شفقنا زندگی – بر پایه گزارش تازهای از سازمان جهانی بهداشت (WHO)، نوجوانان بهویژه دختران بیش از هر گروه دیگری در جهان احساس تنهایی میکنند.
به گزارش شفقنا زندگی به نقل از یورونیوز فارسی، این گزارش نشان میدهد که از هر شش نفر در جهان، یک نفر دچار تنهایی است؛ احساسی که سالانه به مرگ صدها هزار نفر منجر میشود.
این گزارش نشان میدهد میزان تنهایی میان زنان و مردان تقریبا یکسان است اما دختران نوجوان در این میان بیشترین آسیب را دیدهاند. به طوری که ۲۴.۳ درصد از دختران نوجوان گفتهاند که تنها هستند؛ این آمار بالاتر از دیگر گروههای سنی است.
نگرانیها درباره «همهگیری تنهایی» در سالهای اخیر وارد فرهنگ عامه و عرصه سیاست شده است. کمیسیون ارتباطات اجتماعی سازمان جهانی بهداشت تلاش کرده مشخص کند چه کسانی بیشتر در معرض این پدیده هستند و تنهایی چه پیامدهایی برای سلامت روان و جسم آنها دارد.
براساس این گزارش حدود ۲۰.۹ درصد از نوجوانان و ۱۷.۴ درصد از بزرگسالان زیر ۳۰ سال احساس تنهایی دارند، در حالیکه این رقم در میان افراد بالای ۶۰ سال به ۱۱.۸ درصد میرسد.
دکتر ویوک مورتی، یکی از روسای کمیسیون ارتباطات اجتماعی سازمان جهانی بهداشت، در یک نشست خبری گفت: «عوامل گوناگونی باعث افزایش تنهایی و انزوای اجتماعی شدهاند.»
او «سلامت جسمی و روانی ضعیف، که میتواند افراد را بیشتر منزوی کند» و همچنین «به حاشیه رانده شدن اجتماعی» و «استفاده فزاینده مضر یا بیش از حد از رسانههای دیجیتال، به ویژه در میان جوانان» را به عنوان مشکلات کلیدی ذکر کرد.
سازمان جهانی بهداشت میگوید تنهایی با انزوای اجتماعی فرق دارد. کسی که از ارتباطات اجتماعی کافی برخوردار نیست، منزوی شمرده میشود اما تنهایی، احساسی دردناک است که وقتی فرد نتواند روابط دلخواه خود را شکل دهد، پدید میآید.
هرچند دادههای مربوط به انزوای اجتماعی محدودتر است اما کمیسیون سازمان جهانی بهداشت بر این باور است که تا یکسوم سالمندان و یکچهارم جوانان با این مشکل روبهرو هستند.
تنهایی و انزوای اجتماعی میتوانند پیامدهای جدی برای سلامت جسم و روان داشته باشند. این گزارش نشان میدهد که این دو عامل سالانه با حدود ۸۷۱ هزار مورد مرگ در جهان در ارتباطاند و میتوانند خطر سکته، بیماریهای قلبی، دیابت، افت عملکرد شناختی و مشکلات روانی را افزایش دهند.
در مقابل، داشتن روابط اجتماعی قوی نهتنها کیفیت زندگی را بالا میبرد بلکه میتواند به افزایش طول عمر هم کمک کند.
لزوم اقدام فوری برای مقابله با تنهایی
کارشناسان سازمان جهانی بهداشت از دولتها خواستهاند که موضوع تنهایی را در اولویت سیاستگذاریهای خود قرار دهند و برای تقویت ارتباطات اجتماعی، پژوهشهای بیشتری انجام شود.
دکتر مورتی میگوید: «برای مدت طولانی اهمیت سلامت اجتماعی را نادیده گرفتهایم و این باید تغییر کند».
برخی کشورها از همین حالا قدمهایی در این مسیر برداشتهاند. بهعنوان مثال، سوئد امسال طرحی ۳۰ میلیون یورویی برای مقابله با تنهایی راهاندازی کرده است.
source