مدیر پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار مطرح کرد:
شروط تمدید گواهینامههای حرفهای بازار سرمایه/ گواهینامههای حرفهای جدید بورس طراحی میشود/ داشبوردهای مدیریتی جدید و بانک داده بازار سرمایه در دسترس عموم قرار میگیرد + ویدئو
بورس
فصل اقتصاد – امیربهداد سلامی، مدیر پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: در سال گذشته 53 آزمون تحت نظارت این مدیریت برگزار شد که به صدور 2100 گواهینامه حرفهای انجامید. مجموع گواهینامههای حرفهای صادر شده در پایان سال گذشته به 44 هزار گواهینامه حرفهای رسید.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، امیربهداد سلامی گفت: این مدیریت نقش کلیدی در سیاستگذاری مبتنی بر علم و داده، آموزش و سواد مالی، پشتیبانی از اصلاح و توسعه در زمینههای نظارتی، عملیات و مقرراتگذاری دارد.
مدیر پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس، با بیان اینکه در سال گذشته 53 آزمون تحت نظارت این مدیریت برگزار شد و به صدور 2100 گواهینامه انجامید، افزود: تاکنون در مجموع 44 هزار گواهینامه حرفهای در بازار سرمایه صادر شده است.
شروط تمدید گواهینامههای حرفهای بورس
او گفت: تمهیدات لازم اندیشیده شده تا دارندگان گواهینامههای حرفهای بتوانند با مراجعه به سامانه آزمونهای بازار سرمایه به تمدید گواهینامههای خود اقدام کنند.
او تاکید کرد: از جمله این تهمیدات آن است که گواهینامههای حرفهای افرادی که در 2 سال اخیر حداقل 6 ماه در نهادهای مالی تحت نظارت سازمان بورس فعالیت داشتهاند، به طور خودکار تمدید میشود.
او در ادامه توضیح داد: کسانی که در 2 سال اخیر در نهادهای مالی فعالیت نداشتهاند باید در دورههای آموزشی نهادهای مرتبطی که مجوز لازم را دارند، شرکت کنند و بعد از اتمام آن دوره، به تمدید گواهینامه حرفهای خود اقدام کنند.
طراحی گواهینامههای حرفهای جدید برای بازار سرمایه
سلامی اعلام کرد: معماری آموزش و تربیت نیروی خبره و نخبه و برنامههای سواد مالی باید متناسب با تحولات و نیاز روز اکوسیستم باشد، به این منظور طراحی گواهینامههای جدید را در دستور کار داریم.
او در عین حال افزود: البته لازم است پشتوانه مقرراتی لازم نیز برای این نوع گواهینامههای حرفهای جدید ایجاد شود.
به گفته مدیر پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس، کارکرد اصلی این گواهینامهها در نهادهای مالی و یا ناشران اوراق بهادار خواهد بود.
مباحث کمیته فقهی
مدیر پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس اعلام کرد: در سال گذشته 9 موضوع به کمیته فقهی سازمان بورس ارجاع داده شد و در این کمیته مورد بررسی قرار گرفت.
او توضیح داد: بازخرید اوراق، صدور گواهی کاهش انتشار آلایندگی، صندوقهای مبتنی بر سهام و جایگزینی دارایی پایه در گواهی صرفهجویی انرژی اهم مصوبات کمیته فقهی طی سال گذشته بوده است.
او گفت: اولویت کمیته فقهی سازمان بورس در سال جدید پیگیری برخی مباحث نیمه تمام باقی مانده از سال گذشته است.
او با اشاره به اینکه جلد دوم مصوبات کمیته فقهی سازمان بورس امسال منتشر خواهد شد، توضیح داد: به دنبال راهکارهایی هستیم که نمود و اثر مصوبات این کمیته را در بازار ببینیم.
آزمایشگاه داده بازار سرمایه
سلامی در ادامه با تاکید بر نقش آزمایشگاه داده در تولید و ترویج علم اعلام کرد: ما از ظرفیتهای آزمایشگاه داده برای توسعه ابزارها، پژوهشهای علمی و فنی، تعامل بیشتر صنعت و دانشگاه، نقشآفرینی بیشتر فینتکها در بازار سرمایه بهره خواهیم برد.
او گفت:این محصول به صورت آزمایشی در اختیار چند پژوهشگر قرار گرفته، در سال جاری با تکمیل فرآیند انتقال داده و تدوین مقررات موردنیاز، آن را برای توسعه بازار سرمایه و تولید علم با اولویت پاسخ به نیازهای اکوسیستم به خدمت خواهیم گرفت.
او افزود: مخاطب اصلی محاسبات و تحلیلهای اقتصادی، مالی، ریسک و … این مجموعه واحدهای عملیاتی، مدیران ارشد سازمان و سیاستگذار ذیربط در خارج از سازمان است.
رونمایی از داشبوردهای مدیریتی و بانک داده بازار سرمایه
مدیر پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس اعلام کرد: درصدد هستیم طی سال جاری برخی از محصولات و ابزارهای فناورانه، نظیر نرمافزارها و داشبوردهای مدیریتی را که عمدتاً کارکرد نظارتی یا آماری تحلیلی دارند، از طریق سایت مدیریت پژوهش در دسترس عموم قرار دهیم.
سلامی گغت: بانک داده سری زمانی بازار سرمایه نیز با هدف تسهیل دسترسی به آمار و داده قابل اتکاء امسال در سایت مدیریت پژوهش پیادهسازی خواهد شد.
او افزود: در چارچوب برنامه ملی آمار، تولید و انتشار آمار و داده بازار سرمایه را مطابق تقویم آماری در پیش خواهیم گرفت و شناسنامه مفاهیم داده جدید بازار سرمایه را بهروزرسانی خواهیم کرد.
تقویت حکمرانی داده در بازار سرمایه
مدیر پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس گفت: تقویت حکمرانی داده و توسعه محصولات و تکنیکهای محاسباتی، از جمله در حوزه ریسک، برای استفاده نهاد ناظر و سیاستگذار هم، در دستور کار است.
او افزود: امسال به مدلسازی برای تدوین بسته جامع تحول ریزساختارهای بازار توجه ویژهای خواهیم داشت.
سلامی ادامه داد: همچنین در تدوین و اجرای اسناد بالادستی و احکام مرتبط با بازار سرمایه در قوانین مرجع از جمله قانون برنامه (یا آییننامه های اجرایی آن)، قانون بودجه و … با اولویت ویژهای اهتمام خواهیم داشت.
او افزود: مطالعات و پژوهشهای هدفمند را نیز برای پایش و سنجش آثار سیاستها بر شرکتها، صنایع و بازار به عنوان محور مهم فعالیتهای مدیریت دنبال خواهیم کرد.
سلامی گفت: تمرکز ما بر مطالعه حکمرانی بازار، حکمرانی (راهبری) شرکتی، گزارشگری مالی و در واقع شفافسازی صورتهای مالی نیز هست که با توجه به استانداردهای بینالمللی و با توجه به امکانات موجود در بورس ایران عملی شوند. ضمن اینکه روشهای اجرای این موارد را نیز پیگیری و مطالعه میکنیم.
مشروح صحبتهای امیربهداد سلامی، مدیر پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار را در ویدئوی زیر ببینید:

source