اولین لپتاپهای مجهز به گرافیک RTX 5090 طی روزهای آینده به بازار عرضه میشوند و چند مدل از آنها همین حالا هم بررسی شدهاند. Razer Blade 16 مدل 2025 و Asus Strix Scar 18 هر دو با همین پردازنده گرافیکی از جمله دستگاههای بررسی شده هستند. نتایج بررسیها اما بسته به انتظارات شما، میتواند فوقالعاده، یا ناامیدکننده باشد.
نیمهی پر لیوان را که نگاه کنیم، RTX 5090 لپتاپ، 15 تا 30 درصد سریعتر از RTX 4080 لپتاپ است. آن هم پیش از آنکه هر کدام از ویژگیهای DLSS را فعال کنید. پس از فعال کردن این ویژگیها، فاصله حتا از این هم بیشتر میشود. تا جایی که به بازهای خواهیم رسید که تولید چند فریمی، رسما فقط و فقط در سری RTX 50 پشتیبانی میشود.
نیمهی خالی لیوان اما آنجاست که تفاوت 15 تا 30 درصدی، برای یک نسل از پردازندههای گرافیکی که قریب به سه سال در دست ساخت و توسعه بوده، رقمی جزئی محسوب میشود. به این معنا که انویدیا به طور ویژهای بر ساختهای DLSS و مدل انتقالی جدید خود تکیه کرده است. در همین حال، کاربران لپتاپها باید انتظارات خود را پایینتر هم بیاورند چرا که نسخه لپتاپ RTX 5090 حدودا 50 درصد از نسخهی دسکتاپ همین پردازنده کندتر است.
فاصلهی زیاد نسخه لپتاپ و دسکتاپ RTX 5090 و نیز بهبود اندک سرعت و قدرت آن نسبت به RTX 4080 را میتوان به گردن توان مصرفی انداخت. در حالی که کارتهای گرافیکی پیسیها هر نسل خوشاشتهاتر از نسل قبلی هستند، پردازندههای گرافیکی لپتاپها اکنون سالها است که در محدوده توان مصرفی نزدیک به 150 وات سیر میکنند. این محدودیت در میزان مصرف، به یکی از موانع جدی پیشرفت لپتاپها در زمینه گیمینگ تبدیل شده است.
نمونههایی از بنچمارک این پردازندهها و مقایسهای که تفاوتهای ذکر شده را نشان میدهد در تصاویر زیر مشهود هستند:
source
کلاس یوس