قورمه سبزی یکی از غذاهای محبوب ایرانیان، خصوصا آقایان است. برای اینکه قورمه سبزی که درست می کنید به خوبی روغن بیاندازد باید در هنگام پخت خورشت به آن یخ اضافه کرده، گوشت را با سبزی تفت دهید، از لوبیا چیتی استفاده کنید.

به جای استفاده از روغن جامد از روغن کانولا که خواصی مانند تقویت رشد مو، امگا۳، جلوگیری از ابتلا به سرطان و … دارد، کمک بگیرید. قیمت روغن کانولا اصل بالا نبوده و از آن می توان برای پخت و پز و سرخ کردن مواد غذایی بهره گرفت. به این اشتباه رایج نیز دقت داشته باشید که در اواسط پختن قورمه سبزی آب داخل ظرف خورشت نریزید، زیرا باعث می شود خورشت شما له و آبکی شود.

یکی دیگر از اشتباهاتی که باعث می شود قورمه سبزی شما به روغن نیفتد، ریز کردن درشت سبزی های این خورشت است. با وجود اینکه اگر این سبزی های درشت را به مدت طولانی بپزید، باز هم خورشت تان به خوبی جا نیفتاده و به روغن نمی افتد.

در ادامه چندین راهکار برای روغن انداختن قورمه سبزی به شما یاد خواهیم داد.

     با روغن کانولا، قرمه سبزی به خوبی روغن می اندازد.

ترفند های روغن انداختن قورمه سبزی

مهارت داشتن در پخت قورمه سبزی در ایران، بیانگر حرفه ای بودن یک آشپز است. طریقه پخت قورمه سبزی در همه جای ایران یکی است؛ اما برخی ترفند ها وجود دارند که می توان تغییراتی در این غذا ایجاد کرد تا آن را خوشمزه تر یا خوش رنگ و لعاب دار تر گرداند.

یکی از عوامل تاثیرگذار در جاافتادگی قرمه سبزی، علاوه بر زمان پخت، نوع روغنی است که استفاده می کنید. به طور مثال روغن های مخصوص سرخ کردن کمک می کنند تا گوشت شما به خوبی تفت خورده و به روغن بیاید، برای خرید روغن سرخ کردنی چندان چالش نخواهید داشت این مدل روغن را تمام سوپر مارکت ها دارند و در دسترس تر از روغن کنجد است.

همچنین برای اینکه بتوانید یک خورشت جا افتاده و به روغن افتاده داشته باشید، باید برخی نکات را رعایت کنید تا غذایی دلچسب نوش جان کنید. این نکات عبارتند از:

۱- سرخ کردن گوشت و سبزی

میزان سرخ کردن گوشت و سبزی در قورمه سبزی از اهمیت بالایی برخوردار است. بعضی ها سبزی را زیاد تفت می دهند تا زمانی که خورشت قورمه سبزی شان سیاه شود و برخی دوست ندارند قورمه سبزی شان سیاه شود به همین دلیل سبزی های آن را کمتر سرخ می کنند.

این امر سلیقه ای بوده؛ اما برای اینکه خورشت شما لعاب بیندازد، به چند بخش توجه کنید.

  • اگر از گوشت راسته استفاده کنید، ابتدا آن را با روغن زیتون یا کانولا یا سایر روغن های سرخ کردنی تفت داده و اجازه دهید با پیاز رنده یا خرد شده، سرخ شود. در ادامه بعد از ۱ ساعت سبزی را با روغن سرخ کرده و به خورشت اضافه کنید. اگر نمی دانید روغن کانولا چیست؟ چه مزیتی دارد؟ به سایت بروج مراجعه کنید.
  • اگر از گوشت چرخ کرده برای داخل خورشت خود استفاده می کنید. ابتدا سبزی را سرخ کرده و در ادامه گوشت های قلقلی را تفت داده و سپس داخل قابلمه خورشت خود بریزید. روغن های سرخ کردنی از جمله کانولا گزینه مناسبی برای این موضوع هستند.

مواد اولیه برای خورشت قرمه سبزی جا افتاده

۲- خرد کردن سبزی قورمه سبزی

بر خلاف سبزی های آش و کوکو که نیازی نیست سبزی خیلی خرد شوند، برای خورشت قورمه سبزی باید حتما سبزی های آن زیر باشند. اگر سبزی های این خورشت درشت باشد به درستی روغن نمی اندازد و در نتیجه خورشت تان لعاب دار نمی شود.

اگر از دستگاه سبزی خرد کن استفاده می کنید، حتما سبزی هایتان را دوبار در دستگاه ریخته و ریز کنید.

سبزی قرمه سبزی را به صورت کامل خرد کنید.

۳- استفاده از یخ

برای اینکه قورمه سبزی تان سیاه شود و روغن بیاندازد، می توانید از چند تکه یخ استفاده کنید و آنها را داخل قابلمه بیاندازید تا خورشت تان به روغن بیفتد. دقت نمایید که این کار را حداقل ۳۰ دقیقه قبل از خاموش کردن غذا انجام دهید.

۴- استفاده نکردن از زودپز

برای درست کردن قورمه سبزی به هیچ عنوان از زودپز استفاده نکنید. برای جا افتادن خورشت قورمه سبزی، لعاب دادن آن و روغن انداختن قورمه سبزی، بهتر است آن را از صبح برای شب بار بگذارید تا زمان طولانی و با حرارت کم بپزد.

راز روغن انداختن قورمه سبزی به سبک رستوران ها، استفاده از یخ و سیب زمینی درون این غذاست.

۵- با روغن جامد غذا را بپزید

یکی از ناسالم ترین روش های موجود، استفاده از روغن جامد است. استفاده از روغن مایع احتمال روغن انداختن قورمه سبزی را به شدت پایین می آورد. استفاده از روغن جامد باعث خوش رنگ و لعاب شدن غذای شما می شود.

استفاده از روغن جامد برای سلامتی قلب و عروق مضر می باشد، باعث چاقی هم می شود. بهتر است برای خرید روغن سرخ کردنی از روغن های جامد، برای سرخ کردن و تف دادن سبزی های قورمه سبزی، استفاده کنید تا آسیب کمتری به بدنتان وارد شود.

کدام روغن برای قرمه سبزی مناسبتره؟

  • روغن مایع کانولا از گیاه کانولا یا همان گیاه کلزا گرفته می شود که هیچ مواد سمی و آسیب زننده ای ندارد. این روغن با داشتن چربی های غیر اشباع، امگا۳، طعم خوب و … بسیار مورد توجه افراد و آشپز ها قرار گرفته است.

شما می توانید از این روغن که در طب سنتی هم به آن توصیه شده است، برای پخت و پز، سرخ کردن، و حتی برای انواع سالاد ها و سس ها استفاده کنید.

  • روغن کنجد نیز ارزش غذایی بالایی دارد و سرشار از مواد مغذی است. این روغن کمک می کند خورشت هایتان، مخصوصا قورمه سبزی به خوبی روغن بیاندازد.

روغن کانولا کمک می کنند تا به خوبی خورشت قورمه سبزی روغن بیاندازد.

چرا قورمه سبزی روغن نمی اندازد؟

قورمه سبزی جزء دسته غذاهایی است که طرفداران زیادی دارد و دارای خواص زیادی مانند فیبر، آهن، ویتامین A و ویتامین K است. یکی از مشکلاتی که آشپز ها در حین پخت قورمه سبزی به آن برخورد می کنند، این است که چرا قـورمه سبزی روغن نمی اندازد.

  • یکی از دلایلی که قـورمه سبزی تان روغن نمی اندازد، اضافه کردن آب در حین پخت خورشت است. توصیه می شود همان اول پخت غذا، مقدار مناسبی آب اضافه کنید تا مجبور نباشید برای پخت مواد، مجددا آب اضافه کنید.
  • برای لعاب دار شدن و روغن انداختن قـورمه سبزی از لوبیا چیتی استفاده کنید.
  • برای طعم بهتر و روغن دار شدن خورشت تان از گوشت گوسفندی استفاده کنید و آن را با پیاز زیاد به خوبی تفت دهید.
  • سعی کنید نمک خورشت تان را ۵ دقیقه آخر به غذا اضافه کنید تا قـورمه سبزی تان بهتر جا بیفتد.
  • برای روغن انداختن قـورمه سبزی و تیره کردن آن، از سبزی شنبلیله خشک استفاده کنید. اما توجه داشته باشید ریختن بیش از حد شنبلیله در خورشت، مزه آن را تلخ می کند.

خورشت قرمه سبزی جا افتاده به سبک رستوران ها از روغن اندازه ای برخوردار است.

نکته مهم تکمیلی برای روغن انداختن قورمه سبزی

مهم ترین نکته ای که باید در پخت قـورمه سبزی به آن توجه داشته باشید تا خورشتی پر روغن و لعاب دار داشته باشید، صبوری کردن و زمان دادن به غذا است تا با حرارت ملایم از صبح تا شب بپزد. شما می توانید با استفاده از روش هایی که برای شما ذکر شد، مانند استفاده از یخ در خورشت، ریز ریز کردن سبزی های قـورمه سبزی، تفت دادن گوشت گوسفندی همراه سبزی و … یک خورشت حرفه ای و مجلسی به سبک رستوران ها درست کنید.

برای طبخ قرمه سبزی می توانید از روغن هایی چون انواع روغن سرخ کردنی چون کانولا برای این خوزشت پرطرفدار استفاده کنید.

رپورتاژ / ۴۳۶۱۴۰

source

توسط petese.ir