شفقنا زندگی – تحقیقات اخیر نشان میدهد که تغییرات کوچک در رژیم غذایی میتواند تأثیر بزرگی در کاهش خطر سکته مغزی داشته باشد. یکی از این تغییرات، جایگزینی نمک معمولی با نمک غنیشده با پتاسیم است که میتواند به کاهش ۱۴ درصدی سکتههای مکرر و کاهش ۲۱ درصدی مرگ و میر ناشی از سکته مغزی منجر شود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیکال نیوز،،بر اساس نتایج تحقیقات جدید که در شمال چین انجام شد، استفاده از نمک غنیشده با پتاسیم (که ترکیبی از ۷۵ درصد کلرید سدیم و ۲۵ درصد کلرید پتاسیم است) بهطور چشمگیری خطر سکتههای مکرر و مرگ و میر ناشی از آن را کاهش میدهد. این مطالعه که به مدت پنج سال بر ۶۰۰ روستا نظارت داشت، نشان داد که افراد استفادهکننده از این نمک جایگزین، کاهش ۱۴ درصدی در خطر سکتههای مکرر و کاهش ۲۱ درصدی در مرگومیر ناشی از سکته مغزی داشتند.
مزیت این روش بهویژه در سکتههای هموراژیک مشهودتر بود که خطر آنها ۳۰ درصد کاهش یافت. این تحقیقات نشان میدهند که جایگزینهای نمک غنیشده با پتاسیم یک مداخله کمهزینه، ایمن و مؤثر برای پیشگیری از سکته مغزی است.
محققان بر لزوم افزایش مصرف غذاهای غنی از پتاسیم و کاهش مصرف نمکهای حاوی سدیم بالا تأکید دارند. غذاهایی مانند سیبزمینی (با پوست)، گوجهفرنگی، موز، آووکادو، لوبیا، عدس، ماست، سبزیهای برگدار و میوههای خشک شیریننشده از منابع غنی پتاسیم هستند که علاوه بر کاهش خطر سکته، به بهبود سلامت قلب و عروق نیز کمک میکنند.
محققان معتقدند که تغییرات رژیم غذایی به سمت غذاهای غنی از پتاسیم و کاهش سدیم میتواند تأثیر چشمگیری در پیشگیری از سکته مغزی و مشکلات قلبی داشته باشد و بهعنوان یک راهکار ساده و مؤثر برای حفظ سلامت قلب، توصیه میشود.
source