آزمون آیلتس یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی است که در زندگی یک شخص می‌افتد. دلیل آن هم این است که معمولا افراد به مدرک آیلتس نیاز دارند تا بتوانند خارج از کشور به ادامه تحصیل، کار، یا زندگی بپردازند. اما یکی از مهم‌ترین سوالاتی که پیش می‌آید این است که آیا من بدون این که یک مدرس آیلتس داشته باشم یا در یک دوره آیلتس (آنلاین یا حضوری) شرکت کنم، می‌توانم اقدام به آمادگی برای آزمون آیلتس کنم؟ پاسخ کوتاه این است که بله، اما یک سری اما و اگر وجود دارد که شاید باعث شود شما از آمادگی آیلتس خودخوان منصرف شوید و مستقیم به سراغ یک دوره آمادگی آیلتس بروید.

کتاب آیلتس

تفاوت مهارت‌ها در آمادگی خودخوان آیلتس

می‌توان چهار مهارت اصلی را به دو دسته تقسیم کرد؛ مهارت‌های دریافتی (Receptive) که شامل لیسنینگ (IELTS Listening) یا همان شنیدار و ریدینگ (IELTS Reading) یا همان خوانش می‌شوند، و مهارت‌های تولیدی (Productive) که شامل رایتینگ (IELTS Writing) یا همان نوشتار و اسپیکینگ (IELTS Speaking) یا همان گفتار می‌شوند.

در رابطه با تفاوت این مهارت‌ها بخصوص در آزمون آیلتس باید گفت که در مهارت‌های دریافتی شما با تمرین و حتی بدون بازخورد یک مدرس حرفه‌ای آيلتس می‌توانید به شکل مداوم به کار روی نمونه سوالات آیلتس بپردازید و کم‌کم آماده شوید، چراکه سوالات موجود در آیلتس که برای سنجش این مهارت‌ها هستند پاسخ‌های مشخصی دارند و نیاز به تحلیل آنها نیست. اما این موضوع در مهارتهای تولیدی کاملا متفاوت است و رایتینگ و اسپیکینگ هر دو در آزمون آیلتس بر اساس تحلیل و ارزیابی ممتحن نمره‌دهی می‌شوند و با توجه به همین موضوع هم، بازخورد و نمره‌دهی یک مدرس آیلتس تفاوت بسیار زیادی با کاری که خودتان انجام می‌دهید دارد.

در نتیجه اگر اصرار دارید که خودخوان برای آزمون آماده شوید، توصیه ما این است که حداقل برای مهارت‌های رایتینگ و اسپیکینگ در دوره آمادگی آیلتس شرکت کنید.

تفاوت در منابع

در این بحثی نیست که از بین منابع آیلتس، منابع بسیار خوبی برای مطالعه‌ی خودخوان آیلتس وجود دارند – از جمله‌ی این منابع می‌توان به سری کتاب‌های … for IELTS انتشارات Collins اشاره کرد. حال موضوعی که پیش می‌آید این است که وجود و حضور یک مدرس چه تاثیری می‌تواند در منابع مورد استفاده داوطلب داشته باشد؟

زمانی که یک مدرس آیلتس (مخصوصا شخصی که خود تجربه موفقی در آزمون آیلتس داشته باشد) بخواهد به شما منابعی را معرفی کند، این کار را بر اساس فاکتورهای متنوعی انجام می‌دهد؛ از جمله نوع یادگیری شما، بروز بودن منابع، سطح دانش زبانی شما، نقاط قوت و ضعف شما، و بسیاری فاکتورهای دیگر. همچنین زمانی که در حال طی کردن یک دوره آیلتس هستید، ممکن است بعضا با توجه به تغییرات مختلف نیاز به تغییر منابع هم باشد که این کار هم ریسک‌های خودش را دارد. با وجود همه‌ی این موارد این که یک مدرس منابع را به شما معرفی کند و با هم روی آنها کار کنید، احتمال موفقیت بسیار بیشتری نسبت به حالت خودخوان دارد.

آیلتس

تفاوت در سرعت

یکی دیگر از موارد مهم سرعت آمادگی شما برای آزمون آیلتس است. این که شما به شکل خودخوان به آمادگی آزمون بپردازید به خودی خود مشکلی ندارد. اما مشکلی که هست این است که ممکن است شما از حداکثر سرعت خود بهره نبرید، یا برعکس، زیادی سرعت بالایی داشته باشد، در حدی که به کیفیت یادگیری شما آسیب بزند.

وجود یک مدرس به شما کمک می‌کند سرعت درست خود را پیدا کنید و همچنین در هر نقطه از مسیر و برنامه آمادگی آزمون آیلتس، سرعت خود را نسبت به اقتضای شرایط آداپته کنید و این موضوع زمانی اهمیت دوچندان پیدا می‌کند که شما یک موعد (Deadline) مشخص داشته باشید یا حتی برای شرکت در آزمون ثبت‌نام‌تان را انجام داده باشید.

تفاوت در افراد

این که شما بتوانید به شکل خودخوان برای آزمون آیلتس آماده شوید یا نه، تا حد زیادی نیز بستگی به ویژگی‌های فردی شما دارد. برای شروع، می‌توانید به الگوهایی که تا بحال در زندگی‌تان رخ داده‌اند نگاه کنید. آیا در گذشته معمولا برایتان راحت‌تر بوده که یک مدرس داشته باشید یا خودتان به مطالعه و آمادگی برای یک آزمون بپردازید؟ در چند درصد مواقع در آمادگی خودخوان برای یک آزمون موفق عمل کرده‌اید (در اینجا تعریف‌مان از موفقیت این است که نمره‌ای را که می‌خواستید به دست آورده باشید یا بالاتر)؟ معمولا در یادگیری خودخوان سرعت‌تان بالاتر است یا زمانی که در یک دوره شرکت می‌کنید و یک مدرس به شما می‌آموزد؟‌

با پرسیدن سوالات اینچنینی می‌توانید اطمینان بیشتری حاصل کنید که آیا آمادگی آیلتس بدون دوره و کلاس برای شما مناسب است یا نه؟ البته، یکی دیگر از فاکتورهایی که باید در نظر داشته باشید این است که حرفه‌ای بودن مدرس تاثیر زیادی بر پاسخ سوالاتی که بالاتر مطرح کردیم دارد.

اگر یکی یا بیش از یکی از ویژگی‌هایی که می‌گوییم را در یک مدرس آیلتس دیدید احتمالا او یک مدرس خوب یا عالی به شمار می‌آید. مدرس آیلتسی که خود Native Speaker (انگلیسی‌زبان) است و توانایی تدریس هم دارد، مدرس آیلتسی که سابقه زندگی یا تحصیل خارج از کشور را داشته باشد، مدرسی که خود تجربه موفقی از شرکت در آزمون آیلتس داشته باشد.

دوره آیلتس

تفاوت در برنامه‌ریزی

یکی از مهم‌ترین عوامل در موفقیت در آزمون آیلتس برنامه‌ریزی کامل و درست برای این آزمون است. در این که احتمال این وجود دارد که یک نفر بتواند به درستی و به خوبی برای گرفتن نمره مطلوب در آیلتس یا حتی بالاترین نمره آیلتس برنامه‌ریزی کند شکی نیست. اما باید بپذیریم که برنامه‌ریزی‌ای که یک مدرس حرفه‌ای برای شما انجام می‌دهد بسیار متفاوت از برنامه‌ریزی شما به عنوان زبان‌آموز است. به عنوان مثال یک مدرس آیلتس خیلی از فاکتورهای مختلف را در برنامه‌ریزی خود می‌گنجاند که به چند مورد از آنها در ادامه می‌پردازیم:

  • زمان شما و Deadline شما برای آزمون
  • نقاط ضعف و قوتتان
  • مشغله‌ها و پخش زمانی که در طول روز دارید
  • تجارب و نحوه یادگیری شما و همچنین دانش فعلی که در زبان انگلیسی یا حتی در زمینه آزمون آیلتس دارید
  • کشش شما از لحاظ زمانی و انرژی‌ای که برای یادگیری دارید

تفاوت در سنجش

یک مدرس خبره از آزمون ماک آیلتس و همچنین راه‌های مختلف استفاده می‌کند تا عملکرد شما را در بخش‌های مختلف آزمون آیلتس بسنجد و این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد.

با این که شما هم می‌توانید خود را بسنجید، زمانی که یک مدرس این کار را انجام می‌دهد و این کار در بستر یک دوره آیلتس انجام می‌شود نکات بسیاری مورد توجه قرار می‌گیرد که احتمال این که خودتان متوجه آنها نشوید بالاست.

سخن آخر

به شکل کلی با این که می‌توان به شکل خودخوان برای آزمون آيلتس آماده شد، تفاوت‌هایی که یک مدرس حرفه‌ای و دوره آیلتس خوب در یادگیری ما و سرعت و حتی نتیجه ایجاد می‌کنند باعث می‌شود که بخواهیم بیشتر به سمت کلاس و دوره متمایل باشیم و این موضوع کاملا منطقی است.

رپورتاژ / ۳۸۶۷۳۰

source

توسط petese.ir