اسپرسوساز دستگاهی جذاب و منحصربفرد برای تهیه‌ی نوشیدنی‌های بر پایه‌ی قهوه‌ اسپرسو است؛ اگر اهل نوشیدن قهوه و نوشیدنی‌های وابسته به آن هستند، خرید یک دستگاه اسپرسوساز خانگی یا نیمه صنعتی می‌تواند عصرهای تابستانی‌‌تان را خنک و پر انرژی و روزهای زمستانی‌تان را گرم و دلچسب نماید. در واقع قهوه اسپرسو قلب نوشیدنی‌های قهوه‌ای است و می‌توان انواع نوشیدنی و دسر را با آن تهیه کرد و هر ذائقه‌ای را پوشش داد. در ادامه به شما خواهیم گفت چه کارهایی می‌توانید با دستگاه قهوه ساز خانگی خود انجام دهید!!!

اسپرسوساز

یک شات اسپرسو!

قهوه اسپرسو اولین نوشیدنی است که می‌‍توان با یک دستگاه اسپرسو ساز خانگی یا نیمه صنعتی آن را تهیه کرد. یک شات قهوه اسپرسو از عصاره‌گیری دانه‌های قهوه تحت فشار بخار بالا (۹ بار و بیشتر) به دست می‌آید که طعمی غلیظ و تلخ دارد. یک شات اسپرسو به طور تقریبی ۳۰ میلی‌لیتر نوشیدنی قهوه است که کرما و فوم طلایی رنگی بر روی آن قرار می‌گیرد. هر چه توان دستگاه اسپرسوساز بالاتر باشد و کیفیت دانه‌ی قهوه بیشتر باشد، اسپرسوی به دست آمده کرمای بیشتر و طعم دلپذیرتری دارد. یک شات اسپرسو پایه‌ی تمام نوشیدنی‌هایی است که با قهوه تهیه می‌شود.

در زبان ایتالیایی به عصاره غلیظ قهوه اسپرسو، ریسترتو (به معنای محدود) و به عصاره‌ی رقیق‌تر که حاصل عصاره‌گیری در مدت طولانی‌تری است، لانگو (به معنای طولانی) گفته می‌شود.

آمریکانو

این نوشیدنی در واقع همان قهوه‌ی اسپرسو است که غلظت آن کمتر است؛ برای تهیه‌ی قهوه‌ی آمریکانو یک یا دو شات اسپرسو را در حجم یک لیوان با آب جوش مخلوط می‌کنند که نتیجه‌ی آن قهوه‌ی اسپرسو با طعم خفیف‌تر و حجم بیشتر است که می‌تواند برای بسیاری افراد دلچسب‌تر از نوشیدن اسپرسو تلخ و تنها باشد. آمریکانو هم به صورت داغ و هم به صورت سرد و همراه با یخ سرو می‌شود.

ماکیاتو

ماکیاتو از ترکیب یک شات اسپرسو با نصف همان مقدار کف شیر به دست می‌آید. این نوشیدنی مناسب کسانی است که تلخی قهوه را دوست ندارند اما از طعم ملایم‌تر و اصیل آن لذت می‌برند. واژه‌ی ماکیاتو به معنای لکه‌دار است و قهوه‌ی اسپرسویی را معرفی می‌کند با مقداری کف شیر لکه‌دار شده است!!!

کاپوچینو

این نوشیدنی از نسبت یک به یک به یک قهوه اسپرسو، فوم شیر و شیر به دست می‌آید و یک نوشیدنی ایتالیایی مشهور است که در تمام دنیا شناخته شده است.کاپوچینو از اسم راهبان ایتالیایی که کلاه‌های کشیده و نوک‌تیز بر سر می‌گذارند، به دست آمده است و از تداعی کننده کلاه قهوه‌ای این افراد در کنار رنگ سفید و پریده‌ی صورت آن‌ها است! کاپوچینو مشهورترین نوشیدنی بر پایه‌ی قهوه است که برای تهیه‌ی آن کافی است یک شات اسپرسو را به همان مقدار شیر داغ و همان اندازه فوم شیر (یا همان شیر بخار داده شده)، مخلوط کنید. برای ایجاد طعم بهتر می‌توانید کمی پودر کاکائو یا پودر دارچین به این نوشیدنی بیفزایید و در صورت تمایل آن را با شکر میل کنید.

اسپرسوساز

کورتادو

این نوشیدنی از یک شات اسپرسو و مقدار برابر شیر فوم داده شده به دست می‌آید و تفاوت آن با کاپوچینو در این است که در کورتادو طعم اسپرسو غالب است و برای افرادی مناسب است که به طعم اسپرسوی خالص علاقه‌ای ندارند و ترجیح می‌دهند طعم لطیف‌تر آن را تجربه کنند.

لاته

طرز تهیه‌ی لاته مشابه کاپوچینو است با این تفاوت که یک شات اسپرسو با مقدار مساوی یا کمی بیشتر شیر فوم داده شده، مخلوط می‌شود. (در لاته به جای کف شیر از شیر فوم داده شده استفاده می‌شود) لاته میزبان خوبی برای هنرنمایی‌های زیبا و خیال‌انگیز است که به لاته آرت مشهور است؛ لاته طعمی دلچسب و کرمی دارد و محبوبیت بسیاری بین قهوه‌خورها دارد. اگر به طعم شیرین نوشیدنی علاقه دارید، می‌توانید کمی شکر به فنجان زیبای لاته‌تان اضافه کنید.

فلت وایت

این نوشیدنی بسیار به لاته شبیه است با این تفاوت که در فرایند بخاردهی شیر، به مقدار فوم کمتری بسنده می‌شود. فلت وایت طعم قوی‌تری از اسپرسو را نسبت به لاته می‌دهد و معمولا از دو شات قهوه برای تهیه‌ی آن استفاده می‌شود. این نوشیدنی مخصوص افرادی است که مقدار زیاد فوم و شیر لاته مورد پسندشان نیست و نیاز به قهوه‌ی قوی‌تر و غلیظ‌تری دارند.

موکا

موکا از ترکیب یک شات اسپرسو به همراه شیر بخار داده شده و شربت شکلات به دست می‌اید که معمولا با خامه فوم داده شده تزیین و ترکیب می‌شود. موکا نوشیدنی دلچسب و شیرینی است و برای علاقمندان به شکلات، گزینه‌ای محبوب و غیرقابل چشم‌پوشی است.

اسپرسوساز

آیس اسپرسو

این نوشیدنی همانطوری که از نامش پیدا است، یک شات اسپرسو است که بر روی یخ ریخته می‌شود و به صورت سرد سرو می‌شود. آیس اسپرسو برای تابستان‌ها نوشیدنی مناسبی است و می‌تواند در ترکیب نوشیدنی‌های خنک تابستانی به جای اسپرسوی داغ قرار گیرد.

آیس لاته

این نوشیدنی همانند لاته است با این تفاوت که از یک شات اسپرسو با همان مقدار فوم شیر سرد تهیه می‌شود که بر روی یخ سرو می‌شود. آیس لاته طعمی مشابه لاته دارد و تنها تفاوت آن در دمای سرد و خنک می‌باشد.

آیس کاپوچینو

آیس کاپوچینو دقیقا مانند کاپوچینو تهیه می‌شود با این تفاوت که از شیر سرد فوم داده شده استفاده می‌شود و نوشیدنی با چند قالب یخ سرو می‌شود. آیس کاپوچینو طعم دلچسبی دارد و در گرمای تابستان انتخاب مناسبی برای طرفداران قهوه است.

کافه کن پانا

این نوشیدنی از ترکیب یک شات اسپرسو و خامه‌ی زده شده به دست می‌آید و طعمی نرم و خامه‌ای دارد. چنانچه خامه شیرین باشد، طعم کافه کن پانا شیرین‌تر خواهد بود.

کافه بلاف یا شیک قهوه

این نوشیدنی از ترکیب یک شات اسپرسو، مقداری شیر و شکر و یخ به دست می‌آید و مانند یخ در بهشت با بلندر تهیه می‌شود و یک نوشیدنی خنک تابستانی است.

سخن پایانی

نوشیدنی‌های بسیاری هستند که بر پایه‌ی قهوه اسپرسو تهیه می‌شوند که همانطوری که مشاهده کردید، در ماهیت فرق چندانی با یکدیگر ندارند و فقط از نظر طعم و عطر کمی با یکدیگر متفاوت هستند. برای تهیه‌ی این نوشیدنی‌ها به یک دستگاه اسپرسوساز باکیفیت و مناسب احتیاج دارید که بتواند بهترین عصاره را از دانه‌‌های تازه قهوه بدست آورد. کیفیت و کارایی دستگاه قهوه‌ساز و همچنین کیفیت و تازه بودن دانه‌های قهوه، دو عامل مهمی هستند که به شما کمک می‌کند بتوانید بهترین نوشیدنی‌های تابستانی یا زمستانی را بر پایه‌ی قهوه تهیه کنید./۳۸۹۹۷۶

source

توسط petese.ir