شفقنا زندگی – مطالعه نشان میدهد که رژیم غذایی پرچرب، فعال شدن پلاکت و سلولهای تومور را افزایش میدهد – اثراتی که با تغییر رژیم غذایی یا کاهش پلاکتها قابل برگشت هستند.
به گزارش شفقنا از مدیکال نیوز، یک مطالعه اخیر که در Nature Communications منتشر شده است، نقش رژیم غذایی پرچرب (HFD) را در ترویج تشکیل سوله های پیش متاستاتیک (PMNs) و فعال سازی پلاکت ها بررسی می کند.
نقش پلاکت ها در متاستاز سرطان
چاقی یک عامل خطر برای پیشرفت تومور و متاستاز در سرطان سینه (BC)، و همچنین سرطان های آندومتر، تخمدان، پانکراس و روده بزرگ است. چاقی با یک مکانیسم وابسته به نوتروفیل که باعث ایجاد اختلال در عملکرد عروقی می شود، متاستاز BC را افزایش می دهد و در نتیجه به سلول های تومور اجازه می دهد تا از طریق اندوتلیوم عروقی به ریه ها مهاجرت کنند.
چاقی همچنین با التهاب مزمن مشخص می شود که باعث ایجاد لخته شدن پلاکتی و اندوتلیال می شود. این انعقاد بیش از حد، میزان بقا در BC و سایر سرطان ها را کاهش می دهد، بنابراین نقش مهم پلاکت ها در ترویج متاستاز را نشان می دهد.
علیرغم این مشاهدات، هنوز مشخص نیست که چه عوامل بیرونی ممکن است باعث تحریک فعالیت افزایش دهنده تومور پلاکت ها شود. شواهد فعلی نشان می دهد که پلاکت ها می توانند به طور مستقیم با لکوسیت ها و همچنین سلول های استرومایی، اندوتلیال و سرطانی تعامل داشته باشند. با تومورهای اطراف، پلاکت ها همچنین ممکن است از شناسایی سلول های تومور توسط سیستم ایمنی جلوگیری کنند و در نتیجه انتشار متاستاتیک آنها را تسهیل کنند.
PMN به عنوان یک ریزمحیط در یک اندام ثانویه تعریف میشود که برای سلولهای سرطانی در گردش بالقوه مفید است. PMN ها را می توان با نشت رگ های خونی و پلاکت های فعال، با بیان بیش از حد پروتئین چسبنده فیبرونکتین در هر دو نوع سلول مشخص کرد.
منبع: مدیکال نیوز
source
کلاس یوس