به گزارش سلام نو به نقل از خبرگزاری صدا و سیما از لندن، روز شنبه این هفته، چندین خواننده و گروه موسیقی انگلیس و ایرلندی در اجراهای زنده خود در جشنواره موسیقی”گلاستونبری”، شعارهای ضداسرائیلی سردادند و جمعیت ده‌ها هزار نفری تماشاچیان نیز با آن‌ها همراهی کردند.

شبکه بی بی سی، اجرای برنامه زنده گروه موسیقی ۳ نفره ” نی کپ” (Kneecap) ایرلند را در این جشنواره به صورت زنده پخش نکرد و از پخش مجدد اجرای برنامه “باب ویلان” (Bob Vylan) دیگر خواننده انگلیسی که در کنسرت خود شعار “مرگ بر ارتش اسرائیل” و “فلسطین را آزاد کنید” سر داده بود و ده‌ها هزار نفر از تماشاچیان نیز این شعارها را تکرار کرده بودند، خودداری کرده است.

به نوشته روزنامه گاردین، پس از شعارهای این خواننده لندنی، ده‌ها هزار نفر از تماشاچیان این کنسرت شعار دادند:” فلسطین از رود اردن تا دریای مدیترانه باید آزاد شود. ” دولت انگلیس از جمله نخست وزیر و وزیر کشور از گروه‌های موسیقی و خواننده‌ها انتقاد و آنان را تهدید می‌کنند. “گلستونبری” بزرگ‌ترین جشنواره‌ی موسیقی در فضای سبز و باشکوه‌ترین جشنواره‌ی هنرهای نمایشی در جهان و الگویی برای تمام جشنواره‌هایی است که پس از آن برگزار می‌شوند. به نوشته روزنامه گاردین، دولت انگلیس که از سردادن شعارهای ضد اسرائیلی در جشنواره موسیقی گلاستونبری، عصبانی است، گروه‌های موسیقی را به اعمال ممنوعیت و مجازات بر اساس قوانین ضدتروریسم، تهدید و بی بی سی هم پخش زنده یا مجدد شماری اجراها را لغو کرد. روزنامه گاردین نوشت “کریس فیلیپ” (Chris Philp)، وزیر فرهنگ در دولت سایه می‌گوید بی بی سی احتمالا مرتکب جرم شده است و مدیران آن باید پاسخگو باشند.

به گزارش روزنامه گاردین، “لیزا ناندی” وزیر فرهنگ انگلیس، پس از پخش زنده این شعارها، با “تیم دیوی” مدیر کل بی‌بی‌سی، صحبت کرده و خواستار “توضیح فوری” شده است. پلیس منطقه آون و سامرست انگلیس اعلام کرد که در حال بررسی فیلم‌های ضبط شده از کنسرت‌های گروه نی‌کپ و باب ویلان است تا “تشخیص دهند که آیا این گروه‌های موسیقی جرمی مرتکب شده‌اند که نیاز به تحقیقات جنایی داشته باشد یا خیر. “

در همین حال، “لیام اوهانی” (O hAnnaidh) یکی از ۳ عضو گروه موسیقی نی کپ، روز شنبه با چفیه مخصوص فلسطینی خود روی صحنه آمد و در مقابل جمعیت حاضر، از جمله بسیاری از افرادی که پرچم‌های فلسطین را تکان می‌دادند، گفت: “نخست وزیر کشور شما، نه من، گفته که نمی‌خواهد ما اجرا کنیم. ” وی سپس آشکارا به کی‌یر استارمر، نخست وزیر انگلیس ناسزا گفت. این هنرمند با نام مستعار “مو چارا” گفت تهدیدهای دولت و پلیس انگلیس و اقدامات بی بی سی علیه این گروه، که به علت حمایت آشکار از فلسطینیان در غزه پدید آمده است: ” می‌تواند بسیار تنش زا باشد، اما در مقایسه با آنچه مردم فلسطین با آن مواجه‌اند، بسیار ناچیز است.

“روزنامه گاردین نوشت اوهانی در نوامبر سال گذشته میلادی به اتهام حمایت از یک سازمان ممنوعه و به بهانه به اهتزار درآوردن پرچم حزب الله لبنان در کنسرتی در لندن، تحت پیگرد قرار گرفته و پیش از جلسه دادگاه بعدی در ماه اوت (مرداد ۱۴۰۴)، با قرار وثیقه آزاد است. سال گذشته و در پی کنسرت‌هایی در آمریکا همراه با مضامین حمایت از فلسطین، محدودیت‌هایی نیز در آمریکا برای اجرای کنسرت مجدد این گروه موسیقی ایرلندی، ایجاد شد.

source

توسط petese.ir