زبان برنامه‌نویسی پایتون، زبانی است که به کمک فریم‌ورک های خود، امکان توسعه وب و اپلیکیشن‌های تحت وب را برای برنامه‌نویسان فراهم کرده است. از جمله محبوب‌ترین فریم‌ورک‌هایی که می‌توانید برای این کار از آن‌ها استفاده کنید می‌توان به فریم‌ورک‌های Reflex، جنگو، Flask، pyramid، Streamlit، CherryPy، Gradio و Bottle اشاره کرد. در ادامه این مطلب، قصد داریم درباره هریک از فریمورک های پایتون برای توسعه وب صحبت کرده و اطلاعاتی را به شما ارائه دهیم. اگر شما هم قصد یادگیری هریک از این فریم‌ورک‌ها را دارید، پیشنهاد می‌کنیم حتما در بوت کمپ برنامه نویسی پایتون شرکت کنید.

بهترین فریمورک‌های پایتون برای توسعه وب

فریم‌ورک چیست؟

فریم ورک پایتون چیست؟ قبل از این‌که بخواهیم درباره بهترین فریم‌ورک‌های پایتون برای توسعه وب صحبت کنیم، باید بدانید که فریم‌ورک، در واقع مجموعه‌ای از کدهای از پیش نوشته شده است که به شما کمک می‌کند تا بتوانید کدنویسی خود را سریع‌تر کرده و از ابزارهای آماده‌ای که در این زمینه وجود دارند استفاده کنید. فریم‌ورک‌هایی که در حوزه وب وجود دارند، این امکان را برای شما فراهم می‌کنند تا بتوانید سریع‌تر سایت‌های خود را طراحی کرده و به این ترتیب، عملکرد بهتری در برنامه‌نویسی وب به کمک زبان برنامه‌نویسی پایتون داشته باشید.

آشنایی با فریم‌ورک Reflex

Reflex یکی از بهترین فریم‌ورک‌های پایتون است که می‌توانید از آن برای توسعه وب استفاده کنید. این فریم‌ورک به شما اجازه می‌دهد تا تمام پشته وب خود را به طور کامل به کمک زبان پایتون ایجاد کنید. این فریم‌ورک به شکلی طراحی شده که امکان ادغام فرانت‌اند و بک‌اند را برای توسعه‌دهندگان فراهم کرده و بیش از ۶۰ مولفه داخلی را هم برای توسعه وب به توسعه‌دهندگان ارائه می‌دهد. از جمله دلایلی که باعث می‌شوند تا این فریم‌ورک از فریم‌ورک‌های محبوب پایتون برای توسعه وب باشد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- به شما کمک می‌کند تا هم در زمینه فرانت‌اند و هم بک‌اند فعالیت داشته باشید.

۲- کنترل کاملی روی ارتباط بین‌ فرانت‌اند و بک‌اند دارد.

۳- از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار بوده و امکان ادغام با SQLAlchemy را نیز برای شما فراهم کرده است.

۴- مستقرکردن کدهایی که به کمک این فریم‌ورک نوشته شده‌اند بسیار راحت بوده و معمولا برای انجام این کار هیچ مشکل خاصی نخواهید داشت.

۵- مدیریت پایگاه داده را برای شما راحت‌تر می‌کند.

آشنایی با فریم‌ورک Django

آشنایی با فریم‌ورک Django

محبوب‌ترین و قدیمی‌ترین فریم‌ورک زبان پایتون که می‌توانید از آن برای توسعه وب استفاده کنید، فریم‌ورک Django است. این فریم‌ورک، دارای طراحی ساده و در عین حال کاربردی است که می‌تواند توسعه وب را برای شما تسهیل کند. این فریم‌ورک، در حال حاضر چهارمین فریم‌ورک برتر در دنیا برای توسعه وب شناخته شده است که امکان اتصال کدها به پایگاه داده را برای شما فراهم کرده و تقاضای زیادی برای آن، در بازار کار توسعه وب وجود دارد.

به گفته سایت https://wiki.python.org/moin/WebFrameworks:

The Web framework for perfectionists (with deadlines). Django makes it easier to build better Web apps more quickly and with less code. Django is a high-level Python Web framework that encourages rapid development and clean, pragmatic design. It lets you build high-performing, elegant Web applications quickly. Django focuses on automating as much as possible and adhering to the DRY (Don’t Repeat Yourself) principle.”

ترجمه: “فریم‌ورک جنگو، برای کمال‌گرایان طراحی شده که ساختن برنامه‌های تحت وب را راحت کرده و با بالابردن سرعت و پایین آوردن تعداد خطوط کد، به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند. این فریم‌ورک، یک فریم‌ورک سطح بالای پایتون است که شما را به کدنویسی تمیز تشویق می‌کند. این فریم‌ورک، به شما اجازه می‌دهد تا به سرعت‌ اپلیکیشن‌های وب زیبا و با کارایی بالا را طراحی کنید. جنگو، روی خودکارسازی فرایندها و پایبندی به اصل DRY تمرکز دارد.”

از جمله مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزایای این فریم‌ورک پایتون برای توسعه وب، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- دارای ویژگی‌های امنیتی داخلی بسیار پیشرفته‌ای است.

۲- بسیار مقیاس‌پذیر بوده و کاملا همه‌کاره است.

۳- دارای سیستم ORM برای مدیریت یکپارچه پایگاه داده است.

۴- مسیریابی URL را برای شما ساده‌تر کرده است.

۵- دارای جامعه توسعه‌دهندگان و مستندات قوی برای یادگیری است.

فریم‌ورک Flask و مزایای آن

اگر شما هم به دنبال پیداکردن بهترین فریم‌ورک‌های پایتون برای توسعه وب هستید، باید بدانید که Flask می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای شما باشد. این فریم‌ورک بسیار سبک بوده و کارکردن با آن نیز راحت‌ خواهد بود. با استفاده از این فریم‌ورک، می‌توانید خیلی راحت انواع میکروسرویس‌های نرم‌افزاری را در هنگام توسعه وب ایجاد کرده و برای ایجاد انواع APIها هم امکان استفاده از آن را خواهید داشت.

از جمله دلایل مهمی که باعث می‌شود تا این فریم‌ورک، یکی از بهترین فریمورک‌ های پایتون برای توسعه وب به شمار بیاید، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- این فریم‌ورک بسیار سبک بوده و شروع یادگیری و کارکردن با آن هم بسیار ساده است.

۲- انعطاف‌پذیری بالایی داشته و برای توسعه‌دهندگان وب می‌تواند بهترین انتخاب باشد.

۳- قابلیت سفارشی‌سازی بالایی داشته و می‌توانید ماژول‌های آن را براساس نیازی که دارید، شخصی‌سازی کنید.

۴- از اکوسیستم بزرگی برخوردار است که تقریبا به تمامی سوالات شما در زمینه توسعه وب پاسخ می‌دهند.

۵- از قابلیت همزمانی پشتیبانی می‌کند که برای توسعه وب اپلیکیشن‌ها کاربردهای زیادی دارد.

۶- نیاز به استفاده از کتابخانه‌های زیادی نداشته و خود این فریم‌ورک، تقریبا ابزارهای کاملی را برای توسعه وب به شما ارائه می‌دهد.

فریم‌ورک های وب پایتون

فریم‌ورک Pyramid و کاربردهای آن

اگر شما هم قصد آشنایی با بهترین فریمورک های پایتون در زمینه توسعه وب را دارید، باید بدانید که Pyramid می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌ها برای شما باشد. این فریم‌ورک به‌صورت کاملا متن باز طراحی شده و توسعه‌دهندگان باتجربه پایتون، معمولا از آن استفاده می‌کنند. این فریم‌ورک قابلیت مقیاس‌پذیری بالایی داشته و جز انعطاف‌پذیرترین فریم‌ورک‌های پایتون برای توسعه وب نیز به شمار می‌آید. از جمله ویژگی‌ها و مزایای مهم این فریم‌ورک، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- مستقل از پلتفرم بوده و خیلی راحت می‌توانید آن را توسعه و گسترش دهید.

۲- خیلی راحت می‌توانید از آن برای اپلیکیشن‌های تحت وب کوچک و بزرگ استفاده کنید بدون این‌که محدودیتی برای شما به وجود بیاید.

۳- از تولید فرم‌های HTML و اعتبارسنجی این فرم‌ها پشتیبانی می‌کند.

۴- قالب‌بندی و مسیریابی انعطاف‌پذیری دارد.

۵- می‌تواند انواع راهکارهای سفارشی را برای حل مشکلات برنامه‌نویسی شما در زمینه توسعه وب ارائه دهد.

۶- از قابلیت تست فوق‌العاده‌ای برخوردار بوده و ابزارهای جامع و کاملی را هم در این زمینه به شما ارائه می‌دهد.

فریم‌ورک Streamlit و ویژگی‌های آن

یکی از بهترین فریم‌ورک‌های زبان برنامه‌نویسی پایتون که می‌توانید از آن برای توسعه وب استفاده کنید، Streamlit است. این فریم‌ورک توانایی بالایی در تبدیل اسکریپت‌ها به وب اپلیکیشن‌های جذاب را دارد و به شما کمک می‌کند تا با حداقل کد ممکن اقدام به ساخت پروژه‌های خود کنید. علاوه بر این، باید دقت داشته باشید که برای اپلیکیشن‌هایی که رابط کاربری پیچیده‌ای دارند هم می‌توانید از این فریم‌ورک استفاده کرده و از مزایای آن بهره‌مند شوید.

از جمله مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزایای فریم‌ورک Streamlit می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- قابلیت نمونه‌سازی سریعی دارد و به همین علت، کارکردن با آن برای شما چندان سخت نخواهد بود.

۲- از سوی دیگر باید بدانید که این فریم‌ورک امکان تصویرسازی از داده‌ها را برای شما فراهم کرده است.

۳- به کمک این ابزار، می‌توانید خیلی سریع و راحت کدنویسی برنامه‌نویسی تحت وب را انجام داده و نیازی نیست که زمان زیادی را صرف انجام این کار کنید.

۴- دارای منابع آموزشی بسیار جامع و کاملی است که باعث می‌شود تا یادگیری آن کار سختی برای شما نباشد.

فریم ورک های پایتون در یک نگاه

فریم‌ورک CherryPy برای توسعه وب

CherryPy یکی از فریم‌ورک‌های توسعه وب در پایتون است که به‌صورت شی‌گرا به شما ارائه شده و به شما کمک می‌کند تا بتوانید اپلیکیشن‌های تحت وب را در کوتاه‌ترین زمان ممکن بسازید. این فریم‌ورک، یکی از قدیمی‌ترین فریم‌ورک‌های پایتون در زمینه توسعه وب شناخته می‌شود که از سرعت بالایی برخوردار بوده، کاملا قابل اعتماد است و البته از امنیت بالایی هم برخوردار است. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزایای فریم‌ورک توسعه وب CherryPy می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- ابزارهای داخلی را برای محتوای ایستا، رمزگذاری شده و همین‌طور ذخیره‌سازی انواع داده‌ها به شما ارائه می‌دهد.

۲- از قابلیت تست پشتیبانی کرده و امکان تست انواع کدها را برای شما فراهم کرده است.

۳- از قابلیت مولتی ترد پشتیبانی می‌کند و ابزارهایی را برای مدیریت سشن‌های HTTP ارائه می‌دهد.

۴- عملکرد و سرعت بسیار خوبی در مقایسه با دیگر فریم‌ورک‌های توسعه وب پایتون داشته و ویژگی‌های امنیتی بسیار خوبی را نیز ارائه می‌دهد.

۵- استفاده از آن بسیار راحت بوده و خیلی سریع می‌توانید نحوه کارکردن با این فریم‌ورک را بیاموزید.

۶- تمرکز اصلی این فریم‌ورک روی قابلیت حمل و استفاده مجدد از کدهاست که توسعه وب را به میزان زیادی برای توسعه‌دهندگان راحت‌تر می‌کند.

آشنایی با فریـم‌ورک Gradio

وقتی که صحبت از بهترین فریمورک های پایتون، در زمینه توسعه وب‌ می‌شود، فریم‌ورک Gradio معمولا یکی از گزینه‌های مطرح شده خواهد بود. این فریم‌ورک، به‌صورت متن باز در اختیار توسعه‌دهندگان قرار گرفته و به شما کمک می‌کند تا بتوانید رابط‌های کاربرپسندی را تولید کرده و از مدل‌های یادگیری ماشین هم در کدهای خود استفاده کنید. این ابزار، برای نمونه‌سازی و نمایش داده‌ها، بهترین گزینه خواهد بود و قابلیت به اشتراک گذاشتن انواع مدل‌های یادگیری ماشین را نیز دارد.

از جمله مهم‌ترین دلایلی که باعث می‌شود تا Gradio یکی از بهترین فریم‌ورک‌های موجود در زمینه توسعه وب باشد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- این فریم‌ورک قابلیت مستقرکردن کدها را به سریع‌ترین و بهترین شکل ممکن برای شما فراهم کرده است.

۲- دارای دامنه نامحدودی بوده و این امکان را برایتان فراهم می‌کند تا بتوانید برای آزمایش مدل‌های یادگیری ماشین هم از این فریم‌ورک استفاده کنید.

۳- این فریم‌ورک از مقیاس‌پذیری بالایی برخوردار بوده و همین موضوع، به شما کمک می‌کند تا بتوانید برای پروژه‌های کوچک و بزرگ از آن استفاده کنید.

۴- یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این فریم‌ورک، قابلیت ادغام آن با مدل‌های یادگیری ماشین است. در واقع شما می‌توانید از انواع کتابخانه‌های یادگیری ماشین در پایتون، در داخل این فریم‌ورک استفاده کنید.

فریم‌ورک Bottle را بیشتر بشناسید

اگر شما هم به دنبال آشنایی با بهترین فریم‌ورک‌های پایتون در زمینه توسعه وب هستید، باید بدانید که فریم‌ورک Bottle یکی از بهترین گزینه‌هایی خواهد بود که برای این کار پیش روی شما قرار دارد. به کمک این فریم‌ورک، می‌توانید خیلی سریع و راحت وارد دنیای توسعه وب شده و انواع APIها را به کمک آن ایجاد کنید. از سوی دیگر، شما می‌توانید ارتباط مستقیمی با سخت‌افزار نیز به کمک این فریم‌ورک برقرار کنید که به بهبود عملکرد اپلیکیشن‌های تحت وب شما کمک می‌کند.

از جمله مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزایای این فریم‌ورک پایتون برای توسعه انواع اپلیکیشن‌های تحت وب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- قابلیت مسیریابی را به ساده‌ترین شکل ممکن برای شما فراهم کرده است.

۲- از چندین افزونه برای کارکردن با پایگاه داده پشتیبانی می‌کند.

۳- یادگیری این فریم‌ورک بسیار راحت بوده و شما در کمترین زمان ممکن می‌توانید شروع به کارکردن با آن کنید.

۴- در نهایت نباید فراموش کنید که ماژول فایل این فریم‌ورک به هیچ وجه وابسته به کتابخانه استاندارد پایتون نیست و همین موضوع باعث می‌شود تا به‌صورت مستقل کارکرده و عملکرد خود را به شما ارائه دهد.

کدام یک از فریمورک‌های پایتون بهتر است؟

برای این‌که بتوانید از بین فریم‌ورک‌های معرفی شده بهترین گزینه را برای استفاده انتخاب کنید، نیازمند این خواهید بود که به پارامترهای زیر توجه داشته باشید:

در ابتدا باید نیاز پروژه خود را بررسی کرده و مطمئن شوید که چه نیازهایی دارید.

امکانات هریک از این فریم‌ورک‌ها را ارزیابی کنید.

به ویژگی‌های امنیتی فریم‌ورک انتخابی دقت داشته باشید.

سرعت و کارایی فریم‌ورک را بررسی کنید.

برای یادگیری کارکردن با فریـم‌ورک‌های پایتون، از خدمات آموزشی مجموعه بامداد استفاده کنید

مجموعه آموزشی بامداد، یکی از بهترین مجموعه‌های آموزش برنامه‌نویسی در سراسر کشور است که با دوره‌های آنلاین و بوت کمپ‌های خود، این امکان را برای شما فراهم کرده تا در سریع‌ترین زمان ممکن، کارکردن با پایتون و فریم‌ورک‌های آن را آموخته و وارد بازار کار شوید. برای این‌که بتوانید اطلاعات دقیقی از دوره‌های این مجموعه آموزشی به دست آورده و در این دوره‌ها شرکت کنید، پیشنهاد می‌کنیم همین حالا وارد سایت ما شده و از بخش‌ دوره‌های سایت آموزشی بامداد دیدن کنید. علاوه بر این، شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید./۳۹۵۲۶۷

source

توسط petese.ir