شرکت نورالینک، پس از ثبت نخستین ایمپلنت رابط مغز-رایانه خود با نام Telepathy، اقدام به ثبت دو مورد جدید دیگر کرده است. به گفته ایلان ماسک، اصطلاح Blindsight به ایمپلنت جدیدی اشاره دارد که امکان مشاهده با وضوح پایین را برای افراد نابینا تا پایان سال ۲۰۲۵ فراهم می‌کند.

ایلان ماسک قبلا به طرفداران خود وعده داده بود که شرکت نورالینک تا پایان سال ۲۰۲۵ تراشه‌ای را در بدن یک فرد نابینا کار خواهد گذاشت تا او بتواند با وضوح محدود، دنیای اطراف خود را ببیند. رابط مغز-رایانه جدید با عنوان Blindsight شناخته می‌شود و نورالینک این اصطلاح را به همراه نام ایمپلنت اصلی خود برای افراد دچار فلج اندام تحتانی یعنی Telepathy و همچنین پتنت جدید Telekinesis به ثبت رسانده است. با این حال، با توجه به توضیحات موجود در پرونده اداره ثبت اختراع، به نظر می‌رسد که اصطلاحات Telekinesis و Telepathy به جای هم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

رابط مغز-رایانه Blindsight به این صورت عمل می‌کند که با کاشت مجموعه‌ای از الکترودهای بسیار ریز در ناحیه قشر بینایی، نورون‌ها را تحریک می‌کند تا تصاویر بصری ایجاد کنند. مغز این تصاویر را به عنوان دید تفسیر می‌کند؛ هرچند که در ابتدا، وضوح این تصاویر پایین خواهد بود.

Neuralink

اما این وضوح دقیقاً چقدر پایین است؟ ایلان ماسک قبلا گفته بود که Blindsight قادر خواهد بود تصاویری با گرافیک ۸ بیتی، مشابه بازی‌های شبیه‌ساز آتاری ایجاد کند. با این حال، نورالینک در آینده تلاش خواهد کرد تا این تصاویر را با کیفیت‌تر کند.

ماسک زمانی که سازمان غذا و دارو (FDA) در ماه سپتامبر، به ایمپلنت Blindsight مجوز اعطا کرد و راه را برای آزمایش‌های انسانی هموار نمود، اظهار داشت: «برای اینکه انتظارات واقع‌بینانه باشیم، باید بگویم که دید در ابتدا با وضوح پایین و مانند گرافیک‌های آتاری خواهد بود. اما در نهایت، این فناوری پتانسیل آن را دارد که از دید طبیعی انسان هم بهتر شود و حتی امکان دیدن در طول موج‌های فروسرخ، فرابنفش یا رادار را نیز فراهم کند.»

ایلان ماسک در یک سخنرانی، کاشت ایمپلنت Blindsight در مغز میمون‌ها را تأیید کرد و گفت که این فناوری برای چندین سال به طور موفقیت‌آمیز عمل کرده است. او همچنین بار دیگر تأکید کرد که در نهایت، این تراشه مغزی پیشرفته، امکان دید فوق بشری را برای انسان‌ها فراهم خواهد کرد.

تراشه مغزی Telepathy در حال حاضر روی سه فرد مبتلا به آسیب نخاعی یا ALS در مرحله آزمایش‌های انسانی قرار دارد. انتظار می‌رود که در سال ۲۰۲۵، برای نخستین بار، ایمپلنت رابط مغز-رایانه Blindsight نیز بتواند دید افراد را بازیابی کند.

source
کلاس یوس

توسط petese.ir