به گزارش خبرگزاری ورزش ایران (ایپنا)، ازسوی انجمن صنفی باشگاه داران صورت گرفت:

طرح تبدیل باشگاه های ورزشی به باشگاه های سبز

همزمان با اغاز سال نو و باتوجه به پیش بینی بحران اب و انرژی ،انجمن صنفی باشگاه داران در اقدامی شایسته کمپین صرفه جویی در مصرف آب و انرژِی در سال جدید و طرح تبدیل باشگاه های ورزشی به باشگاه های سبز را به عنوان طرح پیشرو در بهینه سازی مصرف را اغاز کرده است.

در این طرح با استفاده از ظرفیت باشگاه های ورزشی به عنوان پایگاه های اجتماعی موثر و با مشارکت اعضا ، پرسنل و باشگاه داران دستورالعمل کمپین مدیریت مصرف انرژِی در باشگاه ها به صورت پایلوت اجرا خواهد شد.

این موضوع فرصتی برای صنعت گران و تولید کنندگان تجهیزات انرژی نیز می باشد تا نشان داده شود چگونه تمامی اقشار جامعه می توانند در بهینه سازی و صرفه جویی مصرف انرژی موثر باشند.

گفتنی است فاز نخست این دستورالعمل شامل موراد زیر می باشد:

برای کاهش مصرف آب و برق در یک باشگاه ورزشی در فصل تابستان و نگهداری از محیط خنک و نظیف، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

۱. استفاده از تهویه مطبوع کارآمد:
– انتخاب سیستم‌های تهویه مطبوع با کارایی بالا و تنظیم دما به صورت مناسب.
– استفاده از فن‌های سقفی برای کمک به گردش هوا.
– سرویس فصلی تجهیزات خنک کننده و هواسازها

۲. جلو گیری از اتلاف حرارتی با عایق‌کاری:
– نصب عایق‌های حرارتی بر روی دیوارها، لوله های آب گرم و سقف برای جلوگیری از ورود گرما.
– بهره‌مندی از پنجره‌های دو جداره برای کاهش اتلاف انرژی.(متاسفانه اتلاف انرژی در مجموعه ها مورد توجه قرار نمیگیرد
استفاده از پرده پشت پنجره ها
نصب سایه بان برروی تاساسات خنک کننده روی بام مانند کولر ابی و چیلر و یا هواساز

استفاده از رنگ سفید روی سقف افتاب خور

۳. استفاده از تجهیزات برقی
نورپردازی LED:
– جایگزینی لامپ‌های قدیمی با لامپ‌های LED که مصرف برق کمتری دارند و حرارت کمتری تولید می‌کنند.
– کم کردن تجهیزات گرما آفرین و پر مصرف مخصوصا در ساعتت پیک
استفاده از فتوسل و تایمر برای نورپردازی بیرون مجموعه
استفاده از سنسورراه پله چشمی در محل های کم تردد مانند سرویس ها

۴. مدیریت مصرف آب:
– نصب شیرآلات و دوش‌های کم مصرف با فناوری کاهش جریان آب.
– استفاده از سیستم‌های آب‌خُش‌ک کن به جای استفاده از پارچه‌های کاغذی.
استفاده از اب خروجی از کولرهاژ گازی برای مصارف گیاهان و یا مه پاش
استفاده از شیرالات چشمی در دستشوییها
استفاده از ماشین ظرفشویی رستورانی در بوفه ها به جای شستشوی دستی
ویا ظروف گیاهی یکبار مصرف
استفاده از شیر برقی در مسیر لوله کشی دوشها برای قطع اب در مدت کم

۵. استفاده از گیاهان:
– کاشت گیاهانی که در گرما به خنک‌سازی محیط کمک می‌کنند، مانند درختان سایه‌افکن.

6.نظافت هوشمند:
– استفاده از ماشین‌های نظافتی با مصرف آب و برق بهینه.
– ایجاد برنامه‌های منظم نظافت برای جلوگیری از تجمع گرد و غبار و آلودگی.

۸. آموزش کاربران:
– آموزش کارکنان و ورزشکاران درباره استفاده بهینه از منابع و اهمیت صرفه‌جویی.

این راهکارها می‌توانند به کاهش مصرف آب و برق کمک کرده و در عین حال محیطی خنک و نظیف برای کاربران فراهم کنند.

گفتنی است این دستورالعمل از سوی انجمن صنفی باشگاه داران و با مشارکت اعضا و باشگاه داران به صورت ماهیانه ارتقا و به روز رسانی می شود.