شفقنا زندگی – یک پژوهش جدید نشان داده است که کیفیت رژیم غذایی و نسبت دور کمر به باسن در میانسالی، به‌طور مستقیم با سلامت مغز و عملکردهای شناختی در سنین بالا ارتباط دارد.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «چاقی با بیماری‌های مزمنی مانند دیابت نوع دوم، بیماری‌های قلبی‌-عروقی و فشار خون بالا مرتبط است. همچنین، چاقی یکی از مهم‌ترین عوامل خطر قابل کنترل در ابتلا به زوال عقل به شمار می‌رود».

مطالعه‌ای که در نشریه Lancet منتشر شده، نشان می‌دهد که ناتوانی جهانی در مقابله با بحران فزاینده چاقی طی سه دهه گذشته، به افزایش چشمگیر تعداد مبتلایان به این مشکل منجر شده است. بر اساس این پژوهش، در حال حاضر ۲.۱۱ میلیارد بزرگسال ۲۵ ساله و بالاتر و ۴۹۳ میلیون کودک و نوجوان ۵ تا ۲۴ ساله، دارای اضافه وزن یا چاقی هستند، درحالی‌که این آمار در سال ۱۹۹۰ برابر با ۷۳۱ میلیون بزرگسال و ۱۹۸ میلیون کودک و نوجوان بود.

این پژوهش هشدار داده است که تا سال ۲۰۵۰، بیش از نیمی از بزرگسالان و یک‌سوم کودکان و نوجوانان در سراسر جهان به اضافه وزن یا چاقی دچار خواهند شد.

این مطالعه بر ضرورت پیشگیری از زوال عقل یا کند کردن روند بروز آن تأکید می‌کند؛ امری که با تغییر سبک زندگی، ازجمله پیروی از یک رژیم غذایی سالم و انجام منظم ورزش، امکان‌پذیر است.

پژوهش‌های پیشین نشان داده بودند که دوره میانسالی یک بازه زمانی حساس برای مداخلات مرتبط با سلامت شناختی است، اما تاکنون اطلاعات چندانی درباره تأثیر پایبندی طولانی‌مدت به یک رژیم غذایی باکیفیت بر سلامت مغز در دوران سالمندی در دست نبود.

برای بررسی این ارتباط ممکن، محققان از داده‌های مطالعه «وایت هال دوم» استفاده کردند که یک مطالعه طولانی‌مدت ۳۰ ساله است که بیش از ۱۰ هزار شرکت‌کننده را تحت پیگیری قرار داد. آنها اندازه‌گیری‌های دور کمر و باسن ۶۶۴ کارمند دولتی بریتانیایی در میانه‌سالی را به مدت ۲۱ سال زیر نظر داشتند.

در همین حال، ۵۱۲ شرکت‌کننده پرسشنامه‌های تفصیلی در مورد رژیم غذایی خود پر کردند که شامل ۱۱ عامل از جمله میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، چربی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین بود.

وقتی شرکت‌کنندگان به سن هفتاد سالگی رسیدند، دانشمندان آزمایشات مغزی و ارزیابی‌های عملکرد شناختی انجام دادند. آنها دریافتند که کسانی که در آغاز مطالعه نسبت کمر به باسن کمتری داشتند، در مراحل بعدی حافظه کاری، عملکرد اجرایی و عملکرد شناختی بهتری داشتند.

همچنین، شرکت‌کنندگانی که در میانه‌سالی رژیم غذایی سالم‌تری داشتند، عملکرد مغزی بهتری نشان دادند، به‌ویژه در مناطقی که مسئول یادگیری، حافظه و ارتباط بین بخش‌های مختلف مغز هستند.

محققان دریافتند که شرکت‌کنندگانی که در طول مطالعه رژیم غذایی خود را بهبود بخشیدند، بهبودهایی در سلامت مغز خود مشاهده کردند، به‌ویژه در زمینه‌های زوال عقل و پیری.

محققان اشاره کردند که مداخلاتی که هدفشان بهبود رژیم غذایی و مدیریت چاقی مرکزی است، ممکن است برای افرادی که بین ۴۸ تا ۷۰ سال سن دارند، مؤثرتر باشد و نتایج بهتری برای سلامت مغز و شناخت در سال‌های بعد به همراه داشته باشد.

این خبر را در آرتی عربی ببینید

source
کلاس یوس

توسط petese.ir