رقابت فضایی میلیاردرها امروز وارد مرحله جدیدی شد، چرا که شرکت بلو ارجین متعلق به جف بزوس با موفقیت راکت 97.5 متری نیو گلن | New Glenn را از پایگاه کیپ کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب کرد.

ساعت ۲:۰۳ بامداد به وقت شرق آمریکا، هفت موتور قابل استفاده مجدد BE-4 نیو گلن روشن شدند تا راکت NG-1 را به فضا بفرستند. مرحله دوم راکت و محموله آن با موفقیت به مدار رسیدند و هدف اصلی مأموریت بلو ارجین محقق شد. همچنین، محموله «بلو رینگ پث‌فایندر» با موفقیت فعال شد و در حال دریافت داده‌ها و عملکرد مطلوبی دارد.

پرتاب نیو گلن بلو اورجین

در همین حال، بوستر مرحله اول که با نام عجیب و غریب So You’re Telling Me There’s A Chance (پس به من می‌گی یه شانسی هست!) شناخته می‌شد، به‌طور خودکار به سمت سکوی فرود خود در اقیانوس اطلس، در فاصله چندصد مایلی از محل پرتاب، حرکت کرد.

با نزدیک شدن به سکوی فرود «جکلین»، ارتباط بوستر با مرکز کنترل قطع شد و ارسال داده‌ها متوقف گردید. بلو ارجین تأیید کرد که بوستر در هنگام فرود از دست رفته است. این شرکت قصد دارد دوباره در بهار آینده این فرآیند را تکرار کند.

فرایند پرتاب نیو گلن بلو اورجین

با این حال، هدف اصلی بلو ارجین از پرتاب امروز، رساندن نیو گلن به مدار بود و هر دستاورد دیگری فراتر از این، یک امتیاز اضافی محسوب می‌شد. دیو لیمپ، مدیرعامل بلو ارجین، پیش از پرتاب امروز گفت: «مهم نیست چه اتفاقی بیفتد، چیزهای زیادی یاد خواهیم گرفت.»

بلو ارجین در آرزوی دستیابی به اسپیس ایکس

شرکت بلو ارجینBlue Origin) ) به معنی خاستگاه آبی (اشاره به کره‌ی زمین) یک شرکت خصوصی آمریکایی فعال در زمینه هوافضاست که در سال ۲۰۰۰ توسط جف بزوس، بنیانگذار آمازون، راه‌اندازی شد. دفتر مرکزی این شرکت در کنت ایالت واشینگتن است. این شرکت هدف خود را کاهش هزینهٔ سفرهای فضایی به وسیلهٔ موشک‌های با قابلیت استفاده مجدد است. هدفی که شرکت اسپیس ایکس متعلق به ایلان ماسک زودتر به آن دست یافته است.

مقایسه نیو گلن بلو ارجین

پرتاب امروز پس از تقریباً یک دهه توسعه انجام شد و به نوعی هشداری برای اسپیس ایکس متعلق به ایلان ماسک محسوب می‌شود. نیو گلن ظرفیت حمل مشابهی با راکت فالکون هوی اسپیس‌ایکس دارد و قرار است محموله‌ها را با استفاده از سکوی پرتاب قابل استفاده مجدد به فضا بفرستد.

این محموله‌ها شامل ماهواره‌های پروژه کویپر آمازون هستند که رقیبی برای سرویس اینترنت پرسرعت و کم‌تأخیر استارلینک محسوب می‌شوند. پیش‌بینی می‌شود اولین گروه از این ۳,۲۳۶ ماهواره به زودی توسط راکت فالکون ۹ اسپیس‌ایکس به مدار پایین زمین فرستاده شوند، پیش از آنکه نیو گلن مسئولیت حمل این محموله‌های سنگین را بر عهده بگیرد.

لیمپ در این باره گفت: «من به شدت افتخار می‌کنم که نیو گلن در اولین تلاش خود به مدار رسید. ما می‌دانستیم که فرود موفق بوستر در اولین تلاش، هدفی بلندپروازانه است. از امروز درس‌های زیادی می‌گیریم و در پرتاب بعدی خود در بهار آینده دوباره تلاش خواهیم کرد.»

source
کلاس یوس

توسط petese.ir