به گزارش خبرورزشی، براساس چرخه انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی، مدالآوران کشورمان در بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس، قهرمانی اوزان غیرالمپیکی جهان ۲۰۲۴ آلبانی و قهرمانانی که موفق به کسب مدال طلای امیدهای جهان ۲۰۲۴ آلبانی شدهاند، تا مرحله نهایی از حضور در چرخه انتخابی معاف هستند. به رغم اینکه افتخارآفرینانی مثل محمدهادی ساروی، سعید اسماعیلی، علیرضا مهمدی، امین میرزازاده، محمدعلی گرایی، محمدرضا گرایی و ……. از شرکت در رقابتهای شیراز معاف بودند و گروهی از همین نفرات تا مرحله نهایی چرخه انتخابی نیز از حضور در این رقابتها معاف هستند، اما در خلال رقابتهای شیراز اتفاقات تلخ و شیرین و بسیاری رخ داد که جذابیت و حساسیت این پیکارها، بویژه در برخی اوزان را دیدنیتر از همیشه ساخته بود و بعضی از جوانان مستعد و توانمند، با کشتیهای جسورانه و شجاعانهای که گرفتند، موجب امیدواری و دلگرمی کادرفنی تیم ملی و علاقمندان کشتی را فراهم ساختند.
حسن رنگرز و حمید باوفا سرمربیان تیمهای ملی کشتی فرنگی بزرگسالان و جوانان، به عنوان اعضای کمیته فنی این رقابتها، از نزدیک تلاش و عملکردِ مدعیان دوبنده تیم های ملی جوانان، امیدها و بزرگسالان را زیر ذره بین گرفتند تا هیچ یک از کشتیگیران مستعد و آیندهدار (حتی آنهایی که موفق به کسب عناوین اول تا سوم مشترک اوزان خود نشدند، ولی میتوانند به عنوان پشتوانه های خوشآتیه، در آینده تیمهای ملی و کشتی ایران نقش و تاثیر داشته باشند)، از محدوده توجه و برنامههای آینده نگرانه کادرفنی تیمهای ملی دور نمانند.
درهمین رابطه و به منظور اطلاع از نظرات سرمربی تیم ملی پیرامون عملکرد و نتایج مسابقات قهرمانی کشور در برنامه های پیشِ روی تیم ملی، با دکتر حسن رنگرز سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان به گفتگو نشستیم که مرد خوشنام و موفق کشتی فرنگی ایران در میادین المپیک، جهان و رده های سنی مختلف در پاسخ به سوالات خبرورزشی چوابهایی جالب و فنی داد که خلاصه آنها از نظرتان می گذرد:
-هرچند که گروهی از مدال آوران و افتخارآفرینان، همچنین مصدومانی که مستندات پزشکی انها به تایید پزشک معتمد فدراسیون و موافقت کادرفنی تیم ملی رسیده و از حضور در مسابقات شیراز معاف بودند، اما چون سایر مدعیان و نفرات موردنظر کادرفنی، در قهرمانی کشور و مرحله اول چرخه انتخابی، حضوری پررنگ و مناسب داشتند، خوشبختانه شاهد نمایش امیدوارکنندهای از مدعیان تیم ملی و پشتوانه های آینده ساز کشتی بودیم.
-از ابتدای قبول مسئولیت، همانند سالهای گذشته، تمام سعی ما این بوده و هست، که اهمیت و اعتبار چرخه انتخابی تیم ملی و هم مسابقات قهرمانی کشور را نزد همه ملی پوشان و مدعیان دوبنده تیم ملی گوشزد، یادآوری و تاکید کنیم تا همه بدانند که زحمات و تلاش آنها را نادیده نخواهیم گرفت، به همه توجه میکنیم و برای آنها برنامه داریم. برهمین اساس نفرات اول و دوم و بعضاً حتی سوم مسابقات قهرمانی کشور را برای ارزیابی مجدد یا انتخاب قطعی به عنوان ملیپوشان اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۵ به عنوان مرحله سوم چرخه انتخابی تیم ملی معرفی می شوند. (گفتنی است که مسابقات کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی آسیا ۲۰۲۵ روزهای ۱۱ – ۶ فروردین ۱۴۰۴ در منامه پایتخت اردن برگزار میشود.)
-برای انتخاب ملی پوشان آسیایی و حضور در مراحل بعدی چرخه انتخابی، اولویت اصلی و اول ما، حضور و شرکت در مسابقات قهرمانی کشور است که قهرمانی در همین رقابتها، تاثیر زیادی در تصمیمات و برنامه های بعدی ما دارد ولی همه کشتی گیران و مدعیان دوبنده تیم ملی باید به این موضوع مهم توجه داشته باشند که تنها ملاک ما موفقیت در قهرمانی کشور نیست.
-کشتی گیری که دوبنده تیم ملی را می خواهد، اول باید برادری خودش را ثابت کند و بعد ادعای ارث و میراث داشته باشد. ما با رعایت و اجرای چرخه انتخابی، هم شان و جایگاه ملیپوشان، افتخار آفرینان و مدال داران المپیک و جهانی کشورمان را حفظ و حراست می کنیم و هم از جوانان مستعد و توانمندی که به عنوان پشتوانه های ما محسوب می شوند، به خوبی و براساس مقررات و چرخه حمایت می کنیم.
مثلاً کشتی گیری که می خواهد با قهرمان المپیک، مبارزه کند و خودش را یک مدعی لایق و توانمند برای رسیدن به تیم ملی می داند، اول باید خودش را ثابت کند تا بعد بتواند با قهرمان المپیک و براساس چرخه انتخابی مبارزه کند و کشتی بگیرد.
-همه باید برای قهرمانی که مدال طلای المپیک را به دست آورده، احترام قائل شویم. به طور مثال اگر احمدرضا محسننژاد میخواهد با سعید اسماعیلی کشتی بگیرد و رقابت کند، هرگز نباید و نمی تواند در همان مرحله اول با قهرمان طلایی المپیک، کشتی بگیرد. او باید اول برود در یک تورنمنت بینالمللی طلا بگیرد. بعداً در قهرمانی آسیا هم طلا بگیرد تا اجازه یابد با سعید اسماعیلی بهعنوان قهرمان صاحب مدال طلای المپیک، کشتی بگیرد. تازه در همین حالت نیز اگر دوباره قرار به دیدار مستقیم و رو در روی آنها با هم شد، بازهم کفه ترازو به نفع قهرمان المپیک است و با یک پیروزی صاحب دوبنده تیم ملی میشود اما جوان مدعی و مستعد باید حتماً با دو پیروزی به تیم ملی برسد.
-همین روند را برای سعید اسماعیلی نیز اجرا کردیم. سعید اسماعیلی اول به تورنمنت برون مرزی اعزام شد و با کسب مدال طلا، به قهرمانی آسیا رفت. بعد از این که آنجا هم طلا گرفت با محمدرضا گرایی مبارزه کرد. حالا اگر همین امسال (۲۰۲۵) سعید اسماعیلی نتواند به مدال جهانی برسد، سال آینده، او نیز باید مثل محمدرضا گرایی، از صفر شروع کند و با کسب موفقیت در مراحل مورد نظر کادرفنی در چرخه انتخابی، شرایط را جهت رسیدن به دوبنده تیم ملی، برای خودش مهیا و فراهم کند.
source