بر اساس محاسبات روزنامه وال استریت ژورنال، اعمال تعرفه‌های تجاری جدید دولت دونالد ترامپ بر واردات از کشورهای مختلف، می‌تواند اثر ناخوشایندی بر قیمت نهایی آیفون 16 پرو با حافظه 256 گیگابایت داشته باشد.

اپل تنها شرکت درگیر این موضوع برای قیمت‌گذاری محصولات خود نیست. شرکت نینتندو، به منظور یافتن راه حلی برای تعرفه‌هایی که توسط ترامپ بر مراکز اصلی تولید خود، یعنی چین (با سهم 54 درصدی) و ویتنام (با سهم 46 درصدی)، اعمال شده است، زمان پیش‌سفارش کنسول سوییچ 2 در ایالات متحده را به تعویق انداخته است. به نظر می‌رسد قیمت خرده‌فروشی اولیه 450 دلاری پس از این تغییر در زمان‌بندی، با افزایش روبرو شود. در حالی که اپل بخش عمده‌ای از تولید آیفون‌های خود را در چین انجام می‌دهد، تولید در هند را نیز گسترش داده و برای نخستین بار، مدل‌های پرو را نیز در این کشور تولید می‌کند (تعرفه واردات از هند 26 درصد است). گزارش‌های اخیر از تلاش اپل برای افزایش تولید آیفون‌های پرو و پرو مکس در کشور برزیل حکایت دارند. بنابراین شرکت اپل هم در تلاش است تا به نوعی اثر تعرفه‌های ترامپ بر قیمت نهایی تولیدات خود را کاهش دهد.

اثر تعرفه‌ها بر قیمت آیفون 16 پرو چقدر است؟

حال، پرسش اینجاست که اپل چه اقدامی در پیش خواهد گرفت؟ گزارش‌ها نشان می‌دهند که این شرکت به منظور کاهش اثرات تعرفه‌ها، به انبار کردن موجودی روی آورده است؛ زیرا پس از اعمال تعرفه‌ها، احتمال افزایش شدید قیمت‌ها وجود دارد. گزارش جدیدی از وال استریت ژورنال، با استناد به اطلاعات به دست آمده از iFixit و TechInsights، به تحلیل هزینه قطعات به کار رفته در آیفون 16 پرو با حافظه 256 گیگابایت پرداخته و تأثیر تعرفه 54 درصدی بر کالاهای وارداتی از چین را محاسبه کرده است.

اثر تعرفه‌ها بر قیمت آیفون 16 پرو چقدر است؟

هزینه تمام‌شده قطعات اولیه، بدون در نظر گرفتن عوارض گمرکی، بالغ بر 549.73 دلار است. با احتساب هزینه مونتاژ و تست نهایی، این رقم به 580 دلار افزایش می‌یابد. در میان قطعات، گران‌ترین آن‌ها شامل مجموعه دوربین پشتی با قیمت 126.95 دلار، تراشه A18 Pro به ارزش 90.85 دلار و نمایشگر با هزینه 37.97 دلار هستند. همچنین، حافظه 256 گیگابایتی، 20.59 دلار قیمت دارد.

در بازار خرده‌فروشی، اپل گوشی آیفون 16 پرو با ظرفیت 256 گیگابایت را به قیمت 1100 دلار به فروش می‌رساند. نکته قابل توجه اینکه تعرفه بر قیمت فروش نهایی اعمال نمی‌شود، بلکه هزینه‌ای است که بر قیمت قطعات وارد شده وضع می‌گردد. روزنامه وال استریت ژورنال با در نظر گرفتن این موضوع، تخمین می‌زند که این تعرفه‌ها هزینه‌های اپل را به حدود 847 دلار می‌رساند. این نشان‌دهنده افزایش 300 دلاری هزینه‌های تولید است.

نرخ تعرفه واردات از کشور چین 54 درصد و برای کشور هند 26 درصد تعیین شده است. اقدام اپل در راستای تنوع بخشیدن به منابع تولید خود، یک حرکت هوشمندانه تلقی می‌شود. با این حال، حتی اگر تولید آیفون‌ها در کشور هند آغاز شود، همچنان شاهد یک افزایش قابل توجه در هزینه‌ها خواهیم بود.

اپل از حاشیه سود قابل ملاحظه‌ای در فروش محصولات خود برخوردار است و این امکان را دارد که بخشی از تاثیرات ناشی از افزایش هزینه‌ها را جذب کند. اما با توجه به تعرفه 54 درصدی فعلی، بعید به نظر می‌رسد که اپل مجدداً همین رویکرد را اتخاذ کند. به احتمال زیاد، بخش قابل توجهی از این هزینه اضافی به مصرف‌کنندگان منتقل خواهد شد. تاریخ 15 خرداد برای عرضه کنسول نینتندو سوییچ 2 بدون تغییر باقی مانده است و افزایش قیمت احتمالی آن نسبت به قیمت اولیه 450 دلاری، می‌تواند سرنخ‌هایی از آنچه در زمان عرضه سری آیفون 17 در ماه سپتامبر انتظار داریم، به ما بدهد.




source
کلاس یوس

توسط petese.ir