بیوگرافی شهید محمد ناظری و همسرش و فرزندان +نحوه شهادت
شهید محمد ناظری متولد ۱۳۳۴ در تهران، از بنیان گذاران یگان های ویژه تکاوری سپاه و فرمانده یگان تکاوری اباعبدالله (ع) نیروی دریایی سپاه بوده و در جنگ تحمیلی و مأموریت های برون مرزی نقش برجسته ای داشت. او در منطقه دریایی نازعات بدلیل “عارضه شیمیایی” به شهادت رسید.
بیوگرافی شهید محمد ناظری
شهید سردار حاج محمد ناظری متولد سال ۱۳۳۴ در محله امامزاده حسن تهران بود. در سال های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی، به صورت غیررسمی و زیر نظر افسران انقلابی ارتش، نخستین دوره های تکاوری را گذراند. پس از انقلاب، در پادگان لاهوتی تهران و زیر نظر اساتیدی چون امیر علی سادات طوسی و کرمعلی شجاعی، دوره های پیشرفته کلاه سبزها را با موفقیت طی کرد و خود به زودی به یکی از مدرسین برجسته تبدیل شد.
شهید محمد ناظری از تولد تا شهادت
پدر و مادر محمد ناظری کارمند وزارت بهداری بودند. پدر ایشان از اعضای فعال بسیج مستضعفین بود. مادر گرانقدرش در سال ۱۳۶۶ و در راه زیارت خانه معبود به شهادت رسید. برادر محمد در عملیات فتح المبین در سال ۱۳۶۱ شهید شد. مادربزرگش در سال ۱۳۵۷ و در جریان انقلاب اسلامی به شهادت رسید.
برادر وی، تیمور ناظری، در جنگ تحمیلی شهید شد و مادرش نیز در فاجعه حج خونین سال ۱۳۶۶ به شهادت رسید. شهید ناظری در زندگی شخصی فردی ساده زیست، بااخلاص و بی ادعا بود. حضور او در مستند مسابقه «فرمانده» باعث شد چهره اش برای عموم مردم آشنا شود. او تا آخرین روزهای عمر خود به آموزش و تربیت نیروهای ویژه ادامه داد.
همسر شهید محمد ناظری
محمد ناظری سال ها پیش با لیلا طباطبایی نیا ازدواج کرد. همسر شهید ناظری بعد از تحمل پنج سال فراق سردار شهید ناظری در سال ۱۴۰۰ فوت کرد و در خرداد ماه ۱۴۰۰ در قطعه ۲۵ به خاک سپرده شد.
فرزندان سردار ناظری
دانیال ناظری، پسر شهید ناظری است و آموزش غواصان را برعهده داشته است. این شهی یک دختر به نام سمیه نیز دارند.
سوابق مبارزاتی و نظامی
با آغاز ناآرامی ها پس از انقلاب، سردار ناظری در مقابله با ضدانقلاب در گنبد، آمل و کردستان نقش آفرینی کرد. در نخستین روزهای جنگ تحمیلی نیز در مأموریت های شناسایی و عملیات های چریکی حضور جدی داشت و در عملیات هایی چون حمله به پالایشگاه های کرکوک و خانقین با لباس مبدل، ضربات مؤثری به ارتش بعث وارد کرد.
در سال ۱۳۶۴ به نیروهای ویژه هوابرد سپاه پیوست و همکاری نزدیکی با شهید حاج قاسم سلیمانی داشت. پس از حمله آمریکا به عراق و افغانستان، به دستور ستاد کل نیروهای مسلح، مسئول تشکیل یگان های ویژه دریایی سپاه در جزیره فارور شد. مقابله با دزدان دریایی سومالی و حضور مقتدرانه در خلیج فارس از افتخارات این یگان بود.
نحوه شهادت
سردار محمد ناظری، در هنگام انجام ماموریت در منطقه دریایی نازعات بدلیل “عارضه شیمیایی” به شهادت رسید. دانیال پسر سردار ناظری درباره لحظه شهادت سردار محمد ناظری می گوید:
پدرم سالهای آخر از عوارض شیمیایی رنج میبرد و از سال ۱۳۹۱ بیماریاش رو به وخامت گذاشت. گاهی با پدرم در جزیره فارور بودم. همیشه میگفت من مردن روی تخت بیمارستان را دوست ندارم. برای همین وقتی از بیمارستان مرخص میشد ابراز خوشحالی میکرد. روز ۲۲ اردیبهشت سال ۱۳۹۵ یکی از نیروها زنگ زد و خواست که خودم را سریع به بندر لنگه برسانم. در راه فرودگاه بودم که پیامکی دریافت کردم با این مضمون « انالله و انا الیه راجعون؛ دانیال جان تسلیت میگویم. فهمیدم حاجی آسمانی شده است
سمت ها و فعالیت ها
حضور در عملیات دستگیری متجاوزان آمریکایی و انگلیسی به آبهای کشور در خلیج فارس
از اولین مربیان و اساتید آموزش نظامی و تکاوری در پادگان امام علی (ع) تهران ( سعدآباد سابق)
راه اندازی دانشکده فرماندهی و ستاد (دافوس) سپاه
بنیان گذاری مرکز آموزش هوابرد در سپاه
رکوردار پرش هوایی در سطح تکاوری سپاه
متخصص در فنون دریایی، غواصی، بارریزی هوایی، هلی برن و رشته های رزمی از جمله جودو
متخصص طرح ریزی عملیات های منظم و نامنظم
از فرماندهان محور در عملیات های فتح یک، دو، سه و چهار
مشاور سردار حاج قاسم سلیمانی در لشکر ۴۱ ثار الله کرمان
موسس یگان ویژه تکاوری نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
فرماندهی اولین یگان مامور در اسکورت و تامین امنیت کشتی های تجاری در آب های بین المللی خلیج عدن و اقیانوس هند
رفیق سردار سلیمانی
دختر شهید ناظری درباره دوستی سردار سلیمانی و پدرش گفته است:
پدر و حاج قاسم مثل ۲ برادر بودند؛ ۲ رفیق. کسانی که پدرم را میشناختند میدانستند که هر جا سردار سلیمانی هست، سردار ناظری هم هست.
شهید قاسم سلیمانی پس از شهادت سردار ناظری در خانه شان حضور یافت و درباره سردار ناظری فرمانده یگان ویژه دریایی سپاه چنین گفت:
بزرگ ترین ویژگی شهید ناظری این بود که در این سال ها از ابتدای انقلاب تاکنون هیچ تغییری در ایشان ایجاد نشد. او همیشه پرکار بود و در صحنه و هر جای انقلاب که نیاز بود مسوولیت سخت ترین کارها را به عهده می گرفت. وی با وجود جایگاه و سن شان همچنان در صحنه بوده و تا آخرین لحظات عمر مشغول به خدمت بودند. ما جهاد مهمی را به یاد نداریم که شهید ناظری در آن شریک نبوده باشن
source