شفقنا زندگی – در پی گسترش روزافزون تلفن‌های هوشمند و دسترسی مداوم به اینترنت، توجه به تأثیر این ارتباط مستمر بر سلامت روان و کارکرد ذهنی افزایش یافته است.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «در همین راستا، گروهی از پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا مطالعه‌ای علمی را برای بررسی تأثیر کاهش استفاده از اینترنت از طریق تلفن‌های همراه بر عملکرد مغز و رفتار روزمره انجام داده‌اند. این تحقیق می‌تواند دیدگاه‌های تازه‌ای درباره رابطه میان فناوری‌های نوین و عملکرد شناختی انسان ارائه دهد».

این پژوهش شامل ۴۰۰ نفر از دانشجویان و شاغلان بود که از آن‌ها خواسته شد برنامه‌ای را روی گوشی خود نصب کنند که دسترسی به اینترنت را مسدود کند، درحالی‌که امکان برقراری تماس و ارسال پیامک همچنان فعال بود. شرکت‌کنندگان پیش و پس از انجام این آزمایش، تحت آزمون‌ها و پرسش‌نامه‌هایی برای ارزیابی عملکرد مغز و سلامت روان قرار گرفتند.

نتایج این تحقیق نشان داد که قطع اینترنت در تلفن‌های هوشمند به مدت دو هفته می‌تواند روند پیری مغز را معکوس کرده و تمرکز و سلامت روان را به‌طور چشمگیری بهبود بخشد.

بر اساس یافته‌ها، توانایی تمرکز شرکت‌کنندگان به سطحی معادل فردی که ۱۰ سال جوان‌تر است، ارتقا یافت. همچنین، ۹۰ درصد از آن‌ها از بهبود وضعیت روانی خود خبر دادند، که این میزان حتی از تأثیر مصرف داروهای ضدافسردگی در مدت مشابه بیشتر بود.

در طول دوره مطالعه، میانگین استفاده روزانه از تلفن همراه در یکی از گروه‌های آزمایشی از ۵ ساعت و ۱۴ دقیقه به ۲ ساعت و ۴۱ دقیقه کاهش یافت که تقریباً به نصف رسیده بود. این تغییر موجب افزایش تعاملات اجتماعی، فعالیت‌های ورزشی و گذراندن زمان بیشتر در طبیعت شد که همگی تأثیر مثبتی بر کیفیت زندگی داشتند.

پژوهشگران توضیح دادند که این بهبود می‌تواند ناشی از تغییر در سبک زندگی باشد، چراکه کاهش وابستگی به اینترنت باعث افزایش تعاملات مستقیم شده است. آن‌ها همچنین تأکید کردند که ارتباط مداوم با دنیای دیجیتال هزینه‌ای به همراه دارد که می‌تواند منجر به کاهش عملکرد ذهنی و سلامت روان شود، درحالی‌که کاهش این ارتباط می‌تواند باعث بهبود وضعیت روانی افراد گردد.

محققان قصد دارند در پژوهش‌های آینده تأثیر محدود کردن استفاده از برخی برنامه‌های خاص، مانند شبکه‌های اجتماعی، را به‌جای قطع کامل اینترنت بررسی کنند. همچنین، آن‌ها در پی آن هستند که دریابند آیا کاهش استفاده از سایر دستگاه‌های متصل به اینترنت، مانند لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌ها، می‌تواند نتایج مشابهی داشته باشد یا خیر.

این تحقیق با حمایت مالی بنیاد جامعه سیلیکون ولی که یکی از بزرگ‌ترین مؤسسات خیریه در این منطقه است، انجام شده است. این بنیاد در سال ۲۰۱۰ مبلغ ۱.۹۵ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۸ نیز ۲۰۰ میلیون دلار از سوی فیس‌بوک دریافت کرده است.

نتایج این پژوهش در نشریه علمی PNAS Nexus منتشر شده است.

این خبر را در آرتی عربی ببینید

source

توسط petese.ir