شفقنا- دکتر ایرینا بِساریوفا، متخصص تغذیه، بر ضرورت مصرف غذاها و محصولاتی که سرشار از انواع مختلف ویتامین‌های مفید برای شبکیه‌ی چشم هستند، تأکید می‌کند.

به گزارش شفقنا؛‌ وبگاه آرتی عربی نوشت: «به گفته‌ او، ویتامین A یکی از مهم‌ترین مواد مغذی برای سلامت شبکیه‌ی چشم است و کمبود آن منجر به بیماری‌ای به نام کوری شب می‌شود که با تاریک شدن هوا، قابل تشخیص است».

این متخصص تغذیه می‌گوید: «باید به‌طور مداوم بدن را با غذاهای حاوی ویتامین A تأمین کرد. مثلاً، زرده دو تخم‌مرغ حاوی دوز روزانه‌ای از بتاکاروتن است که می‌توان آن را از هویج و سیب‌زمینی شیرین نیز به‌دست آورد».

علاوه بر این، مصرف غذاهای حاوی ویتامین C که برای شبکیه‌ی چشم نیز ضروری است، مانند فلفل دلمه‌ای، انگور فرنگی، مرکبات و غیره، ضروری است.

ویتامین E یکی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که خطر پیری زودرس بافت‌ها را کاهش می‌دهد. ویتامین E در فندق و گردوی برزیلی یافت می‌شود. به‌طور کلی، این متخصص تغذیه توصیه می‌کند که روزانه حدود ۵۰ گرم آجیل مصرف شود.

این متخصص اشاره می‌کند که لوتئین تأثیر مثبتی بر دیواره‌ی رگ‌های خونی دارد. اسفناج غنی از این ماده است و با پختن، هضم آن آسان‌تر می‌شود؛ یعنی می‌توان آن را کمی سرخ کرد یا در آب جوش قرار داد.

به گفته‌ او، اسیدهای چرب امگا ۳ برای پیشگیری از سندرم خشکی چشم مفید هستند. اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهی‌های دریایی مانند شاه‌ماهی، ماهی خال‌مخالی و سالمون یافت می‌شود. همچنین در روغن دانه‌ کتان، دانه‌ها و آجیل وجود دارد و توصیه می‌شود ۲ تا ۳ بار در هفته مصرف شود.

به‌طور کلی، وضعیت بینایی تحت تأثیر عوامل ژنتیکی، عادات بد، و گذراندن زمان زیاد و طولانی در مقابل کامپیوتر و تلفن، به‌ویژه در شب، قرار دارد. بنابراین، توصیه می‌شود از تغذیه به‌عنوان یک اقدام پیشگیرانه علیه بیماری‌های چشمی استفاده شود.

این خبر را در آرتی عربی ببینید

source
کلاس یوس

توسط petese.ir