16 اردیبهشت 1404 ساعت 11:55

نگاهی به وضعیت گوشی‌های هوشمند نشان می‌دهد که اپل، گوگل و سامسونگ با هماهنگی یکدیگر در حال گران فروشی حافظه گوشی هستند. سود آنها از این تجارت کثیف باورکردنی نیست.

در سال‌های اخیر افزایش قیمت دلار سبب شده که خریدن گوشی پرچمدار برای بخش زیادی از جامعه به یک رویا تبدیل شود. هرچند افراد کمی هستند که سعی می‌کنند پس از مدت‌ها پس‌انداز سراغ خرید یک گوشی درجه‌یک بروند. آنها مجبور می‌شوند بهترین گوشی از برند مورد علاقه خود را با کمترین حافظه ممکن خریداری کنند. چراکه برای حافظه بیشتر باید مبلغ گزافی را بپردازند. این وضعیت ابدا به‌صورت اتفاقی ایجاد نشده و شرکت‌های بزرگ به‌صورت هماهنگ در گران فروشی حافظه گوشی نقش دارند.

هماهنگی عجیب اپل، سامسونگ و گوگل برای کلاه‌برداری در زمینه حافظه گوشی

حافظه گوشی

تصور کنید که با ذوق فراوان آيفون 16 پرو مکس را خریداری کرده‌اید. بخشی از حافظه توسط سیستم‌عامل پر شده است و بخشی دیگر نیز توسط برنامه‌های دلخواه شما پر خواهد شد. از آنجایی که برنامه‌ها و بازی‌ها نسبت به گذشته بهتر شده‌اند، حجم نسبتا زیادی را اشغال می‌کنند. سپس نوبت به ایستادن در برابر آينه و گرفتن چند عکس با آیفون می‌رسد. به هر حال همه باید بدانند که شما گوشی ساخت اپل را در دست دارید!

بعد از مدتی متوجه می‌شوید که دیگر نمی‌توانید با دوربین‌های باکیفیت گوشی خود عکس بگیرید. چراکه حافظه گوشی پر شده است. شما مجبور هستید تعدادی از عکس‌ها یا فایل‌ها را پاک کنید؛ اما آنقدر هم فایل اضافه ندارید. اینجا حسرت می‌خورید که ایکاش مدل ۵۱۲ گیگابایتی آیفون را خریداری کرده بودید. هرچند اختلاف قیمتی این دو مدل بسیار زیاد است.

داستانی که گفتیم فقط در رابطه با آيفون نیست و در مورد گلکسی اس 25 اولترا و گوگل پیکسل 9 پرو نیز صدق می‌کند. شما نزدیک به ۱۰۰ میلیون تومان برای خرید یک گوشی هزینه می‌کنید؛ اما انگار چیپسی را در دست دارید که ۸۰ درصد آن با هوا پر شده است.

اپل سامسونگ گوگل

حالا نگاهی به جدیدترین گوشی‌های موبایل معرفی شده در این روزها داشته باشید. گوشی CMF Phone 2 Pro تنها ۲۸۰ دلار قیمت دارد و با حافظه ۲۵۶ گیگابایتی عرضه می‌شود. گوشی موتورولا اج 60 نیز با برچسب قیمتی ۴۰۰ دلاری ۵۱۲ گیگ حافظه را در اختیار شما قرار می‌دهد.

حافظه گوشی نیازمند فناوری پیچیده‌ای نیست که هر ساله پیشرفت نماید. و شرکت‌ها بودجه جداگانه‌ای را صرف تحقیق و توسعه آن کنند. در واقع آنها می‌توانند به‌راحتی به‌جای حافظه ۱۲۸ گیگابایتی برای مدل پایه، ازحافظه ۵۱۲ گیگابایتی استفاده کنند. آیا می‌دانید اختلاف قیمت این دو حافظه چقدر است؟ تنها ۱۰ دلار! هرچند اپل، سامسونگ و گوگل از شما می‌خواهند که ۲۵۰ دلار بیشتر پرداخت کنید.

رویکرد بزرگان صنعت موبایل در این زمینه به یک کلاه‌برداری هماهنگ شباهت دارد. اتحادیه اروپا اپل را مجبور کرد پس از سال‌ها کابل لایتنینگ را کنار بگذارد. شاید باید آنها روی میزان سود شرکت‌ها از حافظه گوشی نیز محدودیتی قرار دهند.

آيفون 16

مشکل اینجاست که شرکت‌های بزرگ تمامی راه‌های کاربران را بسته‌اند. شما می‌توانید برای داشتن حافظه بیشتر یا پشتیبانی از کارت حافظه سراغ یک مدل میان‌رده یا اقتصادی بروید، هرچند آنها راضی‌کننده نیستند. نگاهی به گوشی‌های سامسونگ بیندازید. از ضعیف‌ترین تا بالاترین مدل همه از یک طراحی بهره می‌برند. اگر می‌خواهید یک گوشی با طراحی چشم‌نواز و منحصر‌به‌فرد را داشته باشید، حتما باید سراغ گران‌ترین مدل یعنی گلگسی اس 25 اولترا بروید.

علاوه بر این، هیچکدام از گوشی‌های میان‌رده نمی‌توانند در زمینه دوربین فوق‌العاده ظاهر شوند. معیاری که برای کاربران بسیار مهم است. دقت کرده‌اید که در گوشی‌های میان‌رده دوربین تله‌فوتو دیده نمی‌شود. دوربین تله‌فوتو ابدا گران نیست و فناوری پیچیده‌ای هم ندارد. هیچ فشاری هم به پردازنده یا باتری نمی‌آورد. پس چه دلیلی برای عدم استفاده از آن وجود دارد؟

حافظه گوشی

برای بسیاری از افراد زوم باکیفیت به‌معنای قدرت دوربین است. اینکه بتوانید از فاصله دور یک عکس خوب بگیرید و آن را به اطرافیان خود نشان بدهید، قطعا حس خوبی را منتقل می‌کند. شرکت‌های گوشی‌سازی نیز کاملا از این موضوع مطلع هستند. به همین‌خاطر دوربین تله‌فوتو را فقط برای مدل‌های پرچمدار نگه می‌دارند.

بیشتر بخوانید

آنها می‌خواهند در گام اول به شما بگویند که اگر به‌دنبال طراحی زیبا، کیفیت ساخت بالا و دوربین باکیفیت هستید، باید سراغ بهترین مدل بروید. در گام بعدی نیز باید هزینه عجیبی را برای حافظه بیشتر گوشی پرداخت کنید، چراکه آنها اصلا دوست ندارند از سود هنگفت خود سر سوزنی کم کنند. شما هم راه دیگری ندارید. چون دوربین باکیفیت به‌معنی عکس‌ها و فیلم‌های با حجم بالاتر است. در این مدل‌ها حافظه ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت پس از مدت کوتاهی به یک کابوس بدل می‌شود.

در حال حاضر تنها راه‌حل کاربران این است که یکبار یک گوشی پرچمدار با حداکثر حافظه ممکن را خریداری کرده و برای سال‌ها از آن استفاده کنند. مطمئن باشید که گوشی پرچمدار حتی پس از گذشت ۴ سال نیز عملکردی قابل قبول دارد. شاید تا زمان خرید بعدی شما به‌نحوی توافق بین بزرگان این صنعت به‌هم بخورد و شاهد عرضه مدل‌های پرچمدار با حافظه بالا و قیمت معقول باشیم.

نظر شما در رابطه با کلاهبرداری بزرگان صنعت موبایل چیست؟

source

توسط petese.ir