به گزارش شفقنا زندگی به نقل از همشهری، وب‌سایت گلوبال ایندکس آماری از کم‌تحرک‌ترین کشورهای دنیا منتشر کرده و ایرانی‌ها در رتبه چهاردهم این فهرست قرار دارند، چون ۴۶درصد از مردم کم‌تحرک هستند و به اندازه کافی ورزش نمی‌کنند. جالب‌تر اینکه نام ۱۰کشور خاورمیانه در میان ۱۵کشور اول این فهرست قرار گرفته که نشان می‌دهد مردم خاورمیانه تقریبا با ورزش کردن میانه‌ خوبی ندارند و در حقیقت کشورمان در رده کم‌تحرک ترین مناطق دنیا قرار گرفته است. اما چرا فعالیت بدنی اهمیت دارد؟

تأثیر ورزش و تحرک بر سلامت

 

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، فعالیت بدنی در بزرگسالان به پیشگیری و مدیریت بیماری‌های غیرواگیردار مانند بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان و دیابت کمک می‌کند، علائم افسردگی و اضطراب را کاهش می‌دهد و موجب افزایش سلامت مغز و بهبود سلامت کلی می‌شود.

در کودکان و نوجوانان هم فعالیت بدنی باعث ارتقای سلامت استخوان‌ها، رشد سالم، رشد ماهیچه‌ها و بهبود رشد حرکتی و شناختی می‌شود. برآورد جهانی هم از هزینه عدم ‌فعالیت بدنی برای سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی عمومی بین سال‌های۲۰۲۰ و ۲۰۳۰حدود ۳۰۰میلیارد دلار آمریکاست، البته با این پیش‌فرض که سطح عدم ‌فعالیت بدنی کاهش پیدا نکند.

هدف جهانی تعیین‌شده برای افزایش فعالیت بدنی در بزرگسالان و نوجوانان: کاهش نسبی ۱۰درصدی تا سال۲۰۲۵ و ۱۵درصدی تا سال۲۰۳۰ نسبت به سال۲۰۱۰

معجزه ‌فعالیت بدنی

 

عدم ‌تحرک بدنی یکی از عوامل خطر اصلی مرگ‌ومیر بیماری‌های غیرواگیردار است. افرادی که فعالیت کافی ندارند در مقایسه با افرادی که به اندازه کافی فعال هستند ۲۰تا ۳۰درصد بیشتر در معرض خطر مرگ هستند. فعالیت بدنی منظم با موارد زیر مرتبط است.

در کودکان و نوجوانان

 

بهبود آمادگی جسمانی، سلامت قلبی متابولیک، سلامت استخوان، پیامدهای شناختی، سلامت روان و کاهش چربی بدن

در بزرگسالان مسن

 

کاهش خطر مرگ‌ومیر بیماری‌های قلبی و عروقی، فشار خون بالا، سرطان‌ها، دیابت نوع۲ و زمین‌خوردگی و همچنین بهبود سلامت روان

برای زنان باردار  

 

کاهش فشار خون بارداری، دیابت بارداری، افزایش وزن بیش از حد ناشی از بارداری، عوارض زایمان، افسردگی پس از زایمان

سطوح نداشتن‌ فعالیت بدنی در جهان

 

یک مطالعه جدید نشان داد که نزدیک به یک‌سوم(۳۱درصد) از جمعیت بزرگسال جهان  از نظر فیزیکی غیرفعالند. به‌ عبارتی، توصیه‌های جهانی شامل حداقل ۱۵۰دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط در هفته رعایت نمی‌شود. این آمار افزایش ۵درصدی بی‌تحرکی در فاصله سال‌های۲۰۱۰ و ۲۰۲۲ را نشان می‌دهد و اگر ادامه داشته باشد تا سال۲۰۳۰ به ۳۵درصد افزایش پیدا کند.

زنان به‌طور متوسط ۵درصد کمتر از مردان فعال هستند. این آمار از سال۲۰۰۰ تغییر نکرده است.

پس از ۶۰سالگی سطح عدم‌ تحرک بدنی در مردان و زنان افزایش می‌یابد.

دختران نوجوان نسبت به پسران نوجوان فعالیت کمتری دارند و ۸۵درصد از آنان در مقابل ۷۸درصد پسران دستورالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی را رعایت نمی‌کنند.

 

source

توسط petese.ir