19 اردیبهشت 1404 ساعت 21:54

در اقدامی منحصر‌به‌فرد قربانی یک قتل خشن خیابانی توانست در دادگاه حاضر شده و با قاتل خود رو‌برو شود. او در هنگام صدور حکم ظاهر شد تا بیشترین تاثیر را داشته باشد.

بزرگترین ترس قاتل در دادگاه از این است که مبادا کوچکترین سرنخی از جرم باقی گذاشته باشد. هرچند حضور قربانی قتل در دادگاه می‌تواند به‌عنوان بزرگترین کابوس ممکن تلقی شود. کابوسی که در یک دادگاه آمریکایی به‌واقعیت بدل شد.

نقش تکنولوژی پیشرفته در حاضر کردن قربانی قتل در دادگاه

قربانی قتل در دادگاه

اگر اخیرا تریلر جدید فیلم کانجورینگ را تماشا کرده باشید، احتمالا اول از همه تسخیر بدن یکی از اعضای حاضر در دادگاه توسط روح مقتول به‌ذهنتان خواهد آمد. شاید هم بگویید که قربانی به‌شکل معجزه‌آسایی نجات پیدا کرده و توانسته بعدا در دادگاه حاضر شود. هرچند ماجرا اصلا اینگونه نیست.

پیشتر به ارتباط هوش مصنوعی با مردگان پرداخته بودیم. ظاهرا این توانایی خاص هوش مصنوعی الهام‌بخش یک خانواده آمریکایی شده تا عزیز از دست‌رفته خود را از مرگ برگردانند. در سال ۲۰۲۱ یک فرد ۳۷ ساله به‌نام کریس پلکی در نتیجه یک درگیری پشت چراغ قرمز کشته شد. پس از حادثه قاتل دستگیر شد و اخیرا فرآیند محاکمه به مرحله صدور حکم رسیده است.

خانواده کریس صداهای ضبط‌شده، ویدیوها و تصاویر مربوط به او را در اختیار هوش مصنوعی قرار دادند تا نسخه‌ای زنده از او را در هنگام صدور حکم در دادگاه داشته باشند. آنها می‌خواستند با اینکار احساسی که داشتند را از زبان خود قربانی به قاتل انتقال دهند.

قربانی قتل در دادگاه

برای اولین‌بار است که قربانی قتل با کمک هوش مصنوعی در دادگاه حاضر می‌شود. خواهر متوفی با آگاهی از اخلاق و روحیات کریس متنی را آماده کرد تا توسط نسخه‌ بازسازی‌شده او خوانده شود. او در این پیام قاتل خود را مخاطب قرار داد و اظهار تاسف کرد که آن دو در چنین موقعیتی با هم مواجه شده‌اند. کریس گفت که شاید آن دو می‌توانستند در جهانی دیگر با هم حتی دوست داشتند.

نسخه شبیه‌سازی شده مقتول گفت که همیشه به بخشایش و وجود یک خدای بخشنده ایمان داشته است و خواهد داشت. پس از پخش ویدیو قاضی حکم محکومیت گابریل هورکاسیتاس را به‌خاطر شلیک عامدانه به‌قصد قتل صادر کرد. با وجود بخشش خانواده مقتول، او باید ۱۰ سال و نیم را در زندان بگذراند.

اگرچه قاضی دادگاه نسبت به استفاده از هوش مصنوعی دیدگاه مثبتی داشت، اما همه اینگونه نیستند. بسیاری معتقد هستند که این رویکرد اشتباه باید متوقف شود. مخصوصا اینکه معلوم نیست واقعا امیال و خواسته‌های قربانی چه بوده است. حضور قربانی قتل در دادگاه باعث شده توجهات زیادی به هوش مصنوعی جلب شود. هرچند باید تاکید کنیم که این اولین حضور AI در محاکم قضایی نیست.

بیشتر بخوانید

چندی پیش دیوان عالی آریزونا از دو آواتار ساخته شده با هوش مصنوعی استفاده کرد تا قوانین دادگاه‌ها را برای افراد توضیح دهند. یک ماه پیش نیز یک وکیل ۷۴ ساله در نیویورک از یک ویدیو دیپ‌فیک به‌عنوان بخشی از دفاعیات خود بهره برد. او می‌خواست تاکید کند که رویکرد عجیب قاضی باعث سردرگمی حضار شده است. برخلاف مورد کریس پلکی، قاضی از این اقدام خوشش نیامد و وکیل سالمند را حسابی سرزنش کرد.

موارد عنوان‌شده همگی استفاده‌های ساده و ابتدایی از هوش مصنوعی هستند. بسیاری نگران هستند که در آينده نزدیک تشخیص مدرک واقعی و ساختگی بسیار سخت شود. در این حالت تشخیص گناهکار و بی‌گناه بسیار سخت خواهد شد.

source

توسط petese.ir