بیوگرافی منصور یاقوتی و همسرش +علت فوت و درگذشت
بیوگرافی
منصور یاقوتی نوسنده کرمانشاهی متولد ۵ دی ماه ۱۳۲۷ در روستای کیوهنان شهرستان سنقر استان کرمانشاه بوده که متاسفانه ۸ دی ماه به علت بیماری در ۷۶ سالگی درگذشت. یاقوتی یکی از چهرههای شاخص در میان نویسندگان دهه ۴۰ و ۵۰ ایران است که در میان اهالی ادب به چخوف ایران معروف شده است.
بیوگرافی و زندگینامه منصور یاقوتی
وی ۵ دی ماه ۱۳۲۷ در روستای کیوهنان شهرستان سنقر استان کرمانشاه متولد شده و از نویسندگان بنام کرمانشاهی می باشد.
علت فوت و درگذشت
منصور یاقوتی، نویسنده برجسته کرمانشاهی، امروز(هشتم دی) پس از تحمل مدتها رنج بیماری، در سن ۷۶ سالگی درگذشت. پیشتر همسر منصور یاقوتی گفته بود: فعلا وضعیت این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان و پژوهشگر معاصر تثبیت شده است.
ازدواج و همسر
اقای یاقوتی در اوج جوانی ازدواج کرده و دارای همسر و زندگی مشترک بود.
سوابق و آثار
منصور یاقونی نویسنده و داستاننویس، شاعر و منتقد ادبی معروف اهل کرمانشاه است که در زمینه داستان کوتاه و داستان بلند فارسی متون درخشانی خلق کرد
از ورحوم یاقوتی آثاری مانند آواز کوه، داستانهای آهو دره، قصههای زاگرس، آیین یارسان در اساطیر قوم کرد، حماسه بابک خرمدین، خرچنگ بلندپرواز، دهقانان، چراغی بر فراز مادیان کوه، افسانههایی از دهنشینان کرد، گل خاص، پاجوش، مردان فردا، سالهای پرخاطره، با بچههای ده خودمان، زخم، درخت خشک و باغ پرگل برجای مانده است.
شزوع نویسندگی
منصور یاقوتی نویسندگی را از ۱۹ سالگی شروع کرد و نخستین کتابش را در دهه ۴۰ به چاپ رساند. عناوینی همچون «زخم»، «گل خاص»، «زیر آفتاب»، «چراغی بر فراز مادیان کوه»، «بن بست»، «داستانهای آهو دره»، «تنهاتر از ماه»، «چشم هیچکاک»، «خرچنگ بلند پرواز» و «حماسه بابک خرمدین» از آثار او به شمار میآید.
پس از مهاجرت خانوادهاش به شهر کرمانشاه در ۷ سالگی، تحصیلات ابتدائی در مدرسه داریوش در کرمانشاه و دوران دبیرستان را در مدرسه کزازی گذراند و موفق به دریافت دیپلم ادبی شد. پس از آن به عنوان سپاهی دانش به روستاهای کردنشین کرمانشاه رفت و به آموزگاری پرداخت. مهرماه ۱۳۵۰ به صورت رسمی به استخدام وزارت آموزش و پرورش درآمد و پس از پنج سال فعالیت به عنوان آموزگار روستا، در شهر کرمانشاه به تدریس در مدرسهٔ حسینعلی گویا پرداخت.
دستگیری و زندان
یاقوتی نخستین بار در دوران تحصیل در دبیرستان کزازی در کرمانشاه در سال ۱۳۴۶ دستگیر شد. دستگیری دوم وی در سال ۱۳۵۶ و در زمان حکومت نظامی ازهاری بود. وی در این زمان از زندان شهربانی کرمانشاه به زندان کمیته مشترک ضدخرابکاری برده شد و بعد از انقلاب از زندان آزاد شد.
source