کوالکام از تراشه جدید اسنپدراگون 6 نسل 4 به عنوان یک ارتقای عمده نسبت به نسل قبلی خود و فاصله گرفتن از طراحی‌های پیشین این سری رونمایی کرده است. تراشه Snapdragon 6 Gen 4 در تمامی زمینه‌های کلیدی از جمله عملکرد، بازدهی انرژی، گیمینگ، هوش مصنوعی، دوربین و صدا بهبودهایی چشمگیر داشته است.

مشخصات تراشه اسنپدراگون 6 نسل 4 کوالکام

تراشه Snapdragon 6 Gen 4 اولین محصول در سری 6 اسنپدراگون است که با فناوری 4 نانومتری TSMC تولید می‌شود. نسل‌های قبلی از فناوری 4 نانومتری سامسونگ و 6 نانومتری TSMC استفاده می‌کردند.

این تراشه همچنین، اولین محصول در سری 6 است که از هسته‌های پردازشی مبتنی بر معماری ARMv9 بهره می‌برد که شامل یک هسته اصلی Cortex-A720 با فرکانس 2.3 گیگاهرتز، سه هسته بزرگ دیگر A720 با فرکانس 2.2 گیگاهرتز و چهار هسته کوچک Cortex-A520 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز است.

نسل‌های قبلی از طراحی‌های مبتنی بر ARMv8 (Cortex-A78/A55) استفاده می‌کردند و در عین حال شاهد ارتقای عملکرد در مقایسه با تراشه اسنپدراگون 6 نسل 3 هستیم که ظاهرا بر اساس بنچمارک تک‌هسته‌ای Geekbench 5.2 علیرغم ارتقای نسل طراحی پردازنده شاهد بهبود فقط 11 درصدی عملکرد پردازنده هستیم.

مشخصات اسنپدراگون 6 نسل 4

پردازشگر گرافیکی (GPU) جدید Adreno بهبود قابل‌توجه‌تری با افزایش 29 درصدی در عملکرد ارائه می‌دهد. کوالکام جزئیات دقیقی دربارهاین پردازشگر گرافیکی فاش نکرده، اما این افزایش عملکرد بسیار چشمگیر است. همچنین، این تراشه جدید 12 درصد بازدهی انرژی بهتری نسبت به نسل قبلی دارد.

تراشه Snapdragon 6 Gen 4 همچنین اولین تراشه در این خانواده است که از INT4 پشتیبانی می‌کند. این قابلیت به مدل‌های بهینه‌شده هوش مصنوعی با پارامترهای بیشتر اجازه می‌دهد تا در حافظه رم محدود جای بگیرند. به عنوان مثال، کوالکام در حال کار روی یک هوش مصنوعی برای خلاصه‌سازی متن است. این شرکت صرفا اعلام کرده که یک حداقل میزان حافظه برای اجرای مدل‌های زبانی بزرگ (LLMs) روی دستگاه لازم است اما هنوز رقم دقیقی برای آن ارائه نکرده است.

این تراشه از حافظه رم LPDDR5 با ظرفیت حداکثر 16 گیگابایت (با فرکانس حداکثر 3200 مگاهرتز) پشتیبانی می‌کند. همچنین LPDDR4X با فرکانس 2133 مگاهرتز نیز برای طراحی‌های مقرون‌به‌صرفه‌تر در دسترس است. برای ذخیره‌سازی نیز این تراشه از استاندارد UFS 3.1 پشتیبانی می‌کند.

در بخش اتصالات سیمی پشتیبانی از USB-C 3.1 وجود دارد که می‌تواند یک نمایشگر خارجی را با رزولوشن 4K و نرخ تازه‌سازی 60 هرتز پشتیبانی کند. همچنین پشتیبانی از رنگ‌های 10 بیتی و HDR10 پلاس نیز وجود دارد.

بنابر اعلام کوالکام، تراشه اسنپدراگون 6 نسل 4 می‌تواند نمایشگرهایی با رزولوشن 1080P پلاس و نرخ تازه‌سازی حداکثر 144 هرتز را پشتیبانی کند. پردازشگرهای گرافیکی موبایل از همتایان دسکتاپ خود الهام گرفته‌اند و این پردازشگر گرافیکی Adreno از فناوری‌هایی مانند  Snapdragon Game Super Resolution (بالا بردن رزولوشن بازی تا4K ) و Adreno Frame Motion Engine (تولید فریم برای دوبرابر کردن نرخ فریم‌ها با مصرف انرژی پایین) پشتیبانی می‌کند.

در بخش دوربین تراشه دارای سه ISP دوازده بیتی با پشتیبانی از سنسورهای حداکثر 200 مگاپیکسل است. این تراشه می‌تواند ویدیوهایی با رزولوشن 4K HDR ضبط کند، اما نرخ فریم در این رزولوشن همچنان محدود به 30 فریم بر ثانیه است.

فرمت‌های HDR10 و HLG برای ویدیو و HEIF 10 بیتی برای عکس‌ها پشتیبانی می‌شوند. همچنین شتاب‌دهنده سخت‌افزاری برای پخش H.265 و VP9 وجود دارد اما از AV1 پشتیبانی نمی‌کند.

بخش اتصالات این تراشه کاملاً شناخته‌شده است. مودم 5G از باندهای sub-6GHz با پشتیبانی از 4×4 MIMO و mmWave با پشتیبانی از 2×2 MIMO با سرعت دانلود حداکثر 2.9 گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کند. وای‌فای Wi-Fi 6E (802.11ax) شامل باند 6 گیگاهرتز و بلوتوث 5.4 با فناوری aptX Adaptive نیز پشتیبانی می‌شوند. گیرنده GPS از موقعیت‌یابی سه‌فرکانسی (L1/L5/L2) پشتیبانی می‌کند.

بهینه‌سازی مصرف انرژی نیز یکی دیگر از ویژگی‌های برجسته این تراشه است که امکان استفاده طولانی‌تر از دستگاه با هر بار شارژ را بدون کاهش عملکرد فراهم می‌کند. گوشی‌های هوشمند مجهز به تراشه اسنپدراگون 6 نسل 4 در ماه‌های آتی روانه بازار خواهند شد. انتظار می‌رود برندهای مطرحی مانند ریلمی، اوپو و آنر از این تراشه قدرتمند در محصولات میان‌رده آینده خود استفاده کنند.

 

source
کلاس یوس

توسط petese.ir