بازه زمانی یک هفته ای، 32 هزار 500 میلیارد تومان جذب منابع داشته و با خروج 41 هزار میلیارد تومان پول، خالص ورود و خروج 9182 میلیارد تومانی را تجربه کردند. همچنین بازده این صندوقها طبق هفتههای گذشته 0.5 درصد بوده و یک صندوق درآمد ثابت با بازده 1.2 درصد و صندوق دیگر با کسب بازده 0.2 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین بازدهی را داشته است.
مختلط و صندوق در صندوق
آمار مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس و اوراق بهادار نشان میدهد؛ در هفته یادشده، بازده هفتگی صندوقهای مختلط نیز مثبت 1.6 درصد بود. در این هفته، سرمایهگذاران با ورود بیش از 191 میلیارد تومان و خروج حدود 423 میلیارد تومان پول، خالص ورود و خروج منفی 232 میلیارد تومانی را به ثبت رساندهاند. بیشترین و کمترین بازده نیز در میان این صندوقها 6.2 و 0.4 درصد بوده است.
صندوق در صندوقها نیز بازده مثبت 3.1 درصد را به ثبت رساندهاند. طبق محاسبات انجام شده، سرمایهگذاران در این ابزار، با ورود بیش از 144 میلیارد تومان و خروج حدود 98 میلیارد تومان پول، خالص ورود و خروج منفی 45 میلیارد تومان را به ثبت رساندند. بیشترین بازده 7.6 درصد و کمترین بازده نیز منفی 1.9 درصد بوده است.
زعفران و طلا
صندوقهای کالایی هم در این هفته با مثبت شدن بازده صندوق های زعفران توانستند صعود کنند. در این دوره زمانی، مجموعه صندوقهای زعفران بازده یک درصدی را به ثبت رساندند. این صندوقها توانستند 913 میلیارد ریال منابع تازه جذب کنند.
مجموع صندوقهای طلا هم در این هفته بازده مثبت 3.2 درصدی را به ثبت رساندند. صندوقهای طلا در این هفته بیش از 3 هزار میلیارد تومان منابع جذب کردند. یک صندوق طلا با 3.5 درصد بازده، بیشترین و صندوق طلای دیگری با 2.7 درصد، کمترین بازده را در طول هفته قبل کسب کردند.
source