گزارشهای منتشر شده حاکی از آن هستند که ممنوعیت فروش آیفون 16 در اندونزی با وجود سرمایهگذاریهای هنگفت اپل در این منطقه، همچنان ادامه دارد.
حدود دو ماه پیش مشخص شد که دولت اندونزی فروش پرچمداران جدید غول فناوری آمریکایی در این منطقه را ممنوع اعلام کرده است. دولت اندونزی برای پذیرش شرکتهای خارجی قوانینی دارد. آنطور که مشخص است اگر برندی قصد عرضه محصولات خود در این منطقه دارد را دارد، باید 35 درصد از محصولاتش را داخل اندونزی تولید کند.
ممنوعیت فروش آیفون 16 در اندونزی همچنان ادامه دارد
بر اساس گزارشهای منتشر شده، خلف وعده اپل به ممنوعیت فروش آیفون 16 در این منطقه منجر شده است. کمی بعد اپل اعلام کرد که حاضر است برای پایان دادن به مشکلات بوجودآمده مبلغ سرمایهگذاریهای خود را در این منطقه تا سقف 1 میلیارد دلار افزایش بدهد که نسبت به پیشنهادات قبلی این شرکت (۱۰ میلیون دلار و ۱۰۰ میلیون دلار) افزایش قابلتوجهی محسوب میشود.
به گزارش macrumors، آگوس گومیوانگ کارتاساسمیته، وزیر صنعت اندونزی، در تاریخ 17 دی 1403 با نیک آمان، معاون امور دولتی جهانی اپل، ملاقات کرد تا در خصوص سرمایهگذاریهای جدید این شرکت گفتگو کنند؛ اما کمی بعد آگوس در جمع خبرنگاران اعلام کرد «مبلغ پیشنهادی اپل کافی نیست.»
غول فناوری آمریکایی اعلام کرد که برای سرمایهگذاری یک میلیاردی دلاری در اندونزی و احداث کارخانهای برای تولید دستگاههای ردیاب AirTag آمادگی دارد. آنطور که مشخص است دولت اندونزی با احداث کارخانه جدید موافقت کرده؛ اما آن را به عنوان بخشی از تعهدات اپل نپذیرفته است؛ چراکه طبق اعلام وزیر صنعت اندونزی، این کارخانه جزئی از تولیدات داخلی آیفون محسوب نمیشود.
آگوس با بیان اینکه دولت فقط قطعات مرتبط با گوشیهای همراه را در نظر میگیرد، در این باره توضیح داد:
وزارت صنعت هیچ مبنایی برای صدور گواهی محتوای داخلی بهعنوان مجوز فروش آیفون ۱۶ ندارد، زیرا این کارخانه ارتباط مستقیمی با قطعات آیفون ندارد.
با این حال وزیر سرمایهگذاری اندونزی روز سهشنبه (16 دی 1403) اعلام کرد که کارخانه جدید اپل از سال آینده شروع به فعالیت میکنند. توافقنامه جدید نشان میدهد که سهم این بازار به شکل قابلتوجهی برای شرکتهای بینالمللی اهمیت دارد.
source
کلاس یوس