شفقنا زندگی – ویروسهای رشد یافته در آزمایشگاه سلولهای سرطانی را شبیه بافت خوک میکنند و واکنش رد عضو را تحریک میکنند.
به گزارش شفقنا از نیچر، دانشمندان تومورها را پنهان کرده اند تا شبیه اندام های خوک به نظر برسند – سیستم ایمنی را فریب می دهند تا به سلول های سرطانی حمله کند. دادههای میمونها و انسانها نشان میدهند که این حیله میتواند رشد تومور را متوقف کند یا حتی آن را به طور کامل از بین ببرد. اما دانشمندان می گویند قبل از مشخص شدن اثربخشی واقعی این تکنیک، آزمایش های بیشتری لازم است.
برایان لیختی، متخصص ایمنی سرطان در دانشگاه مک مستر در همیلتون، کانادا، می گوید: «روزهای اولیه» برای این رویکرد جدید است. “امیدوارم در برابر آزمایش های بالینی بیشتر مقاومت کند!” او اضافه می کند. کار امروز در Cell1 شرح داده شده است.
ترفندهای ویروسی
برای ابداع استراتژی در برابر سرطان، نویسندگان از چالشی که با افرادی که پیوند عضو دریافت میکنند، سرنخ گرفتند: سیستم ایمنی بدن انسان اعضای پیوند شده را به عنوان اجسام خارجی تشخیص میدهد و سعی میکند آنها را از بین ببرد.
اولین پیوند قلب خوک به انسان: دانشمندان چه چیزی می توانند بیاموزند؟
این چالش بهویژه برای اعضای خوک پیوندی حادتر است، که میتواند تامینکننده کبد، کلیههای اهدایی انسان و موارد دیگر باشد. اما آنتیبادیهای انسانی بلافاصله به قندهایی میچسبند که سطوح سلولهای خوک را میگیرند و منجر به رد سریع بافت پیوند شده میشوند. (ارگان های خوک پیوند شده به انسان برای جلوگیری از پاسخ آنتی بادی مهندسی زیستی شده اند.)
ایمونولوژیست و جراح، یونگ شیانگ ژائو در دانشگاه پزشکی گوانگشی در نانینگ، چین، به این فکر کرد که آیا می تواند این پاسخ ایمنی فراری را مهار کند و آن را علیه تومورها هدایت کند.
لیچی میگوید برای انجام این کار، ژائو و همکارانش درسهای پزشکی پیوند را با یک استراتژی ضد سرطانی به نام ویروسدرمانی انکولیتیک ترکیب کردند که دهها سال است که وجود داشته است. این رویکرد ویروس ها را برای حمله به سلول های سرطانی یا تحریک سیستم ایمنی به انجام این کار مهار می کند.
انتخاب مشترک پاتوژن طیور
برای این درمان، تیم ژائو ویروس بیماری نیوکاسل را انتخاب کردند که می تواند برای پرندگان کشنده باشد، اما فقط باعث بیماری خفیف یا اصلاً در انسان نمی شود. این ویروس که به تنهایی روی تومورها اعمال می شود، قادر به ایجاد یک پاسخ ایمنی نیست که به اندازه کافی قوی باشد که از نظر بالینی مفید باشد. بنابراین تیم، ویروسهای بیماری نیوکاسل را برای حمل دستورالعملهای ژنتیکی آنزیمی به نام α ۱،۳-گالاکتوترانسفراز مهندسی کردند. این آنزیم سلول ها را با قندهای خاص خوک تزئین می کند – همان قندهایی که باعث حمله شدید آنتی بادی در انسان هایی می شوند که پیوند عضو خوک دریافت می کنند.
محققان ابتدا این درمان را روی میمونهای سینومولگوس (Macaca fascicularis) آزمایش کردند. پنج میمون مبتلا به سرطان کبد که فقط سالین دریافت کرده بودند به طور متوسط چهار ماه پس از درمان مردند. اما پنج میمون مبتلا به سرطان که ویروس کدکننده آنزیم را دریافت کرده بودند بیش از شش ماه زنده ماندند.
سرطان ریه، سینه یا پروستات را فراموش کنید: چرا نام تومور باید تغییر کند
سپس محققان ویروس کدکننده آنزیم را روی ۲۳ نفر که دارای انواع سرطان های مقاوم به درمان از جمله سرطان های کبد، مری، رکتوم، تخمدان ها، ریه، سینه، پوست و دهانه رحم بودند، آزمایش کردند. نتایج مختلط بود. پس از دو سال، تومورهای دو نفر کوچک شده بود، اما به طور کامل ناپدید نشده بود. رشد تومورهای پنج نفر متوقف شده بود. رشد تومورهای سایر شرکت کنندگان متوقف شد اما دوباره شروع به گسترش کردند. تنها دو شرکتکننده هیچ سودی از درمان دریافت نکردند، اگرچه دو نفر دیگر قبل از پایان سال اول از آزمایش خارج شدند.
منبع: نیچر
source