
سامسونگ تولیدکننده پیشتاز تراشههای حافظه (مورد استفاده در دیوایسهایی مثل لپتاپ و سرورها) و همچنین دومین سازنده بزرگ گوشیهای هوشمند در جهان است. سامسونگ با اشاره به بلاتکلیفیهای فزاینده اقتصاد کلان (ناشی از تنشهای تجاری اخیر و کاهش رشد اقتصاد جهانی) که پیشبینی عملکرد شرکت در آینده را دشوار کرده، از ادامه تلاشهای خود برای تضمین رشد خبر داد. با فرض احتمال کاهش این بلاتکلیفیها، سامسونگ بهبود عملکرد شرکت در نیمه دوم سال را انتظار دارد.
یکی از مقامات اجرایی سامسونگ بر این باور است که تغییرات سریع در سیاستها و تنشهای ژئوپولیتیکی بین کشورهای بزرگ، پیشبینی دقیق تأثیر تجاری تعرفهها و همچنین چارهاندیشی برای مقابله با آن را دشوار کرده است. این مقام اجرایی با اشاره به معافیت محصولات پرچمدار سامسونگ (مثل نیمهرساناها، اسمارتفونها و تبلتها) از تعرفههای «متقابل» دونالد ترامپ، اظهار داشت که واشنگتن در حال بررسی اوضاع برای اعمال تعرفههای اختصاصی برای این دسته محصولات است. وی در ادامه با ادعان به وجود این بلاتکلیفیها بر سر راه شرکت، ابراز امیدواری کرد که شرکت به لطف ارتباط گرفتن با کشورهای مرتبط، بتواند تأثیر منفی این بلاتکلیفیها را به حداقل برساند.

در ادامه نگاهی داریم به عملکرد بخشهای مختلف سامسونگ طی سهماهه اول سال 2025:
تجربه موبایل و شبکه (MX and Networks)
رقم درآمد سامسونگ در کسبوکار موبایل و شبکه طی فصل اخیر با رشد سالانه 10 درصدی (و رشد فصلی 43 درصدی) 37 تریلیون وان بوده که 4.3 تریلیون وان از این مبلغ سود عملیاتی سامسونگ بوده است. به گفته سامسونگ، فروش قدرتمند دیوایسهای سری Galaxy S25 – که به «قابلیتهای پیشرفته هوش مصنوعی Galaxy AI» مجهز شدهاند – موجب رشد درآمد و سود عملیاتی این بخش نسبت به فصل قبل شدهاند. گفتنیست، عواملی همچون توانمندی در مدیریت هزینهها و افت قیمت برخی قطعات نیز در رشد دورقمی سود کسبوکار موبایل بیتأثیر نبوده است.

برنامه سامسونگ برای سهماهه دوم سال آن است که با «عرضه موفقیتآمیز» اسمارتفونی به نام Galaxy S25 Edge، فروش قدرتمند دیوایسهای پرچمدار خود را (در عین افت طبیعی فروش در این بازه زمانی) حفظ کند. توسعه اسمارتفونهای مبتنی بر هوش مصنوعی از طریق معرفی هوش مصنوعی Awesome Intelligence در گوشیهای سری Galaxy A یکی دیگر از برنامههای سامسونگ برای سهماهه دوم محسوب میشود. ناگفته نماند، تقویت گوشیهای تاشو با ارائه تجربه کاربری متمایزی از هوش مصنوعی، عرضه محصولات جدید اکوسیستمی با قابلیتهای پیشرفته در حوزه هوش مصنوعی و سلامت و نهایتاً ورود به عرصههای جدید از جمله تولید هدستهای XR، چشمانداز کاری سامسونگ در نیمه دوم سال را تشکیل میدهند.
کسبوکار نیمهرسانا (Device Solutions)
طی سهماهه اخیر سامسونگ در بخش Device Solutions موفق به کسب درآمدی معادل 25.1 تریلیون وان شد که نسبت به درآمد سهماهه نخست سال قبل (23.14 تریلیون وان) حدود 8.5 درصد رشد داشته است. البته ذکر این نکته ضروریست که سود عملیاتی بخش Device Solutions در فصل اخیر تنها 1.1 تریلیون وان گزارش شده که در قیاس با سود عملیاتی سهماهه نخست 2024 (یعنی 1.91 تریلیون وان) از افت چشمگیر بیش از 42 درصدی حکایت میکند.

در حالی که قیمتهای بازار به کمترین میزان خود نزول کرده بود، رشد فروش حافظه DRAM سرور و پاسخگویی به تقاضای بالا برای حافظه NAND از عوامل درآمدزایی سامسونگ در بخش حافظه بودند. البته نباید فراموش کنیم که برخی عوامل در فصل اخیر تأثیری منفی بر درآمد بخش حافظه داشتند، از جمله افت محسوس متوسط قیمت فروش، کاهش فروش HBM (حافظه با پهنای باند بالا) به دلیل محدودیتهای صادراتی برای تراشههای هوش مصنوعی و به تعویق انداختن تقاضا به دلیل انتظار برای تولید نسل جدید HBM3E. گفتنیست، پیشبینی میشود در آینده نه چندان دور استفاده گسترده از هوش مصنوعی روی دستگاه یا همان on-device تحولی را در بازار موبایل و PC رقم بزند. از این رو، انتظار میرود کسبوکار حافظه سامسونگ نیز با تولید محصولاتی مثل رم 10.7 گیگابیت بر ثانیهایِ LPDDR5x به این تحول واکنش نشان دهد.
جالب است بدانید سامسونگ که مدت مدیدی پیشتاز عرصه تراشههای حافظه بود، اخیراً از رقیب هموطن خود SK Hynix در این زمینه عقب افتاده است، زیرا ظاهراً SK Hynix در بهرهگیری از توسعه هوش مصنوعی، در موقعیت بهتری قرار دارد. طبق گزارشی که بهتازگی از سوی Counterpoint Research منتشر شد، کمپانی کرهای SK Hynix با در دست داشتن 36 درصد از سهم بازار جهانی DRAM، برای اولین بار موفق شد درآمدی بیشتر از سامسونگ (با سهم 34 درصدی از این بازار) به دست آورد.
نمایشگرهای تصویری و لوازم خانگی دیجیتال (VD/DA)
سهم این بخش از درآمدزایی در سامسونگ طی سهماهه نخست سال 2025 بالغ بر 14.5 تریلیون وان بوده که سود عملیاتی 0.3 تریلیوان وانی را نصیب شرکت کرده است. طبق گزارش اخیر، سامسونگ طی سهماهه نخست در فروش محصولات استراتژیکی مثل تلویزیونهای Neo QLED، OLED و همچنین مدلهای بزرگی با قطر 75 اینچ و بالاتر موفق عمل کرده است. در عین حال، عواملی مثل افزایش قیمت تلویزیون و همچنین کاهش قیمت مواد اولیه، سودآوری این بخش نسبت به فصل قبل را بهبود بخشید. گفتنیست، در سهماهه دوم سال 2025، سامسونگ قصد دارد با تولید نسل جدید تلویزیونهای مبتنی بر هوش مصنوعی خود، مجموع فروش تلویزیونهایش را بالا ببرد.

پنلهای نمایشگر (SDC)
کسبوکار پنلهای نمایشگر با کسب درآمدی معادل 5.9 تریلیون وان و سود عملیاتی 0.5 تریلیون وانی، کمترین سهم را در درآمدزایی و سودآوری سامسونگ در فصل اخیر داشت. طبق گزارش سامسونگ، سودآوری کسبوکار تولید نمایشگرهای موبایل به دلیل نوسانات فصلی نسبت به فصل قبلی کاهش داشته است. در مقابل، کسبوکار تولید نمایشگرهای بزرگ به پشتوانه ساخت مانیتورهای QD-OLED برای مشتریان مهم شرکت، رونق گرفت.
source