اپل ظاهرا میخواهد اقدام به تولید آیفون در کشور برزیل کند. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بهتازگی مجموعهای از تعرفههای جدید را بر کالاهای وارداتی از سایر کشورها به ایالات متحده اعلام کرد که نهایتاً بسیاری از شرکتهای آمریکایی از جمله اپل را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
از آنجائی که اکثر آیفونهای اپل در چین تولید می شود، این شرکت در حال بررسی افزایش میزان مونتاژ آیفون در کشور برزیل به منظور اجتناب از تعرفههای جدید آمریکا است.
منابع مطلع به نشریه برزیلی Exame اطلاع دادهاند که شرکت اپل به منظور پرداخت حقوق گمرگی کمتر برای گوشیهای آیفون خود، به فکر توسعه دادن ظرفیت کارخانجات خود در برزیل است.
شرکت اپل از سال 2011 تاکنون در زمینه تولید محصولات خود در کشور برزیل فعالیت داشته است. این شرکت با همکاری کمپانی تایوانی فاکسکان، یک واحد تولیدی در سائوپائولو تأسیس کرد. با این وجود، به دلیل محدود بودن ظرفیت آن، تنها تعداد معدودی از محصولات نظیر مدلهای پایه آیفون جهت تأمین نیاز بازار داخلی در برزیل مونتاژ میشوند. بر اساس این گزارش، شرکت اپل در نظر دارد تا در آینده نزدیک، مدلهای بیشتری از آیفون را در کشور برزیل به مونتاژ برساند.
سازمان ملی مخابرات برزیل (Anatel)، اخیراً مجوز مونتاژ آیفون 16 در خاک برزیل را به شرکت اپل و واحد برزیلی فاکسکان داده است. پیش از این، مدلهای آیفون 13، آیفون 14 و آیفون 15 نیز در این کشور مونتاژ میشدند. حالا اپل در نظر دارد برای اولین بار، مدلهای پیشرفته آیفون 16 پرو را نیز در برزیل تولید کند.
در صورت کامیابی شرکت اپل، گوشیهای آیفون که در کشور برزیل تولید شدهاند، نه فقط احتیاجات داخلی آن کشور را برطرف میسازند، بلکه به کشور ایالات متحده نیز فرستاده خواهند شد. این موضوع سبب کاهش قابل توجه میزان مالیاتها برای شرکت اپل خواهد گردید.
دولت ایالات متحده بر کالاهایی که از کشور چین وارد میشوند، مبلغ 34 درصد مالیات تعیین کرده است. کشور هندوستان که گوشیهای آیفون را برای فرستادن به دیگر نقاط جهان تولید میکند، با تعرفهای به میزان 26 درصد روبرو شده است.
برای کشور برزیل، تعرفههای تعیینشده توسط ترامپ تنها 10 درصد خواهد بود. رئیسجمهور آمریکا ادعا کرده که این تعرفههای متقابل، به میزانی است که هر کشور در حال حاضر بر کالاهای وارداتی از ایالات متحده تعیین میکند.
از زمان اعلام تعرفههای جدید، ارزش سهام شرکت اپل بیش از 10 درصد کاهش یافته است. این شرکت تا به امروز 300 میلیارد دلار از ارزش بازار خود را از دست داده است. همین اتفاق برای دیگر شرکتهای آمریکایی نظیر انویدیا نیز رخ داده است. این وضعیت همچنین شرکت نینتندو را وادار کرده تا عرضه کنسول سوییچ 2 در ایالات متحده را به دلیل ابهامات مرتبط با تعرفهها به تأخیر اندازد.
source
کلاس یوس