مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری داریوش در گفتوگو با سنا تشریح کرد:
افزایش سرمایه بانکها زیر ذرهبین
بورس
فصل اقتصاد – رییس کل بانک مرکزی، از افزایش سرمایه بانکها به 20 همت خبرداده و اعلام کرده همه بانکها تا پایان سال 1404 باید افزایش سرمایه بدهند. سیدحمید علماء، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری داریوش، با اشاره به ابعاد مختلف افزایش سرمایه بانکها، تأکید کرد: این اقدام میتواند پیامدهای متعددی برای اقتصاد ایران به همراه داشته باشد؛ پیامدهایی که از زوایای مثبت و منفی قابل بررسی است.
سیدحمید علماء، در گفتوگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، در تشریح تأثیرات مثبت این اقدام، به افزایش توان تسهیلاتدهی بانکها اشاره کرد و گفت: با تزریق سرمایه بیشتر، بانکها امکان اعطای وامهای بیشتری به بخشهای تولیدی، صنعتی و خدماتی خواهند داشت. به گفته علماء، این موضوع میتواند محرکی برای رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال و توسعه زیرساختها باشد.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری داریوش همچنین به نقش افزایش سرمایه در تقویت ثبات مالی بانکها اشاره کرد و افزود: سرمایه بیشتر، مقاومت بانکها در برابر شوکهای اقتصادی و ریسکهای اعتباری را افزایش میدهد و احتمال بروز بحرانهای بانکی را کاهش میدهد.
علماء بهبود نسبت کفایت سرمایه بانکها را یکی دیگر از مزایای افزایش سرمایه دانست و گفت: این نسبت که یکی از شاخصهای مهم در ارزیابی سلامت مالی بانکها و از الزامات نهادهای بینالمللی نظارتی چون بازل 3 است، با افزایش سرمایه بهبود مییابد و در نتیجه اعتماد سرمایهگذاران و نهادهای ناظر نیز تقویت میشود.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری داریوش،افزود: بانکهای برخوردار از سرمایه قویتر، برای سرمایهگذاران خارجی جذابتر خواهند بود و توان رقابتپذیری آنها در بازارهای جهانی نیز ارتقا خواهد یافت.
به گفته او، کاهش وابستگی این بانکها به منابع مالی دولت نیز از دیگر مزایای این سیاست است؛ چون میتواند بار مالی دولت را سبکتر کند.
با این حال، او به چالشهایی نیز در این مسیر اشاره کرد و گفت: اینکه افزایش سرمایه سهامداران بانکها از چه محلی باشد می تواند تاثیر گذار باشد بهطوری که اگر قرار باشد از محل منابع داخلی بانک و فروش دارایی تامین شود موجب شناسایی سود غیر عملیاتی خواهد شد و اگر از محل آورده جدید باشد، سهامداران بانک بر نرخ تامین مالی بازار فشار وارد خواهند کرد که کوتاهمدت است.
علماء در پایان تأکید کرد: سیاست افزایش سرمایه بانکها باید با نگاه کارشناسانه، تدریجی و متوازن اجرا شود تا ضمن بهرهمندی از مزایای آن، از بروز تبعات منفی جلوگیری شود.

source