شفقنا زندگی – بسیاری از ما این توصیه را شنیدهایم: «اگر فشار خون بالا دارید مصرف نمک را کاهش دهید.» اما اگر راه حل فقط خوردن سدیم کمتر نباشد، بلکه خوردن پتاسیم بیشتر هم باشد، چه؟
به گزارش شفقنا از مدیکال نیوز، مطالعه اخیر منتشر شده در مجله آمریکایی فیزیولوژی فیزیولوژی کلیه نشان می دهد که افزایش دریافت پتاسیم ممکن است تأثیر قوی تری بر فشار خون نسبت به کاهش سدیم به تنهایی داشته باشد. با استفاده از یک مدل محاسباتی پیشرفته، محققان کشف کردند که چگونه بدن ما سدیم، پتاسیم و مایعات را تنظیم می کند و چرا مردان و زنان ممکن است به طور متفاوتی به این عناصر غذایی واکنش نشان دهند.
عمل متعادل کننده بدن: سدیم، پتاسیم و فشار
چندین سیستم بدن از جمله کلیه ها، سیستم قلبی عروقی، دستگاه گوارش و شبکه های هورمونی برای حفظ تعادل مناسب مایعات و الکترولیت ها مانند سدیم و پتاسیم با هم کار می کنند. این تعادل نقش زیادی در تنظیم فشار خون دارد.
فشار خون بالا (فشار خون بالا) یک عامل خطر اصلی برای بیماری قلبی و سکته مغزی است و شیوع آن در سطح جهان رو به افزایش است، به ویژه در جمعیت های سالخورده و کسانی که رژیم های معمول غربی را با غذاهای فرآوری شده و حاوی سدیم بالا و میوه ها و سبزیجات کم مصرف می کنند.
نتیجه چیست؟ یک رژیم غذایی با سدیم بسیار زیاد و پتاسیم کافی – دقیقاً برعکس آنچه بدن ما برای کنترل آن تکامل یافته است.
چرا پتاسیم بیش از آنچه فکر می کنید اهمیت دارد؟
تحقیقات طولانی مدت نشان داده است که سدیم اضافی فشار خون را افزایش می دهد در حالی که پتاسیم به کاهش آن کمک می کند. با این حال، این مطالعه جدید فراتر می رود و نشان می دهد که نسبت پتاسیم به سدیم در رژیم غذایی ما مهم ترین است.
زمانی که این نسبت از حد معمول خارج شود (همانطور که در اکثر رژیم های غذایی مدرن وجود دارد)، فشار خون بالا می رود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و مرگ زودرس نیز افزایش می یابد. اما افزایش دریافت پتاسیم – حتی بدون کاهش شدید سدیم – می تواند منجر به کنترل بهتر فشار خون شود.
شکاف جنسیتی در فشار خون
جالب توجه است که این مدل تفاوتهای جنسی واضحی را نشان داد. به طور کلی مردان نسبت به زنان قبل از یائسگی بیشتر مستعد ابتلا به فشار خون بالا هستند، با این حال تمایل دارند به تغییرات رژیم غذایی مانند افزایش پتاسیم واکنش موثرتری نشان دهند.
چرا تفاوت؟ این مطالعه به عوامل فیزیولوژیکی مختلفی مانند سطوح هورمون، عملکرد کلیه و کنترل الکترولیت هایی مانند سدیم و پتاسیم توسط بدن اشاره می کند. برای مثال، به نظر میرسد کلیههای زنان سدیم کمتری را بازجذب میکنند، که به پایین نگه داشتن فشار خون آنها در شرایط غذایی مشابه کمک میکند.
منبع: مدیکال نیوز
source
کلاس یوس